Nieuws De 8 beste ‘nerdy’ dingen in Tokio

Alle artikelen

De 8 beste ‘nerdy’ dingen in Tokio

Technologieverslaafd en diehard gadgetfreak? De 8 beste hightech attracties voor een ‘nerdy’ avontuur in Tokio.

Misschien is Tokio wel de ultieme bestemming voor liefhebbers van wetenschap en technologie. Tokio is immers de plek voor alles dat riekt naar ‘nerdy’ en gadgetfreaks. Van musea tot het straatbeeld, het is onmogelijk om de obsessie van de stad met technologie en gadgets te negeren.

We gaan op tour langs de 8 beste hightechattracties in Japan’s fantastische futuristische hoofdstad.

1. Ontdek het Akihabara district

Dit deel van de stad heeft altijd al bekend gestaan om z’n grote hoeveelheid elektronicawinkels, maar recent staat het erg in de belangstelling vanwege z’n vele tekenfilms (anime) en Manga winkeliers. Dit maakt het tot de perfecte plek als u de nerd in uzelf wilt loslaten. Sla uw slag als het gaat om dutyfree technologie en kom vervolgens bij in een van de tientallen verdiepingen tellende gaming arcades.

2. Toshiba Science Museum

In de nabijgelegen stad Kawasaki laat het Toshiba science museum zien hoe hun technologie verandert en ons leven vormgeeft. Er zijn onderhoudende workshops en interactieve tentoonstellingen. Het museum kijkt ook naar de toekomst van technologie door geinige tentoonstellingen zoals ‘nano rider’ – een simulatie van een auto die ongelukken kan vermijden door voetgangers op te sporen en de ‘smart building experience’ waar u een gebouw bestuurt middels touch screen panels.

3. Miraikan, National Museum of Emerging Science and Innovation

Op het aangelegde eiland Odaiba (oorspronkelijk voor de verdediging van de stad), staat het National Museum of Emerging Science and Innovation. Het biedt z’n bezoekers leuke tentoonstellingen over veel onderwerpen inclusief technologie en ruimteontdekkingen. Het laat ook Asimo zien, de humanoid robot van Honda. Asimo geeft dagelijks shows van 11.00 tot 14.00 uur.

4. Hightech uit eten

We hebben allemaal gehoord van de lopende band sushiservice van Japanese sushi restaurants, maar daar blijf het in Tokio niet bij. Bij ketens zoals Sushiro bestelt u via een tablet om het vervolgens direct naar uw tafel met een lopende band te laten sturen. Als u het nog aparter wilt, bezoek dan Niagara Curry, een op treinen geïnspireerd restaurant waar uw bestelling per modeltrein wordt gebracht.

5. Kanda Myojin tempel

Hulp op goddelijk niveau nodig bij uw technologische problemen? Ga naar Kanda Myojin Shrine. Hier wordt uw elektronische apparatuur gezegend.

6. Sony Explorascience Museum

De nieuwste technologie wordt hier gekoppeld aan basic wetenschappelijke principes. Het is de plek voor ouders die gek zijn op technologie en digitale middelen om hun kinderen meer naar toe te nemen. Het Sony Museum organiseert leuke, interactieve tentoonstellingen zoals het super coole 3D aquarium.

7. Dynamisch vervoer in Tokio

In Tokio is zelfs het vervoer opwindend. De Yurikamome lijn heeft geen chauffeurs en wordt compleet computergestuurd. U kunt natuurlijk ook een van Japan’s beroemde hogesnelheidskogeltreinen nemen.

8. Panasonic Showroom

De Panasonic showroom laat de nieuwste technologie zien en heeft een wetenschapsmuseum. Gamers bezoeken ‘Nintendo Game Front’ en spelen met de nieuwste software terwijl milieuaanhangers de tentoonstellingen kunnen bezoeken die gaan over een duurzame toekomst.

Leuk artikel? Misschien wilt u deze dan ook lezen;

Tokio in beeld

Reisgadgets die reizen in de toekomst compleet zullen veranderen

Kaart