Nieuws Auto's Auto huren wintersport: tips waar je op moet letten

Alle artikelen

Auto huren wintersport: tips waar je op moet letten

Wintersportvakantie met de auto vanuit Nederland of met een fly-drive en huurauto naar de sneeuw? Kan allebei. Skyscanner geeft tips voor het huren van een auto voor de wintersport die winterklaar is.

Met huurauto op skivakantie

Wintersport is en blijft razend populair onder Nederlandse vakantiegangers. Volgens de laatst bekende CBS-cijfers gingen Nederlanders 866.000 keer op wintersportvakantie (2016). Het merendeel van de wintersporters (84 procent) reist met de auto naar hun wintersportverblijf, zo’n 7 procent pakt de bus of het vliegtuig. Met een huurauto op skivakantie kan zowel vanuit Nederland als vanaf populaire wintersportbestemmingen zoals Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Ga je vanuit Nederland de grens over naar een wintersportgebied geef dit dan duidelijk aan als je een auto huurt en check de voorwaarden goed. Lees direct wat je moet weten als je vanuit Nederland met een huurauto naar het buitenland reist.

Auto huren met winterbanden en sneeuwkettingen

Als je op wintersportvakantie wilt en geen geschikte auto hebt, dan is een huurauto vanuit Nederland een optie. Houd bij het huren rekening met het aantal passagiers, of er kinderen meereizen, controleer het aantal (onbeperkte) kilometers en of winterbanden en sneeuwkettingen zijn inbegrepen. Onder meer in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn winterbanden verplicht tijdens winterse omstandigheden. Huur je in dee landen een auto, dan zijn winterbanden vrijwel altijd standaard inbegrepen. Huur je een auto om te reizen vanuit Nederland dan is dit meestal niet het geval, deze moet je extra bijboeken en dus ook bijbetalen. Lees snel alles over een auto huren met onbeperkte kilometers.

Fly-drive wintersport & huurauto

Vlieg met een goedkoop vliegticket naar je wintersportbestemming en huur je ter plaatse een auto, dan zijn de auto’s normaalgesproken voorzien van winterbanden en ook al in de prijs verwerkt. Dit zie je bijvoorbeeld bij Sunny Cars aan de letters WT (winter tyres). Dit geldt niet altijd voor sneeuwkettingen en andere winteraccessoires zoals een dakkoffer, dakdragers, skidragers of skibox. Let daar dus op! Het voordeel van een fly-drive naar de wintersport is dat je meestal sneller op de piste staat, zo vanuit het vliegtuig met de huurauto naar het winterportgebied van jouw keuze. Een ander voordeel is dat je uitstapjes kunt maken met de huurauto naar andere skigebieden of steden in de buurt. Lees ook hoe het zit als je een auto zonder creditcard wilt huren.

Tolvignetten en wintersport

Ga je naar wintersportbestemmingen Zwitserland of Oostenrijk, dan is een tolvignet vereist. Als je een auto in Nederland huurt, zijn de kosten van het vignet niet inbegrepen. Voor Oostenrijk heb je een vignet vanaf 10 dagen voor €11,95 en een vignet voor Zwitserland is €37,70,- per jaar*. Deze zijn onder meer te koop via de ANWB. Haal je de auto in een van deze landen op, dan is de huurauto voorzien van een dergelijk vignet. Dit zijn de skigebieden vlakbij een vliegveld!

Verzekering huurauto wintersport

Een auto heeft in een wintersportgebied – met sneeuw en hagel – meer te lijden dan met droog en zonnig weer. In de winter komt schade aan een auto dus vaker voor. Houd hiermee rekening bij het afsluiten van (extra) verzekeringen en overweeg of je het eigen risico wilt afkopen. Dit betekent uiteraard wel een veel hogere autohuur.

Busje of familieauto huren wintersport

Als je met de hele familie of een groep vrienden op wintersportvakantie gaat, dan is het gezellig en vaak goedkoper om samen een busje of ruime familieauto te huren. Met vrienden kun je alle kosten delen. Houd wel rekening met de dubbele bagage die meegaat en check of een dakkoffer nodig is als je eigen ski’s en snowboards meeneemt. De meeste verhuurbedrijven verhuren personenbussen. Als je zoekt en vergelijkt via Skyscanner autoverhuur vink dan 7+ passagiers aan voor grotere voertuigen. Lees de meest gestelde vragen over het huren van auto’s.

*Let op: hiergenoemde tarieven waren correct op moment van publicatie maar zijn onderhevig aan wijzigingen. Check daarom altijd de actuele informatie.

Meer artikelen over wintersport:

De beste tips als je met kinderen op wintersport gaat

Dit zijn de 10 beste wintersport apps

Wintersport 2018: zoveel kost een skivakantie in deze populaire skigebieden

Goed voorbereid op wintersport: de beste fit op de piste tips

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.