Nieuws De mooiste uitzichten van New York

Alle artikelen

De mooiste uitzichten van New York

New York is absoluut een van de steden waar je geweest moet zijn. Samen met Londen, Parijs en Rome is het een van de ‘grote vier' die de meeste mensen willen bezoeken. De Europese steden zijn voor ons Nederlanders makkelijker te bezoeken dan New York, daarom maken we er vaak een speciale reis van. Maar welke gebouwen moet je nu bezoeken om het mooiste uitzicht over New York te hebben? Hieronder staan drie gebouwen, waarvan er twee wereldberoemd zijn, waarop je het beste uitzicht van New York hebt!

Empire State Building

Het empire state building is zonder twijfel de meest bezochte toeristische attractie van New York. Dit gebouw werd in 1931 gebouwd en telt 102 verdiepingen. Niet alleen het ontwerp van het gebouw is iconisch voor New York, ook het uitzicht vanaf het dak is fantastisch. Vanaf het observatiedeck kan je met je verrekijker inzoomen op alle details van Manhattan.

Empire State Building

Top of the Rock

30 Rock is niet alleen een bekende Amerikaanse televisie serie, het is ook het exacte adres van het Rockefeller Center. In dit centrum worden onder andere veel concerten gegeven en kan je perfect shoppen. Maar het letterlijke hoogtepunt van het Rockefeller Center is ‘The top of the Rock’. De kenners zijn het er over eens dat het uitzicht vanaf dit observatiedeck het mooiste is van New York. Mede omdat je een geweldig uitzicht op Manhattan (inclusief het empire state building), central park en de Brooklyn bridge.

Lees meer: New York top 10 van een reisjournalist

gebouwen new york

Rooftop Mandarin Oriental

Aan de ‘upper west side’ van Manhattan, gelegen aan het central park, staat het Warner Center. Op de onderste verdiepingen zijn winkels, op de middelste verdiepingen zijn kantoren en appartementen en op de bovenste verdiepingen zit het Mandarin Oriental Hotel. Vanuit uw kamer in dit hotel New York heeft u een fantastisch uitzicht over central park en Columbus Circle waar het altijd een wirwar is van gele taxi’s. Het mooiste van dit hotel is het dakterras waar je op je gemak kunt relaxen en genieten van de sfeer en het uitzicht over New York.

Freedom Tower New York

Wolkenkrabbers new york zien? Na de aanslagen van van 9/11 is New York begonnen aan de bouw van een nieuwe wolkenkrabber. De freedom Tower is het hoogste gebouw Yew York.

freedom tower new york

Meer New York ontdekken?

10 beste dingen om te doen New York

New York on budget

Top 10 gratis te doen New York