Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Dit zijn de mooiste Turkse reisbestemmingen

Alle artikelen

Dit zijn de mooiste Turkse reisbestemmingen

Wat zijn de mooiste bestemmingen in Turkije? Het land vormt de overgang van Europa naar Azië en invloeden daarvan zie je overal terug. Benieuwd welke plekken thuishoren in jouw reisplanning? Een overzicht.

Wil je er nog even tussenuit? Bijvoorbeeld op vakantie naar het afwisselende Turkije? Hieronder vind je een selectie van de mooiste Turkse bestemmingen. Koffers pakken en gaan! 

Marmaris, de parel van de Egeïsche Zee

Op slechts enkele kilometers verwijderd van het Griekse eiland Rhodos, ligt de door pijnboombossen en bergen omgeven kuststad Marmaris. Het landschap van Marmaris staat bekend om z’n elf kilometerlange strandpromenade, met veel romantische restaurants en gezellige cafés en taveernes. Kleine, kronkelende steegjes nemen je mee naar het historische centrum waar het met z’n Middeleeuwse vesting en een traditionele bazaar aangenaam vertoeven is.

Bodrum, het Saint Tropez van Turkije

Ondanks z’n populariteit heeft Bodrum, aan de Turkse Egeïsche Zee, z’n oorspronkelijke charme altijd behouden. Bodrum biedt een fascinerende aanblik door z’n wit getinte huizen waar bloeiende, roze bougainville bij omhoog kruipen. De baai van Bodrum behoort tot de mooisten ter wereld en wordt overheerst door het symbool van Bodrum, het kasteel van St. Peter. Aantrekkelijk is ook het havengebied en de levendige Gümbet wijk, die ook wel wordt vergeleken met het mondaine Saint Tropez in Frankrijk.

Antalya, vakantie aan de Turkse Rivièra

Antalya mixt het moderne leven met het traditionele, dat tot ver in de tijd van de Grieken en Romeinen reikt. Mooie, oude bezienswaardigheden zoals de Poort van Hadrian en de Yivli moskee en de vele mogelijkheden om iets te ondernemen, maken de stad tot een uiterst aangename reisbestemming. Ook voor strand- en zonnepret biedt Antalya veel: met 300 dagen zon per jaar en kilometerslange zandstranden is deze Turkse badplaats een onovertroffen plek voor zon- en strandliefhebbers.

Sprookjesachtig Cappadocia

Het sprookjesachtige Cappadocia is misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende bestemming in heel Turkije. Een plek die wordt gekenmerkt door rotsformaties waar complete woningen en kathedralen zijn uitgehakt en een bestemming die menig reisgids siert. Blijf er overnachten in een van de vele boetiekhotels of zet de wekker om getuige te zijn van een spectaculair mooie zonsopkomst vanuit een luchtballon.

Pamukkale, kleine stad met een groot karakter

Pamukkale betekent: stad van katoen. Deze in het westen van Turkije gelegen stad is weliswaar klein, maar heeft een spectaculaire attractie: het natuurfenomeen van de parelwitte kalkterrassen. De indrukwekkende terrassen zijn in de loop van duizenden jaren door kalkhoudende waterbronnen gevormd en behoren sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw tot het Werelderfgoed van UNESCO. Maak ook een dagtrip naar de dichtbijgelegen stad Hierapolis met z’n antieke dodenstad en z’n Romeinse baden.

Istanbul, metropool aan de Bosporus

Istanbul is opwindend, bruisend, modern en traditioneel tegelijk. Istanbul is en heeft alles. Of je nu honderd jaar oude paleizen wilt zien, je wilt verbazen over sprookjesachtige minaretten en kerktorens, of levendige bazaars en hippe nachtclubs wilt bezoeken; in Istanbul vind je het allemaal. Voor een totaalbeleving van Istanbul pak je aan het einde van de dag een relaxmoment in een van de vele klassieke hammambaden.

Meer reisinspiratie?

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegticketshotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.