Nieuws De 15 meest irritante dingen in een hotel

Alle artikelen

De 15 meest irritante dingen in een hotel

Luidruchtige buren, kapotte liften en tergend langzame Wi-Fi. Hier zijn de 15 meest irritante dingen in hotels.

De prachtige witte lakens op het bed, de verleidelijke minibar en de 24-uurs room service. Je hebt ingecheckt in het hotel en het is officieel tijd om van het goede leven te genieten. Helaas is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Skyscanner zette deze verschrikkelijk irritante dingen die je in hotels kan tegenkomen op een rijtje. Welke heb jij al afgevinkt?

1) De hotelmedewerker die niet weggaat voordat je fooi geeft.

Je bent net aangekomen op je vakantiebestemming dus hebt nog geen kleingeld van de lokale valuta op zak. Toch blijft de hotelmedewerker die heeft geholpen met de bagage in de hotelkamer staan wachten. Hij heeft ondertussen laten zien waar je alle toiletbenodigdheden kan vinden, waar de hotelslippers staan, hij heeft laten zien hoe de kluis werkt en is aan het rommelen met de afstandsbediening van de televisie. Hij doet zeker zijn best en er lijkt geen kans dat hij weggaat voordat hij zijn welverdiende fooi heeft gekregen. Maak je dus maar op voor een uitgebreide demonstratie van de airco…

Lees ook: Fooitje.. Top tips voor fooi geven in het buitenland

2) Luidruchtige buren

De muren in en hotel kunnen vrij dun zijn dus grote kans dat je zowel de goede tijden als de slechte tijden van je directe hotelburen kunt horen. Met helse hotelburen kan dit nogal een avontuur zijn. Van de televisie die loeihard staat tot ‘privebezigheden’ waar je niks vanaf wil weten, al heel snel hoop je dat je toch wel je oordoppen hebt ingepakt.

3) De lift stopt op elke verdieping

Je hebt je verslapen en het ontbijtbuffet sluit al over tien minuten, drama! Het is all-inclusive dus je wil absoluut niet je ‘gratis’ ontbijtje missen. Helaas denkt de lift hier anders over en stopt hij op elke verdieping op weg naar beneden. De kostbare minuten tikken weg en jij staat vast in de langzame lift.

4) Je hebt een dure kamer met een afschuwelijk uitzicht

Deze vakantie wilde je jezelf verwennen met een goede hotelkamer met uitzicht op de zee. Helaas is het enige aan zee wat je meekrijgt de luchtafvoer van het visrestaurant naast het hotel en kijk je uit op een enorme betonnen muur. De hotelmedewerkers geven aan dat je wel degelijk de zee kan zien, als je maar goed in de verte kijkt. Je weet dat ze gelijk hebben, je kan best over de balkonrand hangen terwijl iemand je aan de enkels vasthoudt zodat je je nek om het betonnen flatgebouw kan vouwen. Daar is de zee!

Lees meer: De meest ongebruikelijke verzoeken en klachten in hotels

5) Room service eindigt vroeg

Je komt ’s avonds laat aan in het hotel en je weet dat het restaurant al gesloten zal zijn. Gelukkig is er redding nabij: room service! Je werpt je gretig op de kaart om wat te gaan bestellen. Op de laatste pagina van het menu valt je droom in duigen, room service is van 6:00 tot 22:00 en het is al over elven in de avond. Wat een tegenvaller

6) De sleutelkaart is verlopen

Na een lange dag kom je aan bij je hotelkamer, klaar om lekker in bed te kruipen. Maar he, wat is dat? Je houdt de sleutelkaart tegen het slot en een rood lampje licht op. Hebben we niet allemaal met het drama te maken gehad dat je sleutelkaart te vroeg is verlopen? Er zit niks anders op, terug naar benden om dit bij de receptie te laten oplossen.

Lees meer: 16 luxe hotelzwembaden met uitzicht

7) Het ‘Niet storen’-bordje wordt genegeerd

Je ligt nog even lekker te doezelen in bed en hebt netjes het ‘Niet storen’-bordje aan de deur gehangen. Plotseling hoor je iemand aan de deur kloppen die ook meteen de deur open gooit. “Sorry! Sorry!” Of het personeel kan niet lezen, of ze hopen je in een ongemakkelijke positie te kunnen betrappen!

Lees ook: 10 dingen die u alleen maar op vakantie doet

8) De lift is kapot (en je hebt een kamer op de 23e verdieping)

Je neemt altijd ruim voldoende bagage mee op vakantie dus je hebt al je hoop gevestigd op een sterke hotelmedewerker om te helpen met de bagage. Tot je grote schrik kom je erachter dat het hotelpersoneel niet helpt met bagae dragen, de lift kapot is én je op de 23e verdieping zit. Maak je klaar om de hotelversie van de Mount Everest te beklimmen, met bepakking!

9) De dubieuze airco

Je bent zwaar oververhit van het kleverige en warme weer, maar gelukkig is er airco in je hotelkamer. Nee, niet zo snel! De airco ziet er bijna antiek uit en het enige wat het lijkt te kunnen is bergen stof verspreiden en zoveel herrie maken dat echt niemand nog normaal kan slapen. Dan maar een koud washandje om wat af te koelen.

Lees meer: 5 coole hotels voor een citybreak in Europa

10) Mensen kunnen je hotelkamer in kijken

Let altijd op bij hotels in grote steden dat flatgebouwen en wolkenkrabbers je hotel kunnen omsingelen. Wanneer je per ongeluk je handdoek laat vallen nadat je uit de douche komt kan het zomaar zijn dat er aan de overkant een belangrijke vergadering gaande is. Goedemorgen overburen!

11) WiFi is sloom en duur

Natuurlijk kan je niet zonder WiFi dus betaal je schoorvoetend het exorbitante bedrag van omgerekend €5,- per uur voor internettoegang. Het probleem is alleen dat de WiFi zo tergend langzaam is, dat je beter een postduif de oceaan over kan sturen om het bericht te bezorgen. Zonde van je tijd en geld.

Lees ook: 10 manieren om internetkosten in het buitenland te beperken

12) Stopcontacten op rare plekken

Het zou logisch zijn om stopcontacten in een hotelkamer naast het bed te plaatsen, of niet dan? Nou, niet dus. Je zoekt je een ongeluk op zoek naar een leeg stopcontact om er vervolgens een verstopt achter de fauteuil te vinden. Natuurlijk, waarom ook niet.

13) De douche is onmogelijk aan en uit te krijgen

In sommige hotels lijkt het nodig om een volleerd loodgieter te moeten zijn om de douche normaal aan en uit te krijgen. Ten eerste is het onmogelijk om uit te vogelen hoe je het water van de kraan naar de douchekop krijgt. Het instellen van een normale temperatuur is probleem nummer twee. Het is bloedverscheurend heet of ijs en ijskoud. Altijd fijn…

_

_

14) Te weinig licht in de hotelkamer

Hoe kan het dat hotelkamers een miljoen lichtknopjes lijken te hebben en er toch onvoldoende licht is om iets uit je koffer te pakken, laat staan een boek te lezen? Als je alle lampen aanzet, het bureaulampje, de bedlampjes, de stalamp en het grote licht, dan heb je nog steeds een bouwlamp nodig om je weg naar de badkamer te kunnen vinden.

15) Bij het uitchecken staan er extra kosten op je rekening

Na een verblijf wat ‘niet geheel aan de verwachtingen voldoet’ en bij thuiskomst, met een snelle internetverbinding, zeker een pittige online recensie verdient krijg je bij het uitchecken een rekening van de minibar die je niet hebt gebruikt en roomservice die je niet hebt besteld. Een onvermijdelijke discussie over de kosten staat je vlak voor vertrek te wachten, want dat kon er ook nog wel bij.

Skyscanner weet ook de beste hotels, hostels en appartementen te vinden. Vindt jouw perfectie verblijf voor de beste prijs, hopelijk volledig zonder irritante voorvallen!

Leuk artikel? Lees meer:

Toiletten met mineraalwater en ontevreden honden

5 hotelschandalen van beroemdheden

Alles over de Skyscanner Hotels APP

10 unieke hotels in de wereld

Skyscanner vergelijkt gratis vliegtickets, hotels en autoverhuur voor de beste deal!