Nieuws Auto's Auto huren zonder creditcard: FAQ

Alle artikelen

Auto huren zonder creditcard: FAQ

Zonder creditcard of borg een auto huren in het buitenland: het lijkt onmogelijk, maar het kan wel. Hoe dat precies werkt en waar dat dan kan? Skyscanner geeft antwoord op FAQ.

Waarom is een creditcard eigenlijk nodig?

Normaalgesproken schiet je met je creditcard het eigen risico en de borg voor, in geval van diefstal of schade van je huurauto. Als je je auto weer netjes en zonder schade inlevert, krijg je je eigen risico en de borg gewoon weer terug. Met de creditcardgegevens op naam van de hoofdbestuurder, heeft de autoverhuurder een extra garantie over de identiteit van de huurder.

Is het eigen risico en de borg niet hetzelfde?

Het betalen van een borg wordt nog wel eens verward met het eigen risico, maar dat is niet hetzelfde. Het eigen risico is onderdeel van de borg en wordt bepaald door de klasse van de auto die je huurt op vakantie. Heb je schade gereden? Dan krijg je de borg niet meer terug, maar het eigen risico wel – mits je die van tevoren hebt afgekocht.

Vergelijk hier autohuur

Kan ik een auto huren zonder creditcard?

Ja, in Nederland zijn er verschillende autoverhuurbedrijven die dit doen, waarvan autohopper.nl de bekendste is. In het buitenland is het een stukje lastiger omdat het gebruik van een creditcard in Europa en daarbuiten veel gangbaarder is, maar het is wel mogelijk.

 

Auto in het buitenland

Waar kan het wel?

Sunny Cars is het enige grote, internationale bedrijf waarbij je een auto kunt huren zonder creditcard. Met het ‘Geen Waarborgpakket’ neemt Sunny Cars het risico voor de borg volledig over. Je hoeft bij het ophalen van de huurauto alleen de voucher in te leveren en je kan meteen op pad, zonder een waarborg achter te laten.

Kan dat dan op elke bestemming?

Nee. Een auto huren zonder creditcard bij Sunny Cars kan op de volgende Europese bestemmingen: Mallorca, Menorca en Ibiza, Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife en Lanzarote, Griekenland, Kroatië, Portugal (Madeira, Faro, Lissabon en Porto), Spanje (Gibraltar, La Linea de la Conception en Málaga) en op één internationale bestemming: Curaçao.

Huur een auto in het buitenland

Wat zijn de voorwaarden?

Boek minimaal vijf dagen voor je de huurauto wilt ophalen. Kies in stap 2 tijdens het boekingsproces aan de linkerkant onder het kopje Servicepakket voor de optie ‘Geen waarborg’ en maak je keuze. Na het maken van de reservering ontvang je een registratielink; vul het registratieformulier in en stuur op. Zonder registratieformulier kan de reservering niet bevestigd worden.

 

 

Waarom wordt er een borg gerekend bij het huren van een auto?


Door een borg te rekenen hopen autoverhuurbedrijven dat je zuiniger met de huurauto omgaat. Je wilt immers je borg weer terug, dus dan zul je waarschijnlijk wat voorzichtiger met de auto omgaan. En stel dat je toch onverhoopt schade hebt gemaakt, dan ben je nooit meer kwijt dan de betaalde borg, ook al heb je voor duizenden euro’s aan schade gereden.

Kan ik een auto huren zonder borg?

Ja, sommige autoverhuurbedrijven (zoals Sunny Cars) nemen zelf de borg op en staan garant voor de verhuurders. Mocht er dan toch schade aan de auto zijn bij inlevering, klopt de autoverhuur vanzelf bij je aan. Veel grote en internationale autoverhuurbedrijven doen dit echter niet.

Vind een goedkope huurauto

Zijn er nog andere autoverhuurbedrijven behalve Sunny Cars waarbij je een auto kunt huren zonder creditcard of borg?

Ja, kleine lokale bedrijven in het buitenland willen ook nog wel eens werken met autohuur zonder creditcard en/of borg. Via Google Maps kun je gemakkelijk zoeken naar lokale bedrijven, of vraag aan locals wat zij adviseren. Let er wel op dat je de huurovereenkomst goed doorleest en dat je, in geval van borg, een bon krijgt na de betaling.

Een andere optie is om een auto of busje in Nederland te huren voor een week of langer en daarmee naar het buitenland te rijden. Wij tippen vijf Nederlandse autoverhuurbedrijven waarbij je geen creditcard nodig hebt om de auto te huren:

1. Autohopper: borg en huur betaal je met je pinpas
2. Rent a Brik: borg en huur betaal je contant
3. Drive Yourself
4. Borent.nl
5. Kav.nl

Kan ik contant betalen bij het huren van een auto?

Nee, bijna nooit. De reden dat de borg niet contant betaald kan worden, heeft te maken met veiligheid. Wanneer er geen cash in de kassa zit, zal het minder snel een doelwit zijn voor overvallers. Daarnaast kost het contant betalen van de borg meer administratieve rompslomp en dus veel meer tijd.

Is het duurder om een auto te huren zonder creditcard?

Ja, volgens ons wel. We hebben even een snelle berekening gedaan. Stel, je huurt een auto op de luchthaven van Málaga van 24 mei t/m 29 mei 2018. Mét creditcard heb je keuze uit 193 huurauto’s, waarvan de goedkoopste optie €125 * is. Zónder creditcard heb je slechts keuze uit 19 huurauto’s, waarvan de goedkoopste optie bijna €60 * duurder is. Vergeleken met de jaarlijkse kosten voor een creditcard ben je dan goedkoper uit; die liggen gemiddeld rond de €20 * per jaar.

Hoe vermijd ik verborgen kosten bij autohuur?

Door Skyscanner’s handleiding voor verborgen kosten te lezen! In dit artikel worden de meest voorkomende termen die autoverhuurbedrijven uitgelegd en worden enkele van de verborgen kosten aangegeven die zouden kunnen worden bijgeteld, om jou te helpen goedkoop een auto te huren.

Vergelijk hier prijzen autohuur

*Geplaatst: mei 2018. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Meer tips over autohuur?

Hoe vind ik een goedkope huurauto op Skyscanner?
De verborgen kosten bij autohuur
Auto huren: veelgestelde vragen en handige tips
Auto huren op vakantie? Bespaar geld!

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.