Nieuws Stedentrip Malaga, wat te zien in 1 dag

Alle artikelen

Stedentrip Malaga, wat te zien in 1 dag

Toen Skyscanner mij benaderde met de vraag of ik een eendaagse stedentrip Malaga wilde maken om te kijken welke Malaga bezienswaardigheden je in één dag in een stad kunt doen, hoefde ik niet lang over mijn antwoord na te denken. Natuurlijk wilde ik dat! Op 16 juli vloog ik voor Skyscanner als cityreporter naar de in Zuid-Spanje gelegen badplaats Malaga.

Voorbereiding

Als je slechts voor één dag naar een stad gaat, is goede voorbereiding een must. Ten eerste is het van belang om niet te veel tijd kwijt te zijn aan het reizen. Kies dus een stad die niet te ver vliegen is en let erop dat het vliegveld van de stad waar je heen vliegt dichtbij de stad ligt. Naast Malaga zijn bijvoorbeeld ook Londen (City Airport) of Kopenhagen geschikte opties.

Als je hebt bepaald waar je heen gaan vliegen, dan is het inpakken van je spullen de volgende stap. Alles wat je meeneemt moet je de hele dag bij je dragen, neem dus alleen mee wat echt nodig is! Deze tip klinkt erg voor de hand liggend, maar we zijn toch vaak geneigd om veel spullen ‘voor de zekerheid’ mee te nemen. De enige spullen die je nodig hebt voor je eendaagse citytrip zijn je paspoort, boarding passes, portemonnee, camera, plattegrond of reisgids en eventueel een trui voor als het afkoelt.

Zelfs als het centrum van de stad waar je heen vliegt compact is, is het onmogelijk om alle mooie plekjes van de stad in één dag te zien. Bepaal dus van tevoren welke twee of drie bezienswaardigheden jij echt wilt zien en stippel een route uit. Zo voorkom je dat je bij aankomst als een kip zonder kop door de stad rent, en aan het einde van de dag het gevoel hebt dat je niets echt gezien hebt.

Malaga Spanje

Via Skyscanner boekte ik mijn reis naar Malaga. Doordat 24 uur voor de vlucht online kan worden ingecheckt hoefde ik niet heel vroeg op Schiphol te zijn. Met Transavia vloog ik om 06.55 van Schiphol naar Malaga, waar ik rond 10.00 aankwam. Aangekomen op het vliegveld van Malaga, restte mij alleen nog een busreis van een klein half uurtje voordat ik mij midden in de stad bevond.

Malaga is een aan de Middellandse zee gelegen stad waar je tot rust kunt komen, cultuur kunt snuiven en kunt genieten van zon, zee en prachtige stranden. Door het aangename mediterrane klimaat en de vele palmbomen waan je je in Malaga echt in een zonnig oord ver van huis.

Malaga

Wanneer je net als ik maar 1 dag in Malaga verblijft en iets van de cultuur wilt meekrijgen, is de hop-on hop-off bus een aanrader. Deze bus brengt je voor 22 euro langs alle grote bezienswaardigheden van de stad. Je kunt bij alle haltes uitstappen, en weer instappen wanneer jij wilt.

De meest indrukwekkende bezienswaardigheid is de Gibralfaro berg die aan de zijkant van de stad ligt. De berg is makkelijk te voet te bereiken via de voetpaden op de berghelling. Beklim de berg wel ’s ochtends of in de namiddag, want rond het middaguur is het hier te warm voor. Als je de top van de berg hebt bereikt hebt je een waanzinnig uitzicht over Malaga en de haven van de stad.

Lees meer: 12 tips voor een heerlijke vakantie Malaga

Gibralfaro berg

De Calle Larios is de brede winkelstraat van Malaga en mag ook zeker niet worden vergeten. Naast de grote modeketens zijn er ook talloze Spaanse boetiekjes gevestigd. In de zomer worden er doeken boven de winkels gespannen voor schaduw en verkoeling.

De Calle Larios

Als je behoefte hebt aan verkoeling, breng dan een bezoekje aan het stadsstrand La Malagueta, of flaneer over de boulevard.

strand La Malagueta

Kenmerkend voor Malaga zijn de vele bodega’s en restaurantjes, die je dan ook overal zult tegenkomen als je door de straatjes van het centrum dwaalt. Probeer rond etenstijd een tafeltje te bemachtigen in de sfeervolle tapasbar El Pimpi – een waar fenomeen in Malaga. Hier kun je de dag afsluiten in typisch Spaanse sfeer, omringd door foto’s van beroemde klanten, posters van stierenvechters en gesigneerde wijnvaten genieten van een ruim aanbod betaalbare tapas en heerlijke wijnen.

wijn vaten Malaga

Dit artikel is geschreven door Brenda van Noort. Lees haar andere verslagen van haar bezoek aan Malaga op StedenTripper.com of Fashionscene.nl.

Als je niet kunt wachten, vergelijk Malaga vliegtickets nu voor een geweldige stedentrip Malaga of een weekend Malaga.

Kaart