Nieuws Alitalia bagage: kosten, afmetingen en gewicht

Alle artikelen

Alitalia bagage: kosten, afmetingen en gewicht

Maak je binnenkort een stedentrip naar Rome of vlieg je met Alitalia naar Azië of Zuid-Amerika? Zorg dat je op de hoogte bent van de bagageregels en weet wat je mag meenemen aan boord van het vliegtuig. Benieuwd hoeveel ruimbagage je mag inchecken en wat de regels zijn voor handbagage? Skyscanner informeert je over de huidige bagageregels van Alitalia en geeft antwoord op veelgestelde vragen.

Alitalia handbagage: gewicht, afmetingen, toeslagen

Alitalia handbagage afmetingen Alitalia handbagage gewicht Aantal toegestane koffers aan boord Kosten inchecken te grote handbagage
55+35+25cm inclusief handvat, zijvakken en wieltjes 8kg maximum gewicht in alle tariefklassen en voor alle bestemmingen Eén stuk handbagage dat voldoet aan de regels handbagage. Éen accessoire zoals een handtas, aktetas of laptop. Gratis als je handbagage voldoet aan de afmetingen en het gewicht van ruimbagage (m.u.v. tickets met Light-tarief).

Alitalia ruimbagage: gewicht, afmetingen, toeslagen

Alitalia ruimbagage afmetingen Alitalia ruimbagage gewicht Aantal toegestane koffers Kosten extra ruimbagage Alitalia
Maximaal 158 cm, som van b + h + d, handvaten, zijzakken en wieltjes inbegrepen Economy: 1 x 23 kg
Premium Economy: 2 x 23 kg
Business: 2 x 32 kg
Economy: 1 item
Premium Economy & Business:
2 items
Afhankelijk van de bestemming:
€60-€100 voor een extra item 
€60-€300 voor extra grote items
(tot max 208 cm b x h x d)

Let op: regels voor gewicht, afmetingen en toeslagen kunnen afwijken als je met Alitalia vliegt naar bestemmingen als Canada, Mexico en Verenigde Staten. Vlieg je met het Light tarief? Dan gelden mogelijk andere regels. Laatste update van dit artikel juni 2019. Deze informatie is onderhevig aan veranderingen.

Controleer altijd de actuele informatie als je boekt op de site van Alitalia

Afmetingen en toegestaan gewicht (hand)bagage Alitalia

Alitalia Bagage

Vragen over vliegen met Alitalia

Naar welke bestemmingen vliegt Alitalia?

Alitalia is een Italiaanse luchtvaartmaatschappij en vliegt via Rome naar uiteenlopende bestemmingen wereldwijd. Van Azië tot Zuid-Amerika, je hebt keuze uit steden als Rio de Janeiro, Teheran, Seoul en Toronto.

Wanneer kan ik online inchecken bij Alitalia?

Online inchecken kan vanaf 30 uur voor vertrek. Je kunt ook mobiel inchecken via de Alitalia App, te verkrijgen in de App Store en via Google Play. Je ruimbagage kun je vervolgens eenvoudig afgeven bij de drop off balie op de luchthaven.

Alitalia

Hoe kan ik extra bagage bijboeken bij Alitalia?

Met een creditcard kun je online extra bagage bijboeken bij Alitalia. Dit kan tijdens het online inchecken of vooraf in het gedeelte ‘Mijn vluchten’. Wil je op de luchthaven extra bagage bijboeken? Houd dan rekening met hogere kosten.

Hoe zit het met de stoelkeuze bij Alitalia?

Tijdens het online inchecken kun je gratis een stoel kiezen. Behoefte aan extra comfort tijdens het vliegen? Je kan een comfort stoel kopen waarbij je meer beenruimte hebt. Deze stoelen bevinden zich onder andere bij de nooduitgangen.

Welke vloeistoffenregels gelden bij Alitalia?

Alitalia is een Europese luchtvaartmaatschappij en dat betekent dat dezelfde internationale regels van kracht zijn als elders. Het is toegestaan om maximaal 1 liter aan vloeistoffen, verpakt in containers van 100ml, mee te nemen in je handbagage.

Ik ben jonger dan 26 jaar, kan ik korting krijgen?

Ja! Jongeren tussen 12 en 25 jaar kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruikmaken van een speciaal kortingstarief voor vluchten binnen Europa. Je kan tegen scherpe prijzen vliegen naar de leukste Italiaanse steden en mag bovendien een gratis stuk ruimbagage inchecken. Op deze pagina lees je alles over de voorwaarden van het jongerenticket van Alitalia.

Rome

Klantenservice Alitalia

Heb je een vraag over je Alitalia vlucht of boeking? Neem contact op met de klantenservice van Alitalia. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 19:00 te bereiken via 020 676 4479 (optie 1). Je kunt ook een mail sturen naar customer.relationsnl@alitalia.it

Meer artikelen over bagage, vliegen en reizen:

10 geheime tips voor het vinden van goedkope vliegtickets

Zo omzeil je de handbagage regels van EasyJet

Southwest Airlines bagage: kosten, afmetingen en gewicht

20 geldbesparende reistips en andere geheimen

Zo vind je de goedkoopste last minute vluchten

Vliegticket annuleren, wijzigen of omboeken: zo doe je dat

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.