Nieuws De 7 spectaculaire zwarte zandstranden

Alle artikelen

De 7 spectaculaire zwarte zandstranden

Moe van tropische stranden met witte zandstranden en kristalhelder water? Waarschijnlijk niet, maar als je eens iets anders wilt, bezoek dan een van deze 7 zwartgekleurde stranden. Dit fenomeen ontstaat door vulkanische activiteit waardoor deze buitenaardse stranden een zeer bijzonder uiterlijk krijgen.

1. Ajuy Beach, Fuerteventura, Spanje

Hoewel het niet wordt aangeraden om hier te zwemmen, is Ajuy beach hoe dan ook een populaire attractie in Fuerteventura. Het heeft een fijn, zwart zandstrand en ligt naast Ajuy’s piratengrotten. Vanwege z’n strategische locatie gebruikten piraten deze plek om hun schatten te verbergen. Dus treed in hun voetsporen en geniet van de fraaie omgeving.

2. Muriwai, Auckland, Nieuw Zeeland

Muriwai ligt net ten westen van Auckland. Deze kustgemeenschap heeft ongeveer 100 km kustlijn inclusief een van de mooiste zwartgekleurde stranden in Nieuw-Zeeland. Het is een populaire plek om te surfen en bezit dramatisch uitziende rotsformaties en een indrukwekkend landschap.

Lees ook: 6 geweldige stranden in Italië

3. Vík, IJsland

Het zijn niet alleen de makers van de tv-serie Game of Thrones die onder de indruk zijn van Vik. Het is een van de populairste toeristische attracties van het land dankzij het buitengewoon mooie zwarte zandstrand en de ongelooflijke rotsformaties. Neem alleen geen duik in de oceaan, je bevriest!

4. Punaluʻu Beach, Hawaii, Verenigde Staten

Vanwege z’n vulkanische activiteit heeft Hawaii enkele fantastische zwartgekleurde stranden inclusief Punaluu, dat in het zuidoosten van het eiland ligt. Het heeft grote palmbomen en is een gebied voor met uitsterven bedreigde schildpadden (dus houd afstand). Je mag ook geen zand meenemen als souvenir omdat ook dit beschermd is. Het is wel mogelijk om naar het picknickgedeelte te gaan om te genieten van prachtige vergezichten en bijzondere dieren.

5. Lago Verde, Lanzarote, Spanje

Net buiten het mooie, witte dorpje El Golfo ligt Lago Verde. Het is onderdeel van de krater van een half ondergelopen vulkaan in de vorm van een halve maan met een felgroen gekleurde (vanwege de algen) lagune vlak naast het zwarte strand. Wees snel omdat de lagune snel lijkt te verdampen.

6. Lost Coast, Californië, Verenigde Staten

De Lost Coast is populair bij kampeerders en surfers en telt 129 km puur natuur dat bekend is om z’n zwartgekleurde stranden. Zonliefhebbers moeten zich voorbereiden op een lange wandeling omdat de stranden nogal afgelegen liggen. Maar dat maakt het eigenlijk nog opwindender om deze stranden te bezoeken.

7. Wai`anapanapa Beach, Maui, Hawaii

En opnieuw: Hawaii. Op en van de tweede grootste eilanden, Maui vind je dramatische zwarte zandstranden langs de vulkanische kustlijn. In Wai `anapanapa State Park is een spectaculair strand met dezelfde naam. Zwemmen is hier vrij listig vanwege sterke stromingen maar je kunt even tot je knieën in het water en genieten van het uitzicht.

Voor meer vakantie inspiratie:

Top 7 mooiste stranden van Brazilië

De 10 mooiste stranden op Ibiza

Wil je deze plekken bezoeken?

Vergelijk dan hier gratis vliegtickets, hotels en autoverhuur voor de beste deal!

Kaart