Nieuws Auto's Alles over een auto of camper huren in de Verenigde Staten

Alle artikelen

Alles over een auto of camper huren in de Verenigde Staten

Een auto of camper huren in de Verenigde Staten is de beste manier om op je eigen tempo te genieten van de Amerikaanse schoonheid. Met een camper kun je dicht bij de mooiste bezienswaardigheden en in de Amerikaanse natuur komen, zoals de legendarische Route 66 of de Colorado Rockies. En uiteraard kun je hetzelfde doen als tijdens een gewone road trip met huurauto maakt: in plaats van kamperen is het een groot avontuur om een nachtje door te brengen in een motel langs de kant van de weg.

1. Tips voor als je op vakantie gaat met een camper in de VS

Parkeren met een camper in de Verenigde Staten

Waneer je aankomt in een stad in de VS, controleer dan of het parkeren van campers is toegestaan of niet. Het is bijvoorbeeld niet altijd toegestaan om een motorhome in de straten van een stadscentrum te parkeren. Ook in veel parkeergarages of op rustplaatsen zijn ​​campers bijvoorbeeld alleen ’s nachts welkom.

Ga je kamperen in de VS, dan is het op sommige plaatsen alleen toegestaan om te parkeren op plekken voor grote voertuigen. Dit geldt bijvoorbeeld voor grote attracties en nationale parken als Dead Valley en Yosemite. Daarnaast is het verboden om ’s nachts op een parkeerplaats te overnachten, het is dus slim om een paar maanden voor vertrek al een plekje op de dichtstbijzijnde camping te reserveren.

In de Verenigde Staten zijn gelukkig tal van openbare campings en privé kampeerterreinen te vinden. Houd rekening met een budget van ongeveer 20 dollar (18,10 euro, exclusief de kosten van de elektrische aansluiting) op een openbare camping en 40 dollar (36,25 euro) op een privécamping.

Kies je ervoor om een auto te huren in de VS, dan is dit probleem uiteraard niet aan orde. Je slaapt dan doorgaans in een hotel of motel.

Boek je ticket naar de Verenigde Staten

Tanken met een camper in de Verenigde Staten

Reis je met een camper, dan zul je tijdens je rondreis door de Verenigde Staten uiteraard regelmatig moeten tanken. Houd er rekening mee dat de brandstofprijs in de Verenigde Staten veel lager is dan in Europa; een liter brandstof kost daar ongeveer 50 dollarcent (0,45 euro). Verwacht bij een camper een verbruik van 25 liter per 100 km. Autoverhuur in de Verenigde Staten is uiteraard goedkoper omdat een kleiner voertuig over het algemeen minder verbruikt.

Gas en water bijtanken in de VS

De meeste campings in de VS zijn goed uitgerust en het is mogelijk om op die plekken water en gas voor je camper te verkrijgen. Je kunt ook de tank van je camper bij vullen met LPG bij een van de vele tankstations. 

Als je een road trip maakt met een camper door de Verenigde Staten, dan zul je ook regelmatig zogenoemde dumpstations tegenkomen waar je je vieze water kan laten wegstromen. Dit moet ongeveer elke drie dagen gebeuren.

2. Wat heb je nodig om een camper te huren in de Verenigde Staten?

Als je een motorhome wilt huren in de VS, dan mag je niet jonger dan 21 en niet ouder dan 75 zijn. Daarnaast moet je minstens één jaar je rijbewijs hebben. Een internationaal rijbewijs is ook vereist om een ​​camper in de Verenigde Staten te huren, deze heb je nodig om een ​​aanvullende aansprakelijkheidsverzekering bij de verhuurorganisatie aan te schaffen. Je moet ook je paspoort kunnne tonen bij het ondertekenen van het huurcontract van de camper.

Bij de meeste verhuurders van campers moet je enkele weken van tevoren het volledige bedrag overmaken. Het kan ook dat je alleen een aanbetaling moet doen en de rest van de reissom betaalt op de dag dat je de camper ophaalt. De borg voor een huurcamper is meestal 1000 dollar, en wordt gereserveerd op de creditcard van de hoofdbestuurder. Zorg dus dat het saldo van je creditcard toereikend is. 

Let op: de voorwaarden zijn hetzelfde voor het huren van een auto in de Verenigde Staten, je moet minimaal 21 jaar oud zijn en je rijbewijs langer dan een jaar hebben.

Boek een huurauto in Amerika

3. Hoe moet je een camper rijden in de Verenigde Staten?

Voor vertrek zullen de meeste camperverhuurders een korte uitleg geven over het gebruik van het voertuig, maar het is ook belangrijk dat je de (verkeers)regels kent in de Verenigde Staten.

Amerikaanse wegen zijn relatief breed, dus het besturen van een camper zou niet zo moeilijk moeten zijn. Wanneer je met een motorhome door de Verenigde Staten reist, dan moet je altijd op de rechter rijstrijk blijven rijden. Over het algemeen is de snelheid op snelwegen beperkt tot 65 mph (104 km/u), 55 mph (88 km/u) op nationale wegen en 34 mph (ongeveer 54 km/u) in de stad.

4. Wat moet je meenemen tijdens een campervakantie in de Verenigde Staten?

De meeste campers zijn uitgerust met een basisuitrusting. Hieronder valt servies, diverse keukenartikelen, gaspatronen, campingstoelen, lakens, kussenslopen en dekens. Controleer dit voordat je vertrekt. Dingen die jezelf mee zou kunnen nemen zijn een picknicktafel, sneeuwkettingen, een GPS of navigatiesysteem, een kinderzitje en eventueel een tentje voor de kinderen.

Daarnaast moet je natuurlijk genoeg kleding meenemen, persoonlijke toiletartikelen, een handdoek en wat leuke spelletjes. Vergeet echter niet dat de camper die je huurt een bepaalde opslagcapaciteit heeft. Je kunt dus geen hutkoffers vol bagage meenemen.

Vind goedkope vliegtickets naar Amerika

5. Welke excursies mag je niet missen als je gaat kamperen in de Verenigde Staten?

Nadat je de camper hebt opgehaald, heb je alle vrijheid om naar de mooiste plekken in de Verenigde Staten te rijden. Zet bijvoorbeeld koers naar Californië, Colorado of volg de beroemde Route 66.

Californië

Californië is een populaire bestemming voor liefhebbers van campers en road trips, want je vindt er fijne wegen, talrijke campings, stranden en fantastische landschappen in de nationale parken.

Met een camper kun je bijvoorbeeld in San Francisco je roadtrip beginnen tijdens een ritje over de legendarische Golden Gate Bridge. Van daaruit reis je naar Yosemite, en kun je vervolgens richting Monterey rijden via de Pacifische kust en steden als Santa Barbara, Los Angeles en San Diego. Op de terugreis pak je het binnenland mee, en reis je via Death Valley, Las Vegas, Grand Canyon en Monument Valley terug naar San Francisco.

Colorado

Als je met je Amerikaanse camper naar Colorado reist, kun je vier nationale parken verkennen, waaronder het Mesa Verde National Park en het Rocky Mountain National Park. In dat laatste park kun je de beroemde Trail Ridge Road nemen en Amerikaanse bezienswaardigheden zoals het Colorado National Monument kunt bewonderen. Andere hoogtepunten in deze regio zijn het natuurpark Garden of the Gods en de steden Colorado Springs en Denver. Want dat maakt het huren van een camper in de Verenigde Staten zo leuk: het stelt je in staat om in korte tijd veel mooie plekken te verkennen.

Route 66

Via Route 66 kun je met je huurcamper een stukje Amerikaanse geschiedenis ontdekken. De route loopt grofweg van Chicago naar Los Angeles, en onderweg kun je stoppen in plekken als Seligman, Springfield, Santa Fe, Williams, Hackberry en Kingman. Je kunt de weg natuurlijk ook met de auto afleggen en onderweg overnachten in een van de vele beroemde hotels langs de route.

Let op: het is niet altijd gemakkelijk om op Route 66 te rijden vanwege een gebrek aan verkeersborden. Je moet met een camper vaak voorzichtig rijden en daardoor kan deze rondreis aardig wat tijd in beslag nemen.

6. Wat is de beste reistijd voor de Verenigde Staten?

Wil je een camper huren in de VS, dan kun je dat het beste doen tussen half mei en half oktober. De rest van het jaar kan in principe ook, maar controleer wel even of de belangrijkste toeristische attracties dan open zijn.

Als je in de zomermaanden naar de Verenigde Staten reist, dan moet je je huurcamper ruim van tevoren vastleggen. Camperreizen naar Amerika zijn namelijk ontzettend populair. In deze periode is het ook vrij druk op de weg, en kun je te maken krijgen met lange files op bijvoorbeeld Highway 1 in Californië.

Kies je ervoor om in het voorjaar of najaar een camper te huren in de Verenigde Staten, dan is het veel rustiger op de wegen. Daarnaast is de temperatuur in juni, september of oktober nog vrij aangenaam. Nog een voordeel: de tickets zijn in deze periode ook een stuk goedkoper.

Vind goedkope huurauto’s

Meer roadtrips en reisinspiratie:

Roadtrips Spanje: de 10 mooiste autoroutes verzameld

5 roadtrips door innemend Ierland

10 roadtrips door het platteland van Groot-Brittannië

Vakantie Down Under? De 10 beste roadtrips door Australië

En route met deze 5 roadtrips door Zuid-Frankrijk

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegticketshotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.

Kaart