Nieuws Auto huren op vakantie? Bespaar geld!

Alle artikelen

Auto huren op vakantie? Bespaar geld!

Een auto huren is vaak duurder dan je van tevoren had verwacht. Dat moet ook anders kunnen, dachten wij. Daarom onderzochten we waar jij je auto ‘t best kunt huren. En we zochten naar andere manieren om te besparen op autohuur.

Wat we ontdekten? Het loont om van tevoren even de verschillende ophaallocaties te checken. Als je denkt dat het handig is om zo dicht mogelijk bij je plaats van bestemming een auto te huren, heb je het niet altijd bij het juiste eind. In veel gevallen huur je namelijk dezelfde wagen voor een paar tientjes minder als je hem ophaalt op een locatie net iets verder weg van het vliegveld. Hiervoor pak je gewoon de gratis shuttlebus.

Wij ontdekten dit op Ibiza: voor dezelfde auto waren wij in de stad vanaf 443,25 euro kwijt, terwijl we op het vliegveld vanaf 290,21 euro neerlegden en iets verder van het vliegveld is het vanaf 278,63 * euro.

*Geplaatst juli 2015. Prijzen zijn correct op het moment van publicatie, maar zijn onderhevig aan wijziging en/ of beschikbaarheid.

Maar ook voor andere vakantiegangers hebben wij genoeg bespaartips.

1. De locatie is ook niet alles

Het loont om van tevoren even de verschillende ophaallocaties te checken. En breng je de auto liever in een andere plaats terug, dan bekijk en vergelijk je op onze website gemakkelijk de verschillende ophaal- en afleverlocaties. Erg handig!

2. Voorbereiden? Welnee!

Een auto huren kan natuurlijk ter plaatse: altijd en overal. Maar slimmer is om thuis alvast het voorbereidende werk te doen. Op de plaats van bestemming ben je vaak veel duurder uit en is de kans groot dat de verhuurmaatschappij nog een beperkt aantal auto’s ter beschikking heeft. Met als gevolg dat je noodgedwongen met een Dacia Duster op pad moet, terwijl je zelf dacht aan een Fiat 500. Oriënteer daarom van tevoren wat de mogelijkheden zijn. En boek meteen!

3. Extra kosten? Graag!

Verhuurders bieden vaak eindeloos veel mogelijkheden aan. Sluit alleen die extra’s af die je nodig denkt te hebben. Let er ook op of er een maximaal aantal kilometers gereden mag worden. En vergelijk de voorwaarden van tevoren goed. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Huur je vaker een auto, sluit dan voor een klein bedrag een jaarverzekering af. Hiermee ben je in heel Europa gedekt en bespaar je geld op je autohuurkosten. En wist je dat het opgeven van één bestuurder – de creditcardhouder – voordeliger is dan twee?

4. Niet tanken is altijd goedkoper

Wat de benzine betreft: voor het voordeligste brandstofbeleid kies je voor terugbrengen met volle tank. Wanneer je de goedkoopste tankstations in de gaten houdt, pakt dit stukken voordeliger uit. Op onze website vind je met het Fair Fuel-icoontje de hits met het eerlijkste en voordeligste brandstofbeleid.

Voor meer inzicht in verborgen kosten en gangbare termen rondom autoverhuur, bekijk je de online handleiding op onze website.

5. "One size fits all"

Niet elke auto is hetzelfde en iedereen heeft andere eisen bij het huren van een auto. Daarom vink je bij ons eenvoudig bepaalde categorieën aan, zoals ‘klein’, ‘middel’ en ‘groot’. Op die manier filter je de voordelige opties er zo uit. En voor ouders met kleine kinderen hebben wij extra advies: neem je eigen kinderzitje mee in het vliegtuig. Bij de meeste vliegmaatschappijen betaal je hier niets voor.

Benieuwd naar de autoverhuurmogelijkheden in bijvoorbeeld Spanje? Check de beste deals.

*Geplaatst juli 2015. Prijzen zijn correct op het moment van publicatie, maar zijn onderhevig aan wijziging en/ of beschikbaarheid.

Meer over autoverhuur?

13 handige tips voor autoverhuur

Mannen huren luxe jaguar vrouwen kiezen stoere jeep

Autorijden in het buitenland: snelheidslimieten en verkeersregels

7 mooie autoroutes door België en Frankrijk

Top 10 roadtips door het platteland van Groot-Brittannië

Alleeënroute, Märchenroute: Duitsland’s droomautoroutes

Wist je dat Skyscanner naast vliegtickets en hotels ook autoverhuur vergelijkt? Vergelijk en vind hier de beste deals voor autoverhuur.