Nieuws De mooiste Turkse reisbestemmingen

Alle artikelen

De mooiste Turkse reisbestemmingen

Skyscanner heeft een selectie van de mooiste Turkse bestemmingen gemaakt. Pak uw koffers maar en gaan zeggen wij!

Wilt u er nog even tussenuit, misschien naar Turkije? Skyscanner heeft een selectie van de mooiste Turkse bestemmingen gemaakt. Pak uw koffers maar en gaan zeggen wij!

Marmaris, de parel van de Egeïsche Zee

Marmaris.jpg

Slechts weinig kilometers verwijderd van het Griekse eiland Rhodos, ligt de door pijnboombossen en bergen omgeven kuststad Marmaris. Het landschap van Marmaris staat bekend om z’n elf kilometerlange strandpromenade, met veel romantische restaurants en gezellige cafés en taveernes. Kleine, kronkelende steegjes nemen u mee naar het historische, oude centrum waar het met z’n Middeleeuwse vesting en een traditionele bazaar aangenaam vertoeven is. Vliegtickets Turkije

Bodrum, het Saint Tropez van Turkije

Ondanks z’n populariteit heeft Bodrum, aan de Turkse Egeïsche Zee, z’n oorspronkelijke charme altijd behouden. Bodrum biedt een fascinerende aanblik door z’n wit getinte huizen waar bloeiende, roze bougainville bij omhoog kruipen. De baai van Bodrum behoort tot de mooiste ter wereld en wordt overheerst door het symbool van Bodrum, het kasteel van St. Peter. Aantrekkelijk is ook het havengebied en de levendige Gümbet wijk, die het vergelijk met het mondaine, Franse Saint Tropez niet doet misstaan.

Antalya, vakantie aan de Turkse Rivièra

Antalya mixt het moderne leven met het traditionele, dat tot ver in de tijd van de Grieken en Romeinen reikt. Mooie, oude bezienswaardigheden zoals de Poort van Hadrian en de Yivli moskee en de vele mogelijkheden om iets te ondernemen, maken de stad tot een uiterst aangename reisbestemming. Ook voor strand- en zonnepret biedt Antalya veel: met 300 dagen zon per jaar en kilometerslange zandstranden is deze Turkse badplaats een onovertroffen plek voor zon- en strandliefhebbers.

Pamukkale, kleine stad met een groot karakter

Pamukkale.jpg

Pamukkale betekent: stad van katoen. Deze in het westen van Turkije gelegen stad is weliswaar klein, maar heeft een spectaculaire attractie: het natuurfenomeen van de parelwitte kalkterrassen. De indrukwekkende terrassen zijn in de loop van duizenden jaren door kalkhoudende waterbronnen gevormd en behoren sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw tot het Werelderfgoed van UNESCO. Maak ook een dagtrip naar de dichtbijgelegen stad Hierapolis met z’n antieke dodenstad en z’n Romeinse baden.

Istanbul, metropool aan de Bosporus

Istanbul is opwindend, bruisend, modern en traditioneel tegelijk. Istanbul is en heeft alles. Of u nu honderd jaar oude paleizen wilt zien, u wilt verbazen over sprookjesachtige minaretten en kerktorens of levendige bazaars en hippe nachtclubs wilt bezoeken; in Istanbul vindt u het allemaal. Voor een totaalbeleving van Istanbul relaxt u aan het einde van de dag in een van de vele klassieke hamambaden.

Kaart