Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Blaadjesshow: top 11 nationale parken in herfstkleuren

Alle artikelen

Blaadjesshow: top 11 nationale parken in herfstkleuren

Nu de temperaturen dalen en de dagen korter worden, verandert het landschap drastisch. De meest spectaculaire nationale parken transformeren tot een kleurpalet van vallende rode, gouden, bruine en oranje bladeren zover als het oog reikt. We onthullen de 11 mooiste voor een blaadjesshow van formaat. Kleed je warm aan en ontdek deze fantastische parken!

1.Nationaal Park de Hoge Veluwe, Nederland

We beginnen in eigen land en wel bij Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het omheinde gebied beslaat 5.000 hectare bossen, heidevelden, zandverstuivingen en vennen. Geen betere plek om de herfst beleven dan hier, vooral tijdens de bronsttijd van de edelherten. Naast edelherten, lopen er in het park ook reeën, wilde zwijnen en moeflons. Om doorheen te fietsen (overal vind je gratis te gebruiken, witte fietsen), te wandelen en het wereldberoemde Kröller Möller museum te bezoeken.

Lees ook: De 15 mooiste natuurgebieden van Nederland

Nationaal Park de Hoge Veluwe

2.Lake District, Engeland

Engeland’s grootste nationale park is een populaire vakantiebestemming, niet in de laatste plaats omdat zich hier de hoogste berg van het land bevindt: Scafell Pike. Net als ‘s lands grootste, diepste meren. Het mooie landschap dat 200 jaar geleden de romantische poëet William Wordsworth betoverde, is een geweldige plek om te genieten van de laatste zonnestralen voordat de winter haar intrede doet.

Zie ook: 15 mooiste kastelen ter wereld! Ook in England

Lake District

3.Cairngorms, Schotland

Het Cairngorms National Park in Schotland is het grootste in het Verenigd Koninkrijk. Het park heeft niet alleen het hoogste plateau van de Cairngorms, maar kent ook dorpjes, whiskydistilleerderijen en kastelen omgeven door heuvels, diepe lochs en oeroude bossen.

Bekijk ook 11 spectaculaire foto’s Schotland

Cairngorms

4.Saxon Switzerland Nationaal Park, Duitsland

Enigszins verwarrend, maar het Saxon Switzerland National Park ligt in Duitsland nabij de stad Dresden. Dit beboste gebied is bezaaid met indrukwekkende rotsformaties waarvan de 194 meter hoge Bastei rosten de bekendste zijn. Ze zijn verbonden met een door de mens gemaakte, zandstenen brug die een geweldig uitzicht biedt op de omgeving.

Lees ook: 10x gratis doen in de duurste steden, ook in Zwitserland

Saxon Switzerland Nationaal Park

5.Shenandoah Nationaal Park, Virginia, Verenigde Staten

Zo’n 120 km vanaf New York geniet je van rust en spectaculaire plaatjes in het Shenandoah National Park. Met de Blue Ridge Mountains als achterland, kun je hier eindeloze wandeltochten maken of stukjes lopen door het 200.000 hectare grote land met hoge bomen die rood en oranje kleuren tijdens de herfstmaanden.

Lees ook: Reizen door noord Amerika: 10 te gekke plaatsen

Shenandoah Nationaal Park

6. Jiuzhaigou Nationaal Park, China

Het Jiuzhaigou National Park wat zoveel betekent als de ‘negen dorpen vallei’ vanwege de negen Tibetaanse dorpen in het park, is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en tot Wereld biosfeerreservaat. Het wonderschone park heeft meerdere fel turkoois gekleurde meren en watervallen omgeven door gele en oranje kleurende bomen.

Lees ook: Top 10 China van een reisjournalist

Jiuzhaigou Nationaal Park

7. Naejangsan Nationaal Park, Zuid-Korea

De naam van het Naejangsan nationale park betekent ‘binnenin’ of ‘verborgen’, vanwege het feit dat er vele dier- en plantensoorten zich hier verbergen naast 12 bedreigde diersoorten. Het is een van de mooiste plekken in Zuid-Korea met een heel pure natuur.

Lees ook: ’s werelds vreemdste skiresorts, ook in Korea!

Naejangsan Nationaal Park

8. Grand Teton National Park, Wyoming, Verenigde Staten

De schuinhellende bergketen van de Teton Mountains die fier omhoog staat op 300.000 hectare grond contrasteert mooi met de geelkleurende bergwouden. Het park heeft een grote diversiteit aan flora en fauna waaronder grizzly beren en bizons.

Lees ook: Natuurreis tips: 18 buitenaardse plekken in de Verenigde Staten

Grand Teton National Park

9. Triglav National Park, Slovenië

In Slovenië’s enige nationale park, Triglav, vind je Slovenië’s enige hoogste berg met dezelfde naam die supposedly genoemd is naar de driehoofdige Slavische god die hier leefde. Het park beslaat 4 procent van Slovenië’s totale oppervlakte en is een populaire plek voor de lokale inwoners om te wandelen, te vissen en te fietsen.

Lees ook: Slovenië: ga naar deze 7 mooie plaatsen

Triglav National Park

10. Mount Rainier National Park, Washington, Verenigde Staten

Het Mount Rainer National Park heeft een actieve vulkaan: de gelijknamige piek die maar liefst 4392 meter hoog is, verder heeft het ook meer dan 25 gletsjers, tientallen bossen, uitgestrekte weides en watervallen. In de herfst wordt het een groot kleurrijk geheel, behalve op ‘Snowy Peak’ die overal witjes tegen af steekt.

Zie ook: 10 wereldse roadtrips: met mooie foto’s

Mount Rainier National Par

11. Olympic National Park, Washington, Verenigde Staten

Het Olympic National Park is gigantisch groot en kent een zeer gevarieerd landschap. Van met sneeuw bedekte bergtoppen tot kustlijnen bezaaid met kiezelstenen en mooie herfstbossen.

Lees ook: 10 surrealistische plekken op aarde

Olympic National Park

Op zoek naar inspiratie voor je volgende bestemming? Gebruik de unieke ‘Naar overal’ zoektool van Skyscanner en lees avontuurlijke en inspirerende artikelen in Skyscanner nieuws.