Nieuws Alleeënroute, Märchenroute: Duitsland’s droomautoroutes

Alle artikelen

Alleeënroute, Märchenroute: Duitsland’s droomautoroutes

Wat denkt u ervan? Zullen we een auto huren en op de bonnefooi richting onze oosterburen rijden en het mooie Duitsland ontdekken? Om enigszins richting te geven hebben we zes droomroutes in Duitsland onder de loep genomen. De mooiste routes voor verliefde stelletjes, voor actievelingen en gezinnen met kinderen.

Vind vliegtickets Duitsland!

Voor verliefde stelletjes: de Romantische route

Eén van de populairste routes in Duitsland voor vakanties. De Romantische route (in het Duits Romantische Straße) voert langs de mooiste kastelen en middeleeuwse steden. De route loopt van Würzburg tot in de Alpen en passeert niet alleen de indrukwekkende Flusstäler en Wälder, maar natuurlijk ook het sprookjeskasteel der sprookjeskastelen: Schloss Neuschwanstein. Het is mogelijk om de 385 kilometer lange route voor een korte romantische trip gebruiken met langs de hele route prachtige plaatsen om te bekijken en te overnachten.

Voor actievelingen: Duitse Alpenroute

Nog een heel bekende route die populair is tijdens vakanties: De Duitse Alpenroute voert zo’n 450 kilometer lang van de Königssee tot de Bodensee door de Bergkulisse van Beieren en bereikt een hoogte van 1200 meter. Langs de route mooie landschappen en talrijke bezienswaardigheden. Zoals zo’n 25 kastelen, burchten en kloosters. Onder meer Schloss Neuschwanstein, om tussendoor even te stoppen. De Alpenroute voert langs de Tegernsee en 21 bergmeren en langs de route vindt u niet alleen veel hotels maar ook biertuinen en Wirtshäuser. Wat wil een mens nog meer?

lees meer: meivakantie tips en uitjes in Nederland Duitsland en België

Voor levensgenieters: de Moezelwijnroute

Langs de Moezelwijnroute liggen ongeveer 4000 wijnbedrijven die zoals de naam al verraadt langs de Moezel slingert. Langs de route veel wijnbedrijven, naast Romeinse monumenten, burchten, kastelen en meer.

Wijnroutes zijn er overigens meer in Duitsland maar de Moezelwijnroute is de oudste toeristische route in Duitsland en erg geliefd, ook bij fietsers en wandelaars. Eén van de langste wijnroutes is de Badische Weinstraße die ongeveer 160 kilometer door het wijngebied Baden loopt. Met 355 kilometer is de wijnroute Kraichgau-Stromberg de langste wijnroute in Duitsland.

Voor gezinnen met kinderen: de Duitse Märchenroute

Deze 600 kilometer lange route is een van de oudste en bekendste vakantieroutes in Duitsland. Hij loopt van Hanau tot Bremerhaven en respectievelijk Buxtehude. Vooral geschikt voor gezinnen met kinderen en voor sprookjesfans een genot om langs te rijden omdat het langs de levensfases van de gebroeders Grimm en belangrijke plekken uit hun sprookjes voert. Romantische kastelen, vakwerksteden, molens, burchten, sterrenwachten, parken, bossen, … de Märchenroute biedt alles.

Voor natuurliefhebbers: de Duitse Vulkanenroute

Wie aan Duitsland denkt, denkt misschien niet direct aan vulkanen. Maar Duitse vulkanenroute loopt langs 39 geologische highlights. Het is een roadtrip voor actieve vakantievierders omdat er langs de route allerlei outdoor activiteiten zijn. Zwemmen, fietsen, mountainbiken, wandelen, … Langs de route vindt men ongewone verschijnselen als lavastromen, kraters en borrelende mineraalwaterbronnen. Duitsland op een heel andere manier beleven is het devies!

Voor het echte Roadtrip gevoel: de Duitse Alleeënroute

De totale omvang van de langste vakantieroute in Duitsland omvat 2900 kilometer, van de Bodensee tot Rügen. Langs de route kunt u stoppen voor de fraaie natuur en veel bezienswaardigheden. Het is mogelijk om uw eigen route samen te stellen, omdat er meerdere opties zijn om de route in te vullen. Het leukste is om een paar dagen door te brengen rond de Bodensee of Rügen, daar zijn droomstranden te vinden.

Lees: De 10 mooiste stranden van Duitsland.

Lees ook:

De 10 beste stranden in Spanje: top 10 perfecte playas

natuur in Duitsland, 21 natuurwonderen op de mooiste plekken

Huurauto en hotel Duitsland

Om een roadtrip te maken is niet meer nodig dan een huurauto Duitsland en een hotel Duitsland voor enkele nachten. Fabelhaft!