Nieuws De beste bagagejassen: ontsnap aan toeslagen

Alle artikelen

De beste bagagejassen: ontsnap aan toeslagen

Vanaf het moment dat vliegmaatschappijen geld gingen vragen voor het inchecken van (hand)bagage, zijn mensen op zoek gegaan naar manieren om te ontsnappen aan bagagetoeslagen. Dit heeft geleid tot een nieuwe generatie ‘draagbare bagage’ of ‘bagagejassen’. In essentie: kleding met veel zakken waarin u werkelijk van alles kwijt kunt zodat u zonder handbagage reist. ### We onderwierpen diverse draagbare bagagejassen aan een test.

Rufus Roo

€ 36,50 *

Opbergvermogen: 4/5

De Rufus Roo heeft vier grote, diepe zakken en twee kleinere die groot genoeg waren voor een Schot om z’n complete trouwoutfit inclusief kilt en schoenen in te vervoeren. In de Roo’s zakken en vakken past makkelijk een outfit voor het weekend, plus laptop, boeken en toiletspullen. De makers raden aan om niet meer dan 10 kg er in te stoppen – wat meer dan genoeg is.

Gebruiksvriendelijkheid: 5/5

Dit is draagbare bagage in z’n meest eenvoudige vorm: een halflange jas met grote zakken. Trek het gewoon aan, vul uw zakken en als u aan boord gaat trekt u hem uit en bergt het geheel op.

Duurzaamheid: 3/5

De Roo is gemaakt van lichtgewicht polyester. Ideaal om op te bergen, maar we vermoeden dat het niet veel kan verdragen als u vaak vliegt. Het materiaal is vrij dun. Niet gemaakt om lang van te genieten zoals van andere jacks die we testten.

Stijlfactor: 2/5

Om het meeste uit de Rufus Roo te halen, raden de makers aan maat L te kopen. De baggy fit maakt het mogelijk om er allerlei spullen in te verbergen. Alleen is de wijde, oversized jas niet echt het meest hippe waarin u rondloopt.

Waar voor uw geld: 5/5

U betaalt € 36,50 voor een Roo bestemd voor volwassenen. Daarmee is dit de goedkoopste bagagejas uit onze test. En met de incheckkosten van 20 kg bagage bij Ryanair voor de lieve duit van € 53 (of € 165 * als u het op het vliegveld regelt!) – bespaar u direct enorm veel geld.

Meest geschikt voor: koopjesjagers

De Roo is eenvoudig in gebruik en heeft een grote inhoud. Een erg vriendelijk geprijsde manier om de bagagetoeslagen te omzeilen. Als u op zoek bent naar de goedkoopste manier om bagagetoeslagen te voorkomen, en u niets geeft om hoe u er uitziet, dan is dit de jas voor u.

Bekijk onze test hier:

See video

Stuffa Jacket

€ 83,95 *

Opbergvermogen: 3/5

De Stuffa is meer ontworpen als extra opslagplaats en als een vervanger voor een tas. De 12 zakken verstopt in de voering van deze bodywarmer (die tot 5 kg kleding kan bewaren), samen met de twee zakken op de jas voor telefoon, paspoort of tickets, geven een grote hoeveelheid opbergruimte. Perfect om met weinig te reizen.

Gebruiksvriendelijkheid: 5/5

De vakken van de bodywarmer kunnen op een eenvoudige manier gevuld worden met kleding. Daarna doet u het jack aan: een kind kan de was doen.

Duurzaamheid: 5/5

De Stuffa is een goedgemaakt en mooi ontworpen product waarvan u lang plezier zult hebben.

Stijlfactor: 5/5

Verreweg het meest stijlvolle kledingstuk uit onze test. Het ziet er uit als een normaal kledingitem in plaats van een vuilniszak. Deze kunt u gewoon aantrekken zonder dat vreemde blikken uw kant opkomen.

Waar voor uw geld: 4/5

Het is twee keer de prijs van de Roo, maar voor precies dat geld krijgt u wel een stijlvolle jas, hoewel met iets minder capaciteit.

Meest geschikt voor: stijlvolle reizigers die met weinig reizen

Als u geld wilt besparen op bagagetoeslagen en er goed uit wilt zien, is de Stuffa de bagagejas voor u.

Bekijk de video:

Bagket

vanaf € 83,95 * (volwassen maten)

De Bagket tilt de draagbare bagagejas naar een hoger niveau. Het is een jack dat u kunt ombouwen tot tas of een tas die u omtovert tot jack. Dit betekent dat u het kunt inpakken en dragen als tas totdat u door de check-in gaat. Eenmaal daar, draagt u het als jas om zo geen bagagetoeslagen te betalen. Aan boord wordt het weer een tas die u in het compartiment boven u legt.

Opbergvermogen: 5/5

De Bagket is groot – met 22 vakken en zakken in verschillende afmetingen. U kunt in sommige zelfs uw laptop, gympen en kleding kwijt. Er kan tot 7 kg aan spullen in, maar we vermoeden dat het zelfs meer aan kan.

Gebruiksvriendelijkheid: 4/5

Het vraagt misschien wat handigheid om de distributie van uw spullen op orde te krijgen. Als u dat niet doet, kan het opvouwen tot een tas een gevaarlijke exercitie worden. Heeft u het eenmaal een paar geoefend, dan is het heel eenvoudig.

Duurzaamheid: 5/5

De Bagket is gemaakt van 100% polyamide en heeft een stoere, stevige uitstraling. De ritsen kunnen tegen een stootje en de draagband is gemaakt van een soort seat-belt materiaal. We gaan ervan uit dat de Bagket is gemaakt om lang mee te gaan.

Stijlfactor: 3/5

De makers zeggen dat Bagket ‘fashionable’ is, maar we zijn er niet van overtuigd dat deze binnenkort in de Vogue staat. Z’n vorm is een beetje vierkant en u kunt het verwarren met een ‘bagage handler’ op het vliegveld. In z’n tassenvorm ziet hij er wel oké uit.

Waar voor uw geld: 4/5

Met een prijskaartje van € 83,95 moet u deze wel een paar keer gebruiken om de kosten er uit te halen. Maar omdat de Bagket ervoor is gemaakt om lang mee te gaan, verdient u het in een paar jaar terug.

Meest geschikt voor: reizigers die inhoud en comfort zoeken

Het is groot en makkelijk om te vormen van tas naar jack en gaat lang mee. Een goede middenweg tussen vorm en functie.

Bekijk hier de video:

See video

Jaktogo

€79.95 *

Net zoals de Bagket, is de Jaktogo ontworpen om te gebruiken als tas om vervolgens te switchen naar de jack functie. U komt zo door de check-in en boarding zonder bagagetoeslagen.

Opbergvermogen: 5/5

De Jaktogo heeft verschillende grote zakken en heeft de grootste capaciteit uit onze test. U kunt waarschijnlijk een complete weekgarderobe hierin kwijt.

Gebruiksvriendelijkheid: 3/5

Het was niet heel eenvoudig om de Jaktogo van jack naar tas om te vormen. Het ging iets moeilijker dan de Bagket vanwege de hoeveelheid klittenband. Hoewel we het uiteindelijk wel voor elkaar kregen, vraagt het handigheid om het snel te doen. Het ontwerp kan hier en daar verbeterd worden.

Duurzaamheid: 5/5

De Jaktogo is gemaakt van polyester, wat het behoorlijk licht maakt, naast water- en winddicht. We denken dat deze de tijd wel doorstaat.

Stijlfactor: 2/5

Door z’n grote, onhandige vorm en de hoeveelheid banden die er uit hangen, zult u hiermee niet de prijs voor best geklede man of vrouw op het vliegveld winnen. Voor vrouwen is er de ‘Dresstogo’, die er niet uitziet als een grote vuilniszak, maar onze vrouwelijke tester toch kon het niet bekoren. De Jaktogo is er ook in leer en jeansversies die stijlvoller lijken (maar ongeveer twee keer zo duur zijn).

Waar voor uw geld: 4/5

Met vrijwel dezelfde prijs als de Bagket, biedt de Jaktogo een goede prijs-kwaliteitverhouding en de grootste opslagcapaciteit per euro in onze test.

Meest geschikt voor: een gezin (er past veel in)

De Jaktogo’s grootste selling point is z’n enorme capaciteit. Voor wie graag veel meeneemt en zich niet druk maakt om de esthetiek, is de Jaktogo de beste oplossing.

Bekijk hier de video:

See video

*Geplaatst maart 2013. Prijzen zijn correct op het moment van publicatie, maar zijn onderhevig aan wijziging en/ of beschikbaarheid.

Kaart