Nieuws Avontuur: 6 onbekende Indonesische eilanden

Alle artikelen

Avontuur: 6 onbekende Indonesische eilanden

Ongerepte duikersparadijzen, de mooiste stranden en zeldzame diersoorten. Ontdek 6 onbekende Indonesische eilanden.

Indonesië is een archipel bestaande uit meer dan 17.000 eilanden. Minder dan de helft daarvan is permanent bewoond. Bali is geliefd en bekend en daardoor op sommige plekken erg toeristisch.

Als u daarvan weg wilt, ga dan op avontuur met binnenlandse vluchten Indonesië naar andere, nu nog vrij onbekende eilanden die langzaamaan worden ontdekt.

Soemba

Lombok, Flores en onder meer het eiland Soemba maken deel uit van de kleine Soenda archipel. Soemba is de kleine onbekende. Hoewel klein, het eiland is vier keer zo groot als Nederland. De ‘moderne’ tijd lijkt hier nauwelijks doorgedrongen. Het niet heel welvarende eiland is gevuld met eeuwenoude tradities. Soemba is nog niet heel erg ontwikkeld voor het toerisme, u moet dus goed speuren naar accommodatie en een goede voorbereiding wordt aangeraden. Voor echte avonturiers. Soemba bereikt u met binnenlandse vluchten vanaf Kupang of met vluchten vanaf Denpasar Bali

Komodo

Kleurrijke vissersdorpjes, koraalriffen, duikplekken van wereldformaat, verlaten stranden, en uiterst relaxte levensstijl, vriendelijke bevolking en… de komodovaraan. Dat is Komodo. De komodovaraan zult u hier vaak tegenkomen. Komodo werd in 2011 een van de 7 nieuwe wonderen der natuur genoemd door de New7Wonders Foundation. Het eiland kent overigens niet alleen witte stranden, ook een roze; hier is het zand gemengd met rode koraalcellen. Vluchten naar Flores vanaf Bali, daarna met de boot en te voet verder; op Komodo zijn geen wegen.

Derawan

Nog zo’n eiland waar u alle besef van tijd verliest. De inwoners leven van de visserij en vangen veelal zeekreeften. Groene schildpadden ziet u overal en het is een geliefde plek voor duikers. Derawan hoort bij de Derawan-archipel die bestaat uit 31 eilandjes in de Celebeszee, voor de kust van Oost-Kalimantan. Derawan is gelegen op ongeveer een half uurtje varen vanaf de kust van Kalimantan bij de stad Berau.

Wakatobi

Het duikparadijs aller duikparadijzen: Wakatobi in het zuidoosten van Sulawesi. Hier vindt u een van ’s werelds spectaculairste koraaltuinen. Duiken kan via het enige duikresort op het eiland, het Wakatobi Dive Resort. Wakatobi is te bereiken met een binnenlandse chartervlucht vanaf Denpasar op Bali, een vlucht van ruim 2 uur.

Karimunjawa

De Karimunjawa Archipel in de Javazee bestaat uit 27 tropische eilandjes. Karimunjawa is een van de grotere eilanden, naast Kemujan. De ongerepte, puur natuur eilanden zijn heuvelachtig, hebben geweldige stranden en kusten omgeven door palmbomen. Opnieuw een duikers- en ook snorkelparadijs. De hotels op het eiland bieden duik- en snorkeltrips aan. Java Tourism bestempelt het als ‘virgin paradise’. Naast goede duikmogelijkheden zijn er ook allerlei spannende trekkings. Het schijnt dat diverse resorts hun oog hebben laten vallen op deze eilanden, dus ga nu voordat het ongerepte verdwenen is. Vanaf Semarang gaan chartervluchten naar Karimunjawa.

Morotai

Morotai is een ruig, bebost eiland met fraaie stranden en goede duikmogelijkheden. Nu is het een klein paradijs, dat was 70 jaar geleden heel anders. Tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944 en 1945 werd Morotai bezet door Japanse soldaten. Ze gebruikten het eiland als vliegbasis; het eiland was interessant vanwege z’n strategische ligging ten opzichte van de Filippijnen. Nadat de Japanse troepen verslagen waren, vluchtten veel Japanse soldaten om zich in het binnenland schuil te houden. In 1974, 28 jaar later, werd de Japanse soldaat Teruo Nakamura gearresteerd. Hij dacht dat de oorlog nog altijd gaande was. Amper drie jaar later stierf hij.

Ontdek Morotai’s schoonheid en roerige geschiedenis die overal op het eiland is terug te vinden. Wie houdt van wrakduiken kan hier z’n hart ophalen, er liggen talrijke scheepswrakken in het water. Met vluchten Ternate en een reis over land naar Tobelo (Noord-Halmahera) en een ferry naar Daruba komt u op Morotai.

Vind en vergelijk razendsnel vliegtickets Indonesië, autoverhuur en hotels Indonesië met Skyscanner!

Leuk artikel? Lees dan ook:

10 prachtige Thaise eilanden voor een fantastische vakantie!

8 bespaartips voor reizen door Zuidoost-Azië

Kaart