Nieuws Amerika: top 10 van een reisjournalist

Alle artikelen

Amerika: top 10 van een reisjournalist

Reisjournalist Corno van den Berg bekend van reiswebsite Droomplekken.nl geeft zijn top tien Amerikaanse droombestemmingen.

Elke maand schrijft reisjournalist Corno van den Berg van Droomplekken.nl voor onze nieuwsbrief een rubriek waarin hij de beste tips van één van zijn droomplekken beschrijft. Deze maand de droomplekken die u niet kunt missen bij een westelijke & oostelijke rondreis in Amerika.

Yellowstone NP: Zoek wilde wolven in de winter

Natuurliefhebbers kennen het fenomeen. Yellowstone Nationaal Park is de plek om in de winter op zoek te gaan naar de diverse troepen wolven in het park. Deze roofdieren volgen dan hun prooidieren als bizon en de diverse soorten herten. De grootste kans dat u ze ziet is vroeg in de ochtend of tegen het vallen van de avond. De maanden november tot april geven de beste kans.

Dichtstbijzijnde grote internationale luchthavens: Denver, Colorado en Salt Lake City

Yosemite NP: Zie de zonsondergang bij Glacier Point

Glacier Point is één van de beroemdste uitkijkpunten in dit bijzondere natuurpark. Het bijzondere is dat de gehele vallei kunt overzien. Bij mooi weer is het een goed idee om de zonsondergang te bewonderen. Neem wat te drinken mee en zie de zon achter de horizon verdwijnen. U zult niet alleen zijn, dus een toost kan.

Dichtstbijzijnde luchthaven: Fresno

Monument Valley: Ga met een Navajo te paard het achterland in

Dit is dé manier om dit unieke gebied te ontdekken. Te paard met een Navajo, zij zijn officieel de eigenaar van dit natuurfenomeen. Te paard gaat het hier al eeuwen lang, zoals in talloze westerns te zien is. U kunt enkele uren op pad, maar ook meerdaagse tochten maken. Dan hoort u de verhalen bij het kampvuur, en ziet de zonsopgang en natuurlijk ook de zonsondergang.

Dichtstbijzijnde luchthaven: Page

Bryce Canyon NP: Kampeer tussen de kleurrijke rotsen

Het bizarre landschap van Bryce Canyon moet u zien om te geloven. De beste manier is kamperen. Dit kan op de diverse campings in het park, maar het is ook mogelijk om uw tent op te zetten in het achterland. Net als langs diverse wandelpaden. Rust, ruimte en vreemd gekleurde schoorstenen.

Dichtstbijzijnde luchthaven: Cedar City

Arches NP: Wandel naar Delicate Arch

Delicate Arch is hét monument van Arches National Park. Maar deze natuurlijke boog wordt lang niet door iedereen bezocht, omdat het een stevige wandeling is. Het is zo’n twee tot drie uur lopen. Neem de tijd en ga vroeg in de ochtend op pad. Met de boog in zicht wordt meteen duidelijk waarom Arches National Park zo populair is.

Dichtstbijzijnde luchthaven: Salt Lake City

Death Valley NP: Zie de unieke ‘rolling stones’ op de Racetrack

Dit is een bijzonder iets, waar wetenschappers langs over hebben gebekvecht. Op een enorme zoutvlakte rollen kleine steentjes heel langzaam over de vlakte. De sporen in het zout zeggen genoeg. Maar niemand heeft ooit gezien dat de steentjes bewegen…

Dichtstbijzijnde luchthaven: Salt Lake City

Grand Canyon NP: Wandel van ‘rim to rim’

Deze wandeling kost enkele dagen, want de totale route is ruim 30 kilometer. Het is mogelijk de South Rim naar de North Rim te lopen, of andersom natuurlijk. De wandeling is één van de beste in de VS. U kunt het bijvoorbeeld doen onder leiding van een gids, waarbij wordt overnacht in tenten.

Dichtstbijzijnde luchthaven: Phoenix en Las Vegas

Het oosten van Amerika: een rondje door Florida met een grote diversiteit…

Orlando: Ontbijt met Goofy en Mickey Mouse

Het is eigenlijk voor kinderen, maar ook volwassenen laten zich graag fotograferen met hun jeugdidool. Natuurlijk zijn er de fotosessies in het Walt Disneypark zelf, maar het is ook mogelijk om met ze ontbijten. Het grootste aanbod aan Disney-karakters als Pluto, Donald Duck en meer vormt een speciaal ontbijt in het park. Let ook op de reactie van de kinderen.

Dichtstbijzijnde luchthaven: Orlando (en eventueel Miami)

Key West: Proost op de zonsondergang

Key West is het westelijke puntje van The Florida Keys. Een eilandengroep onder de kust van Florida. De zonsondergang hier is een groot feest met straatartiesten en een drankje in de hand. De lucht kleurt langzaam rood. Dit is een ideale afsluiting van de dag.

Dichtstbijzijnde luchthaven: Miami

Ook leuk:

Hawaï: Snorkel oog in oog met reuzenmanta’s

Dit behoort tot de mooiste natuurexcursies ter wereld. Op Hawaï is het mogelijk met immense reuzenmanta’s te snorkelen of te duiken. In de avond. De dieren worden overdag zelden gezien, maar in de avond worden op de bodem duiklichten geplaatst. Deze trekken plankton aan. En dat trekt weer mantaroggen aan. De dieren komen op enkele centimeters, kippenvel gegarandeerd.

Zoek vliegtickets Honolulu

Meer Corno? Lees zijn andere artikelen. Meer over deze Droomplekken op www.Droomplekken.nl

Kaart