Nieuws Samenwerking De verhalen achter onze favoriete reisfoto’s

Alle artikelen

De verhalen achter onze favoriete reisfoto’s

Maak je klaar voor een fantastische reisprijs! In samenwerking met Pexels, de thuisbasis van miljoenen prachtige gratis foto's, kun je nu meedoen met een geweldige fotografiewedstrijd.

Kerst begint dit jaar al vroeg bij Pexels, want sinds 1 december kun je deelnemen aan de Pexelspalooza Giveaway. Ook wij doen mee met de Giveaway, samen met fotografie-experts Fujifilm & Polaroid Originals. Onze wedstrijd wordt aangekondigd op 11 december (samen met details van onze mystery travel prijs!). Dus houd de actie in de gaten!

Zoals je je misschien kunt voorstellen, houdt het team van Skyscanner van reizen en zijn we redelijk goed in het maken van vette reisfoto’s. Van het vastleggen van speciale reismomenten tot het testen van onze fotografieskills of gewoon om de rest van het team jaloers te maken: hieronder vind je een selectie van onze favoriete reisfoto’s en de mooie verhalen die erbij horen.

Laurie, Associate Product Manager

Mijn zus kwam me opzoeken toen ik aan het werk was in Valencia. We bezochten de Ciudad de las Artes y las Ciencias en werden die avond getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Deze foto staat symbool voor een belangrijke periode in mijn leven, want het heeft mijn liefde voor reizen en het ontdekken van nieuwe plekken aangewakkerd. Toen ik jonger was, vond ik het leven in een ander land heel vanzelfsprekend en was ik me veel minder bewust van deze unieke kans. Door die liefde voor reizen ben ik uiteindelijk ook bij Skyscanner terecht gekomen.

Judson, Senior Design Manager

Mijn vrouw en ik waren in Mexico voor een bezoek aan de ruïnes van Tulum, toen we in een hutje bij de ingang dit harige wezen tegenkwamen. Hij kwam uit het struikgewas geslopen, opende een la en stal de tortillas die daar in opgeborgen lagen. Geen idee wat die tortillas daar precies deden, maar het bleef een fascinerende ontmoeting met een dier dat zowel mijn vrouw als ikzelf niet konden identificeren. Achteraf bleek het een soort Mexicaanse das te zijn. Dat soort ontmoetingen met nieuwe diersoorten gebeuren je alleen tijdens het reizen.

Oli, Senior User Research Manager

Ik nam deze foto van mijn vrouw na een onvergetelijke reis door Death Valley en Mojave National Park in het Amerikaanse Californië. De 8 uur durende rit vormde het eind van onze 3-weekse rondreis langs de westkust van Amerika en onderweg hebben we de mooiste landschappen voorbij zien komen. Op deze foto hadden we een pauze ingelast om naar de helder verlichte sterrenhemel te kijken. Als je ooit de kans krijgt om op een warme zomernacht vanaf de motorkap van een knalgele Camaro naar de sterrenhemel in de Mojave woestijn te turen, dan moet je die zeker grijpen!

Eileen, Senior Designer

We geraakten bij toeval uit bij dit afgelegen strandje in het Oudekraal Nature Reserve, onderdeel van het Table Mountain National Park. We ontdekten dat dit vroeger de plek was waar de lokale bevolking hun zomers doorbracht, totdat het Apartheidsregime daar een eind aan maakte.

We waren verrast door haar schoonheid en rust, en voelden ons bevoorrecht dat we dit prachtige stukje Zuid-Afrika voor onszelf hadden. Tegelijkertijd waren we ons er van bewust hoe het hier vroeger voor de zwarte bevolking moet zijn geweest. We zijn allemaal een onderdeel van dezelfde planeet en niemand zou de toegang tot zo’n bijzondere plek ontzegd mogen worden op basis van zijn of haar huidskleur.

Andrei, Software Engineer

In 2018 was ik in Bordeaux op bezoek bij een vriend. Ik werd onthaald met een feestje in het oude stadscentrum dat de hele nacht duurde. Toen een lokale zanger het beroemde Franse nummer “Andy, dis moi oui” voor ons zong, werd het tijd om ons bed op te zoeken. De volgende dag aten we knisperende croissants terwijl we ondertussen ons beste Frans probeerden te oefenen. Deze foto nam ik aan de oevers van de rivier, waar kinderen in het water speelden en even verderop volwassenen dansles kregen in de buitenlucht.

George, Software Engineer

Ossenpikkers zijn kleine vogels die parasieten en teken uit de vacht van grotere zoogdieren eten. Deze impala vond het bijvoorbeeld wel prima dat dit vogeltje met haar meelifte.

Ik maakte deze foto in het het Pilanesberg Nationaal Park, een adembenemend mooi natuurpark in Zuid-Afrika. Het is misschien niet zo groot en bekend als Kruger, maar je kunt hier vaak wel veel dichter bij de natuur komen. Het is echt een voorrecht om dieren te kunnen observeren in hun natuurlijke omgeving. Zo krijg je namelijk de kans om kleine details, zoals deze ossenprikkers, van dichtbij te bestuderen.

Jenna, Corporate Travel Manager

Ik verbleef in dit hotel in Panama en het uitzicht over het zwembad en de skyline was ongelooflijk mooi. Ik wist meteen dat ik dit moest proberen te vangen in een foto. Omdat ik alleen op reis was, was de uitdaging vooral hóe ik dat ging doen. Ik stond vroeg op om ervoor te zorgen dat het zwembad leeg was en ging aan het werk. Ik wikkelde mijn statief en camera rond een balkon op een hogere verdieping van het hotel, drukte op de ontspanknop en sprintte toen naar het zwembad om in het frame te springen. Het duurde een paar pogingen en ik was een beetje buiten adem tegen het eind. Maar dat was het waard, want de herinnering maakt me altijd aan het lachen!

Shaun, Senior Software Engineer

Ik was ontslagen bij mijn vorige werkgever en had een paar weken tot ik zou beginnen bij Skyscanner. Mijn partner en ik wilden er even tussenuit, dus boekten we een ticket naar Nieuw-Zeeland, huurden een auto en reden van Paihia naar Wellington. Tijdens het rijden zagen we een bord met de naam ‘Rainbow Falls’ dat onze aandacht trok. Dat moesten we van dichtbij bekijken. Het had veel geregend dus het was een pittige trektocht naar de waterkant, maar het prachtige uitzicht was de inspanning zeker waard. We hebben tijdens deze reis veel geweldige plekken gezien, maar soms heb je de mooiste herinneringen van de dingen die per ongeluk op je pad komen.

Daniel, Senior Software Engineer

Deze foto is genomen langs de Salkantay-pas in Peru en de 12-mm groothoeklens die ik ervoor gebruikte kon het enorme gebied niet eens vastleggen. Dit was voordat we aan het steilste deel van de trek begonnen die ons naar een hoogte van 4.630 zou brengen, waar maar weinig zuurstof in de lucht is. Iemand riep van achteren “muilezels!”, een teken dat we de dieren voor moesten laten gaan. Ik keek achterom en zag deze gouden en groene vallei in volle glorie. Witte wolken rolden de bergen af ​​en het pad dat ons daarnaartoe leidde, strekte tot ver in de verte. Als ik één gevoel zou moeten noemen om dit te beschrijven, zou het sereniteit zijn.

Andres, Marketing Executive

Tijdens een bezoek aan een vriend kreeg ik de kans om de prachtige stad Groningen te verkennen. Ondanks het slechte weer, genoot ik ervan omringd te zijn door de opmerkelijke architectuur en de eindeloze grachten. Na een fietstocht kwamen we uit bij de Reitdiephaven, een plek waar de huizen kleur geven aan de grijze omgeving. Ik nam deze foto tijdens de laatste uren van de dag, toen de oranje tinten van het zonlicht door de wolken braken. Het water stond stil en creëerde een spiegelachtig effect dat de schoonheid van deze plek alleen maar verder onderstreepte. Ik was daar precies op het juiste moment om deze foto te maken. Elke plaats heeft zijn juweeltje en Reitdiephaven is zeker de parel van Groningen.

Will, Senior Designer

Barcelona is een ongelooflijke stad en ik wilde al heel lang een keer een foto vanuit de lucht maken. De lange rechte straten, het strikte rasterpatroon en de vierkante blokken vullen mijn ontwerpersziel met vreugde.

Kort nadat ik bij Skyscanner begon, werd er in Barcelona een wereldwijde ontwerptop gehouden om ons rebrand-project te starten. Ik zette de wekker voor zonsopgang zodat ik de dagzijde van de foto kon maken en ik ging ’s avonds laat terug naar dezelfde plek om de andere helft te fotograferen. Het vergde een beetje planning, maar het lukte me om op beide momenten van de dag met succes dezelfde invalshoek vast te leggen en daarmee dit unieke uitzicht op de stad te creëren.

Instagram @willcheyney

Kate, Marketing Manager

Voordat ik bij Skyscanner begon, ging ik voor een soloreis naar Indonesië. Omdat ik van buitenactiviteiten hou, mocht een beklimming van de berg Batur niet in mijn programma ontbreken. Mount Batur is een actieve vulkaan en een van de mooiste plekjes op Bali. De wandeling begon om 4 uur ’s nachts en het duurde 2 uur om deze te voltooien.

Onderweg konden we niet veel zien, want we liepen in het donker met alleen het licht van onze zaklampen. Maar op het moment dat de zon opkwam, wisten we dat het de moeite waard was geweest! De lucht veranderde van zwart in blauw en vervolgens in oranje en liet ons het uitzicht op de omliggende bergen en vulkanen zien. De zonsopgang op Mount Batur is absoluut een van de mooisten die ik ooit heb gezien.

Ellen, Copywriter

Ik bezocht het zomerhuis van de familie van mijn vriend in Sandefjord, Noorwegen. Toen ik eenmaal gewend was aan afgelegen ligging en het ontbreken van 4G, duurde het niet lang om me hier thuis te voelen. Op een heel vroege ochtend werd ik ruim voor alle anderen wakker en sloop ik op mijn tenen uit bed. Ik gooide mijn camera over mijn schouder en liep naar het stille water. Daar aangekomen wist ik dat ik dit moment moest vastleggen. Ik gooide een kiezelsteen in het water en nam een ​​foto. Daarna ging ik zitten en ademde ik de stilte in tot alle anderen wakker werden. Er was geen geluid. Er was geen beweging. Het was echte rust.

Geinspireerd geraakt?

Doe mee aan de competitie en deel je beste foto’s. Wie weet win je zelfs onze mystery prijs!

We kunnen niet wachten om jouw werk te zien.