Nieuws De 10 meest voorkomende, cliché vakantiefoto’s

Alle artikelen

De 10 meest voorkomende, cliché vakantiefoto’s

We maken ons er allemaal schuldig aan: het maken van cliché vakantiefoto's. Even samen op de foto in de bar, je hardwerkende vrienden op Facebook en Instagram laten zien dat het strand heerlijk is en je mooie cocktail vastleggen voor het nageslacht. Skyscanner zette 10 cliché kiekjes op een rijtje. Welke cliché foto's kan jij afvinken?

Wat is een cliché? Een cliché is een veelgebruikte en daardoor afgesleten uitdrukking, zegswijze, beeldspraak of vergelijking.

1. De selfie

Even een selfie op het strand, of een selfie met het mooie uitzicht. Thuis maak je continue selfies die heel wat minder spannend zijn, dus op vakantie kan je maar beter een voorraadje aanleggen! Heb je vrienden in je Facebooklijst die geen selfies posten op hun vakantie terwijl ze zeuren over de tergend langzame wifi in het hotel? Koester ze!

Smartphone vrouw bril selfie

2. Duckface met vriendinnen

Een vriendinnenvakantie leent zich bij uitstek voor bijkletsen, shoppen, een paar spots zien en dan lekker de bar in. Hebben je vriendinnen en jij de spannende cocktail gekregen of zijn jullie op een mooi plekje uitgekomen? Tijd voor een duckface selfie! Je weet maar nooit of de dag minder memorabel eindigt, dan heb je in elk geval nog een gezellige foto voor later.

Lees ook: 10 tips om een groepsvakantie leuk te houden

Vrouwen selfie smartphone kus

3. Begraven in het zand

Meestal zijn papa’s het slachtoffer, maar een partner of iemand uit je vriendengroep kan ook prima in het zand worden begraven. Bij strandvakanties lijkt het bijna niet te vermijden, de foto van de ingegraven man. Al is het alleen maar om te laten zien dat je niet de hele dag met je luie kont op een strandbedje hebt gelegen.

Lees ook: Gelieve te vermijden, deze 13 strandscenario’s

Man zand strand armbandjes handen

4. Mensen voor Eiffeltoren

Ga je op stedentrip? Dan ontkom je er bijna niet aan om een cliché foto te maken met de bekende hot spot. Hoeveel foto’s zijn er gemaakt met de Eiffeltoren en hoeveel daarvan zijn er echt origineel? Juist, dat bedoel ik. De foto’s van mensen voor de Eiffeltoren zijn bijna allemaal hetzelfde. Dat gaat ook op voor de Sagrada Familia, The London Eye, The Empire State Building…

Lees ook: Cliché kiekjes gemaakt op 8 bestemmingen

Selfie smartphone eiffeltoren man vrouwen

5. Voeten in het zand

Nog zo’n typerende foto van een strandvakantie: de voetjes in het zand. Alsof de hardwerkende Nederlander niet al genoeg getergd is door al je zonnige foto’s, cocktailfoto’s en veel te blije updates. De voetjes in het zand, zeker als deze op een maandagochtend het web op worden geslingerd, geven een duidelijk signaal dat je op vakantie bent en lekker helemaal niks hoeft te doen!

Lees ook: De 7 mooiste bounty eilanden ter wereld

voeten zand

6. Vrouw voor een brug

Wij Nederlanders brengen onze genetisch bepaalde voorliefde voor water enthousiast mee op vakantie. Kiekjes bij het zwembad, kiekjes bij de zee, kiekjes bij een waterval en natuurlijk ook nog even je vriendin op de gevoelige plaat vastleggen bij een brug. Zij staat er semi-nonchalant bij en jij hebt weer een extra plaatje gemaakt in de categorie ‘water op vakantie’. Jij blij, zij blij.

Lees ook: De 7 vreemdste reisverhalen uit 2014

vrouw brug meer bergen

7. Benen met uitzicht

“Zijn het benen of zijn het cocktailworstjes” is niet voor niks een running gag. De blote benen, veelal op het strand, met een tropisch uitzicht zien er inderdaad vaak uit als cocktailworstjes. Ondanks dat het een van de meest cliché vakantiefoto’s van de afgelopen jaren is, blijkt de verleiding voor velen te groot. Die licht zongebruinde benen met dat prachtige uitzicht MOETEN op de foto! En op Facebook, natuurlijk.

benen selfie strand zee

8. Selfie van een stelletje

Ben je samen met je partner op vakantie of een weekendje weg? Dan is het natuurlijk wel leuk om wat foto’s samen te hebben. Om nou elk uur iemand te vragen een foto van jullie te maken wordt al snel irritant, dus je neemt een selfie! Komt “laten we hier nog even een foto samen maken” je bekend voor? Dan heb je zeker weten meerdere exemplaren van deze cliché vakantiefoto in je verzameling.

Lees ook: De 10 meest voorkomende vakantieruzies tussen stellen

stel selfie fototoestel zonnebril hoed

9. Cocktail op strand

Ben je meer van de arty farty ‘ik kan heus wel een beetje fotograferen’ vakantiekiekjes? Dan zal deze vast niet ontbreken in de verzameling. Een spannende cocktail met uitzicht op de zee, bij voorkeur mooie kleuren van een ondergaande zon in de achtergrond en een vrij uitzicht, zo’n plaatje spreekt boekdelen. Geen cocktails voor jou? Dan heb je dit kiekje vast weleens uitgeprobeerd met een exotische of overdadige maaltijd. Geen flitser, wel een mooie achtergrond en misschien een leuk filtertje. Want je bent natuurlijk wel soort van origineel.

cocktail bloem

Lees ook: De 12 mooiste stranden in de wereld: in beeld

10. De onvermijdelijke rieten parasol

Met talloze kilometers aan strand bij meren, rivieren en de zee zijn wij Nederlanders wel wat gewend. Toch blijkt een strand met een rieten parasol een onmetelijke aantrekkingskracht op ons uit te oefenen. Een foto van het mooie uitzicht met een rieten parasol, een foto van jou en je reismaatje bij de rieten parasol. Zonder de rieten parasol ben je niet echt op strandvakantie geweest.

rieten parasol ligstoelen strand

Skyscanner vergelijkt gratis vliegtickets, hotels en autoverhuur voor de beste deal!