Nieuws Auto's Huurauto met onbeperkte kilometers: alles wat je moet weten

Alle artikelen

Huurauto met onbeperkte kilometers: alles wat je moet weten

Een vakantie huurauto geeft alle vrijheid. Ga je tijdens je reis een lange afstand afleggen? Dan is het slim om te kiezen voor een huurauto met onbeperkte kilometers. Maar wat houdt dat precies in? Skyscanner zocht het uit en beantwoordt al jouw vragen over autohuur met ongelimiteerde kilometers.

Een auto huren met onbeperkte kilometers, wat betekent dat?

Wil je een auto huren? Dan zit je over het algemeen vast aan een aantal kilometers. Je mag gedurende de huurperiode een X aantal kilometers rijden en daarboven ga je een vast bedrag per kilometer betalen. Dat kan flink in de papieren lopen, dus het loont de moeite om dat goed uit te zoeken van tevoren.

De meeste verhuurders hanteren een grens van bijvoorbeeld 500 kilometer, of 100 kilometer per dag. Gelukkig zijn er uitzonderingen en kun je wel degelijk een auto huren met vrije kilometers.

Daarnaast is het mogelijk om per kilometer af te rekenen. Aan het eind van de huurperiode wordt gekeken hoeveel kilometer je hebt gereden en op basis daarvan wordt een tarief berekend. Dat bedrag komt nog bovenop het standaard tariefvoor een huurauto.

Wat is goedkoper: wel of geen vrije kilometers?

Dat hangt volledig van de reis af. Ga je korte afstanden afleggen, dan ben je waarschijnlijk goedkoper uit als je via een budgetverhuurder een auto huurt. Je hebt dan vaak geen vrije kilometers, maar die ga je toch niet gebruiken. Ben je van plan om veel te gaan rijden, dan is het misschien wel slimmer om een auto te huren met onbeperkte kilometers. Via Skyscanner kun je eenvoudig verschillende verhuurders met elkaar vergelijken en selecteren op ‘Onbeperkte kilometers’.

Vind goedkope huurauto’s via Skyscanner

Is het mogelijk om een auto te huren met onbeperkte kilometers zonder creditcard?

Bij veel verhuurbedrijven moet je als hoofdbestuurder een creditcard overleggen. Dit heeft te maken met het betalen van de borg. Met je creditcard wordt het eigen risico en de borg voorgeschoten, in het geval van diefstal of schade. Wanneer je je auto netjes terugbrengt, dan krijg je het geld weer terug.

Er zijn verschillende verhuurbedrijven waar je zonder creditcard kan betalen én vrije kilometers hebt. Voor een autorondreis in het buitenland kun je bijvoorbeeld terecht bij Sunny Cars, waar je altijd vrije kilometers hebt én een Geen waarborgpakket kunt afsluiten zodat je niet met creditcard hoeft te betalen. Let op: daar betaal je wel extra voor.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees ook ons uitgebreide artikel met veelgestelde vragen over autohuur zonder creditcard.

Mag ik met een kilometervrije huurauto de grens over?

Met ongelimiteerde kilometers ligt de wereld aan je voeten, maar check wel even waar de grens ligt. Heb je een huurauto met ongelimiteerde kilometers, dan mag je daar namelijk niet automatisch mee de grens over. Dit is afhankelijk van de voorwaarden in je huurcontract. Vaak betaal je voor deze optie iets extra’s. Ben je van plan om tijdens jouw roadtrip met huurauto meerdere landen te bezoeken? Stem dat af met je verhuurder.

Waar kan ik een auto huren met onbeperkte kilometers?

Via Skyscanner natuurlijk! In de zoekmachine voor huurauto’s kun je eenvoudig selecteren op de optie ‘Onbeperkte kilometers’ Daarnaast is het mogelijk om te selecteren op brandstofbeleid en autotype. Vul je bestemming en reisdetails in, klik op ‘ZOEK’ en vink onder het kopje ‘Kenmerken’ de gewenste opties aan. Er verschijnt vervolgens een hele lijst met huurauto’s die kilometervrij zijn.

Boek hier je huurauto met onbeperkte kilometers

Huurauto met vrije kilometers geboekt? Check onze roadtrip tips!

Heb je een huurauto geboekt? Dan kan het plannen van je rondreis beginnen. Op Skyscanner vind je een hoop inspiratie voor mooie roadtrips, zoals bijvoorbeeld een roadtrip langs de nationale parken van de Verenigde Staten. Ook leuk: roadtrippen door Australië. Of wat dacht je van een autorondreis door Kroatië? Inspiratie genoeg!

Meer tips voor autohuur?

Van Nederland naar het buitenland met een huurauto

Auto huren zonder creditcard: FAQ

Auto huren: veelgestelde vragen en handige tips

Een auto huren vanaf 18 jaar: hoe zit dat?

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.