Nieuws De 15 mooiste metrostations ter wereld: foto’s

Alle artikelen

De 15 mooiste metrostations ter wereld: foto’s

We gaan ondergronds: de 15 mooiste metrostations ter wereld. Van Moskou tot Hongkong.

Spring aan boord en rijd mee langs de prachtigste ondergrondse metrostations ter wereld. Van Berlijn tot Tapei. Hier spreekt het interieurdesign zo tot de verbeelding dat je vertraging op de koop toeneemt.

1. München, Duitsland – U-Bahn

Beeld jezelf in dat je wacht op de metro al starend in futuristisch, kleurrijk neonlicht. Het Münchner Freiheit station, ontworpen door de Duitse designer Ingo Maurer, is een van de aantrekkelijkste metrostations in de wereld. Het is voorzien van 11 meter hoge, verlichte pilaren. Het Westfriedhof station heeft daarbij ook nog in het oog springende lampen die de perrons verlichten.

Zie ook: De 10 leukste plaatsen in Duitsland!

2. Stockholm, Zweden – Tunnelbana

Tunnelbana in Stockholm telt 110 stations. 90 daarvan zijn beschilderd en gedecoreerd door een groep van meer dan 150 artiesten. Verwacht alle stijlen: van spannende mozaïeken tot Romeinse zuilen. Het station is een grote ondergrondse installatie.

3. Moskou, Rusland – Moskou Metro

De beroemde, weelderig aangeklede Moskou Metro met z’n mozaïeken, beelden en vergulde stucwerk opende z’n deuren in 1935. Vandaag de dag reizen meer dan 8 miljoen mensen dagelijks door de geweldige, historische metro.

4. Taipei, Taiwan – MRT

Het Kaohsiung Narciso Junket station is als een kathedraal met kleurrijke glas-in-lood ramen die de saaiheid van iedere dag woon-werkverkeer doorbreekt voor de inwoners van Taipei.

5. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Dit is het langste automatisch bestuurde metronetwerk in de wereld. Een hoogtepunt in de designwereld. Het BurJuman station heeft het marine thema uitgewerkt in kroonluchters die gigantische kwallen voorstellen.

Zie ook: 8 te gekke onderwaterhotels: Van Dubai tot de Malediven

6. Bilbao, Spanje

Dit design bestaande uit beton, staal en glas van de Engelse architect Norman Foster is een van de vele moderne constructies in de stad Bilbao. Neem de metro naar het Guggenheim museum en laat je verrassen door moderne architectuur, zowel onder- als boven de grond.

7. Sjanghai, China

De trots van Sjanghai is ’s werelds langste metronetwerk. Al je hier reist, mis dan vooral niet de Shanghai ‘sightseeing tunnel’.

8. Napels, Italië – Art Stations

In de grochten van Napels vind je ondergronds een van de beste kunstgaleries van Italië. Aan het herontwikkelingsproject van de stadsmetro werkten 90 lokale en internationale kunstenaars mee.

9. Wenen, Oostenrijk – U-Bahn

Het Karlsplatz station in Wenen werd ontworpen door Otto Wagner. Veel andere stops langs de U-Bahn zijn erg indrukwekkend zoals de 3 miljoen Murano glasstukken die de muren vullen, gemaakt door Anton Lehmden. En op de lijnen U1, U2 en U3 bewonder je kunstwerken en –installaties van beroemde architecten en kunstenaars zoals Peter Kogler en Gottfried Kumpf .

10. Almaty, Kazachstan

De eerste metrolijn in Almaty, de grootste stad in Kazachstan, werd inaugurated in 2011. Marmer, mozaïeken en wandversieringen worden gecombineerd met staal en glas om het een moderne look te geven. Het metrosysteem staat ook bekend om z’n technologie die ervoor zorgt dat de metro altijd op tijd rijdt.

11. Berlijn, Duitsland – U-Bahn

Het Heidelberger PLATZL in Berlijn, ontworpen door de Duitse architect Wilhelm Leitgebel, is een van de mooiste metrostations in de Duitse hoofdstad.

12. Ekaterinburg, Rusland

De onmiskenbare Sovjet-stijl zie je duidelijk in het ontwerp van dit station, in de derde grootste stad van de voormalige Sovjet-Unie. Tijdens de bouw en het graven werden waardevolle minerale bronnen ontdekt.

13. Praag, Tsjechische Republiek

Praag’s functionele, kleurrijke en arty metro werd in 1974 in gebruik genomen. Miljoenen mensen maken jaarlijks gebruik van een van de meest efficiënte en schoonste metro’s ter wereld.

14. Washington, Verenigde Staten

Dit is een van de meest punctuele en efficiënte metro’s op onze planeet. Het heeft een van de langste trappen ter wereld, dus het kost wat tijd om je perron te bereiken, maar het is uiteindelijk een van de meest relaxte ritjes die je zult meemaken.

Zie ook: Attracties met glazen vloeren

15. Hongkong

Hong Kong’s hedendaagse karakter wordt gereflecteerd in de constructie en het management van deze stadsondergrondse. In al z’n minimalisme benadrukt het z’n geavanceerde technologie en de weinige vertragingen die het systeem kent.

Ook leuk om te lezen:

De toekomst is nu: 11 moderne vliegvelden die je moet zien

De 11 meest overdonderdende vliegveldinterieurs

Zien: De 22 allermooiste boekwinkels ter wereld

Zin om in een van deze geweldige steden te verblijven? Zoek een vlucht met Skyscanner en vind een hotel met Skyscanner Hotels. Ook helpt Skyscanner bij het vinden van de beste deal voor autoverhuur.

Kaart