Nieuws Bezoek alle Zeven nieuwe Wereldwonderen

Alle artikelen

Bezoek alle Zeven nieuwe Wereldwonderen

Staan het bezoeken van Zeven Wereldwonderen nog altijd op jouw bucketlist? Als je flexibel bent met je vluchten en wat travel hacks toepast, dan kun je voor een redelijk bedrag het Machu Picchu, het Colosseum, Petra en de rest van de Wereldwonderen dit jaar nog bezoeken. Maar eerst...

Wat zijn de Zeven Wereldwonderen?

Schrijvers uit het oude Griekenland stelden in de klassieke oudheid de allereerste Zeven Wereldwonderen op. Ze kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën:

De Antieke Wereld

  • Piramide van Cheops
  • Hangende tuinen van Babylon
  • Tempel van Artemis in Efeze
  • Beeld van Zeus
  • Mausoleum van Halicarnassus
  • Kolossus van Rodos
  • Pharos van Alexandrië

De Piramide van Cheops in Giza, Egypte, is de enige die hier nog van over is.

Bekijk ook: 10 cliché dingen om te doen voordat je doodgaat

The Pyramids at Giza, Egypt

De Moderne Wonderen In het jaar 2000 werd door het Zwitserse initiatief New7Wonder een lijst opgesteld van zeven nieuwe wereldwonderen. In 2007 was de lijst definitief:


Het bezoeken van de Zeven Wereldwonderen was vroeger alleen mogelijk voor de rijken, maar nieuw onderzoek van Skyscanner wijst uit dat je alle Zeven Wereldwonderen kunt bezoeken voor een totaalbedrag van €5.600*. Inclusief vliegtickets, transport, entree en eten en drinken!

*Geplaatst april 2016. Eventuele prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijziging en/of beschikbaarheid, wisselkoers = 1.245118 (gemiddelde wisselkoers april 2016).

Colosseum, Rome

Wat zijn de precieze kosten?

De kosten die je kwijt bent aan het bezoeken van elk van de Zeven Wereldwonderen zie je in de tabel hieronder. We hebben onder meer de goedkoopste economy class retourvlucht voor je uitgezocht vanaf Nederland, de entreeprijs en de gemiddelde prijs voor eten en drinken (met uitzondering van accommodatie).

Tabel die de kosten van de 7 wereldwonderen vergelijkt

*De prijzen in de tabel zijn gevonden en geplaatst in april 2016. Eventuele prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijziging en/of beschikbaarheid, wisselkoers = 1.245118 (gemiddelde wisselkoers april 2016).

Wat is het goedkoopste en het duurste Wereldwonder?

Als je reist vanuit Nederland, is het goedkoopste Wereldwonder het Colosseum in Rome. Het duurste Wereldwonder is Machu Picchu in Peru. De onontdekte stad van de Inca’s in het Andesgebergte, hoog boven de Urumbamba riviervallei, kost bijna €1.200* om te bezoeken. Vooral de vlucht naar Peru en de binnenlandse vlucht zijn prijzig. Daarnaast komt natuurlijk de relatief dure lokale accommodaties (niet opgenomen in de prijstabel).

*Geplaatst april 2016. Eventuele prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijziging en/of beschikbaarheid, wisselkoers = 1.245118 (gemiddelde wisselkoers april 2016).

Machu Picchu, Peru

Shane Forster, manager van Voucherbox in Engeland, was de hoofdonderzoeker. “Wie twintig jaar geleden zo’n reis wilde maken, was een fortuin kwijt”, vertelt hij. “Nu kun je, voor minder dan de kosten van een nieuwe auto, alle Zeven Wereldwonderen bezoeken.”

Bekijk hier wat de beste tijd is om te boeken en hoe je het meest bespaart op je vlucht!

Nog meer inspiratie voor de nieuwe wereldwonderen:

Bizarre grotwoningen, van Andalusie en Cappadocie tot Petra

9 Europese alternatieven voor ’s werelds top must-sees

Top 7 mooiste stranden in Brazilië

De 11 beste bestemmingen voor backpackers

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotels en autohuur.

Kaart