Nieuws Auto's Van Nederland naar het buitenland met een huurauto

Alle artikelen

Van Nederland naar het buitenland met een huurauto

Stel, je hebt geen auto maar je wilt wél een roadtrip maken. Dan ga je op vakantie met een huurauto! Hoe doe je dat en wat zijn de regels als je een auto wilt huren om van Nederland mee naar het buitenland te rijden? Mag je zomaar de grens over? Skyscanner vertelt je er alles over.

Mag ik met mijn huurauto naar het buitenland rijden?

Ja, dan kan! Wel moet je altijd het verhuurbedrijf daarvan op de hoogte stellen bij het maken van de reservering. De verhuurder moet er dan namelijk voor zorgen dat je de juiste papieren en verzekering hebt en dat je ook in die andere landen beroep op een hulpdienst kan doen als je pech hebt onderweg.

Bij Sixt kun je zelfs een speciale vakantieauto huren: zij zoeken voor iedere vakantie een passende auto. Ga je op strandvakantie, dan is een cabrio misschien ideaal. Ga je op skivakantie, dan is een vierwielaangedreven auto de oplossing. Ga je met het hele gezin? Dan een station wel zo fijn, waarin alle bagage met gemak inpast.

Mag ik zomaar naar elk land rijden?

Nee. Per autoverhuurbedrijf gelden andere regels. Met Europcar bijvoorbeeld mag je met een huurauto van Nederland alleen naar de volgende landen reizen: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Oostenrijk, Spanje (m.u.v. Ceuta en Milila), het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Ontdek autoverhuur in Nederland

Mag ik buiten de EU met een huurauto?

Ja, maar ook deze regels zijn per autoverhuurbedrijf anders. Bij Europcar kan het niet en dat heeft te maken met veiligheid, invoer en belastingen. Bij Autohopper kan het wel, zij hanteren een groene kaart. Je huurauto is dan verzekerd voor alle landen die op de groene kaart staan. Dan zijn, naast de landen binnen de EU: Albanië, Bulgarije, Bosnië-Herzegovina, Cyprus, Estland, Hongarije, Israël, Iran, Letland, Litouwen, Luxemburg, Griekenland, Malta, Marokko, Moldavië, Montenegro, Noord-Ierland, Oekraïne, Polen, Roemenië, Rusland, Servië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Tunesië, Turkije en Wit-Rusland.

Kan ik een auto huren zonder creditcard?

Je hebt geluk, want in Nederland een auto huren zonder creditcard is een stuk makkelijker dan in het buitenland. Lees hier alles over een auto huren zonder creditcard.

Is mijn Nederlandse rijbewijs voldoende?

Als je binnen de Europese Unie blijft, heb je geen internationaal rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs vraag je snel en makkelijk aan via de ANWB en is één jaar geldig. Bekijk de checklist hier.

Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren?

In Nederland is de minimumleeftijd om een auto te huren 25 jaar. In het buitenland wil deze minimumleeftijd nog wel eens lager liggen, rond de 23.

Wat als ik pech krijg onderweg?

Het autoverhuurbedrijf zal ervoor zorgen dat je verzekerd bent voor hulp bij pech in het buitenland. Zorg er ook voor dat je een doorlopende reisverzekering hebt.

Huur een auto in Nederland

Kan ik op wintersport met mijn huurauto?

Wil je met je huurauto naar de sneeuw? Laat aan je autoverhuurbedrijf weten als je een auto op winterbanden wilt huren. In sommige landen is dit namelijk een aantal maanden van het jaar verplicht.

Wat als ik een boete krijg?

Dan krijg je daar vanzelf een melding van. Het is belangrijk dat je je altijd houdt aan de verkeersregels van het desbetreffende land. Zo is het in sommige landen verplicht om een verbanddoos in de auto te hebben, een gevarendriehoek of een brandblusser. Check hier wat jij nodig hebt in welk land!

Lees ook: 7 verrassende verkeersregels in het buitenland

Voor hoe lang kan ik maximaal een auto huren?

Vaak kun je tot één maand een auto huren. Wil je een auto huren voor langer dan 30 dagen, krijg je te maken met shortlease.

Kan ik mijn huurauto weer ergens anders inleveren?

Stel, je wilt met een vriendin roadtrippen naar Barcelona, maar zelf weer naar Nederland terug vliegen terwijl zij daar blijft. Kun je dan je huurauto in Barcelona achterlaten? In sommige gevallen wel, maar vraag dit voor de zekerheid na bij je autoverhuurbedrijf. Bij Europcar kan dit zonder extra kosten.

Wat zijn de voordelen van huren in Nederland?

Het grootste voordeel is dat de huurvoorwaarden in het Nederlands zijn en dat er dus geen taalbarrière kan ontstaan. Ook heb je van tevoren rustig de tijd om de voorwaarden zorgvuldig door te lezen, in plaats van (gehaast) aan de balie in het buitenland. Daarnaast is je navigatiesysteem (als je die hebt) in het Nederlands én kun je wat makkelijker een auto huren zonder creditcard.

Hoe vind ik een goedkope huurauto?

Via Skyscanner, natuurlijk! Kies je ophaallocatie, type auto en autoverhuurbedrijf en vergelijk de prijzen. Lees meer over het vinden van een goedkope huurauto in dit artikel.

Waar vind ik inspiratie voor een roadtrip?

Jup, je raadt het antwoord al. Hier geven we tips voor een roadtrip door Europa van één week, door Oost-Europa, Noord-Italië of België en Frankrijk. Hier doen we hetzelfde voor twee weken, door Duitsland bijvoorbeeld. Of wat dacht je van drie weken roadtrippen, door Kroatië of Scandinavië?

Vergelijk autoverhuur in Nederland

Meer lezen over autohuur? Bekijk dan:

*Geplaatst: september 2018. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.