Nieuws De top 10 dingen om te doen tijdens backpacken in Quito

Alle artikelen

De top 10 dingen om te doen tijdens backpacken in Quito

Het historisch centrum van Quito was een van de eerste locaties in Latijns Amerika die werden uitgeroepen tot een van de UNESCO wereldwonderen, en het is duidelijk waarom. De stad beschikt over prachtige architectuur en indrukwekkende uitzichten, en bovendien een bruisend nachtleven. Wij tonen je de 10 belangrijkste bezienswaardigheden in de levendige hoofdstad van Ecuador. ¡Buen viaje!

1. Verse vruchtensap drinken

Quito is met een ongelofelijke hoogte van 2800 meter de op een na hoogste hoofdstad ter wereld, na La Paz in Bolivia. De hoogteziekte die je daardoor ervaart, betekent dat je vaker wakker wordt met een kater, zelfs als je de vorige avond niet eens hebt gefeest. Gelukkig staat Ecuador bekend om het vele fruit. In Quito vind je overal kraampjes op straat waar je vers vruchtensap (jugo) of een smoothie (batido) kunt kopen om voldoende vocht binnen te krijgen en de effecten van hoogteziekte tegen te gaan. Als je een echt authentiek drankje wilt proberen, neem je een pittige, maar zoete tomatensap. Controleer wel eerst of het water wordt gekookt om buikgriep te voorkomen.

![enter image description here](http://content.skyscnr.com/9653ca8b88afcf1bfb960bc3416015ba/fruitsap-in-quito.jpg "enter image title here")

2. De salsa leren dansen in La Mariscal

Wanneer je eenmaal aan de hoogte gewend bent, ga je voor een feestje naar La Mariscal in het nieuwe gedeelte van Quito. Dit gebied wordt inmiddels ‘Gringolandia’ genoemd vanwege de populariteit onder toeristen. De lokale inwoners zijn hier gelukkig ook graag te vinden en het gevolg is een vreemde mengelmoes aan muziekgenres, van reggaeton (een soort mix tussen reggae en salsa) tot elektro-pop en alles daartussenin. Maar je hebt het nachtleven van Quito eigenlijk pas echt ervaren als je zelf de salsa hebt gedanst. Dus duik in een van de vele salsaclubs van La Mariscal en ga aan het werk met de experts.

3. Een wandeling maken door het historische gedeelte van de stad

De grootste attractie van Quito is het historische stadscentrum, dat wordt beschouwd als een van de best bewaard gebleven koloniale centra van Latijns-Amerika, waar je gemakkelijk een hele dag kunt doorbrengen. Enkele architectonische hoogtepunten zijn de kerken La Compañia, San Agustín en San Francisco, en de Basílica del Voto Nacional (de basiliek van de nationale eed), die je kunt beklimmen. De smalle trappen zijn niet geschikt voor angsthazen, maar je wordt uiteindelijk beloond met een schitterend panorama-uitzicht over de hele stad. Let ook op de betoverende waterspuwers op de basiliek, die zijn geïnspireerd op inheemse dieren in Ecuador, waaronder blauwvoetgenten en reuzenschildpadden.

4. Zwaaien naar de president

Plan je bezoek aan het historische gedeelte van de stad zorgvuldig zodat je bij het presidentieel paleis aan het Plaza de la Independencia even naar de president van Ecuador kunt zwaaien. Hij stapt elke maandag om 11 uur ’s ochtends samen met enkele ministers naar buiten op het balkon, wat is uitgegroeid tot een zeer populair moment onder zowel toeristen als plaatselijke inwoners. De president houdt toezicht op de wisseling van de wacht, een indrukwekkend en kleurrijk spektakel, en de inwoners van Ecuador in de menigte zingen mee met het volkslied terwijl de vlag wordt gehesen.

5. Op de evenaar staan

Maak op een ochtend of middag een trip naar de evenaar in Ciudad Mitad del Mundo (‘de stad in het midden van de wereld’) om de verplichte foto te maken. In het Museo Intiñan kun je een aantal grappige experimenten doen die aantonen dat je op de ware evenaar staat, zoals kijken of het water linksom of rechtsom wegstroomt of een ei proberen te balanceren op de punt van een spijker. Dit is natuurlijk allemaal onzin en het helpt ook niet dat moderne gps-apparatuur aantoont dat de ware evenaar 240 meter ten noorden van de lijn bij Mitad del Mundo ligt. Maar je moet toegeven dat het er op een foto veel minder leuk uitziet als je op een denkbeeldige lijn staat.

6. Een ritje maken in de TelefériQo

Deze indrukwekkende kabelbaan neemt je mee vanuit Quito omhoog de slapende vulkaan Pichincha op. Vanwege de hoogte is de rit letterlijk adembenemend. Als je eenmaal boven bent aangekomen kun je wat extra zuurstof tot je nemen of een traditionele cocathee drinken, die volgens de overlevering helpt tegen hoogteziekte. Je kunt Pichincha het beste ’s ochtends bezoeken. Tegen de middag hangt hier vaak een wolkendek die je het fantastische uitzicht op de Andes ontneemt. Als je goed aan de hoogte gewend bent en voldoende energie hebt, kun je een wandeltocht maken naar de rand van de krater, maar zorg dan wel voor warme kleding en zonnebrandolie.

7. Ceviche eten

Ceviche is het nationale gerecht van Ecuador: een frisse combinatie van rauwe garnalen, tomaten, ui en limoen, koud geserveerd en gegarneerd met popcorn. De garnalen worden ‘gegaard’ door het citroenzuur in de limoen, waardoor ze eruit zien alsof ze gebakken zijn. Maar hierdoor worden natuurlijk niet alle bacteriën gedood, dus let goed op dat er verse ingrediënten worden gebruikt. Hoewel ceviche traditioneel gezien aan het strand wordt verkocht, kun je het overal in Quito vinden. Ga op zoek naar een restaurant waar veel lokale inwoners zitten, zodat je weet dat je echt verse vis krijgt en bovendien de meest authentieke ervaring.

8. Slenteren door La Ronda

La Ronda is een schilderachtig kasseienstraatje waar je overdag heerlijk rustig doorheen kunt slenteren, maar wat ’s avonds een hele andere charme laat zien, wanneer muzikanten, performers en straatventers tevoorschijn komen. De straat is in 2006 gerestaureerd en in de koloniale huizen vind je nu galerijen, cafés, bars en winkels met ambachtelijke handwerken. Op een koele avond in Quito is La Ronda ook de ideale plek om te genieten van een canezalo, een warme drank uit de Andes met kaneel en aguardiente (een sterke drank gemaakt van suikerriet).

9. Capilla del Hombre bezoeken

Deze seculiere kapel (‘de kapel van de mens’) was een visie van Oswaldo Guayasamín, de bekendste moderne kunstenaar van Ecuador, die helaas is overleden voordat de kapel in 2002 werd voltooid. Het is een monument voor de strijd van de mens door de eeuwen heen en je vindt hier Guayasamíns uitgebreide collectie van pre-Colombiaanse keramiek en beeldhouwwerken. Ook worden hier duizenden indrukwekkende kunstwerken van zijn eigen hand tentoongesteld, waarvan de meeste de sociale ongelijkheid in Latijns-Amerika uitbeelden. Om optimaal van dit indrukwekkende monument te kunnen genieten, kun je het beste een rondleiding volgen.

10. Een dagje naar de markt in Otavalo

Als je zin hebt in een dagje uit buiten Quito, kun je het beste de stad Otavalo bezoeken. Deze stad ligt op twee uur rijden met de bus en hier vind je de grootste inheemse markt van Latijns-Amerika. De markthandelaren bieden allerlei soorten handwerk aan, maar vooral de textielkraampjes met de felle kleuren en opvallende patronen springen eruit. Zorg er dus voor dat je voldoende ruimte over laat in je koffer. Of je nou een poncho of een panamahoed koopt, er wordt van je verwacht dat je afdingt. Ga er maar vanuit dat de eerste prijs nooit de beste is!

Blik op de 10 bestemmingen voor backpackers

Ga je backpacken? Zet dan deze landen op je lijst, perfect voor backpackers die de wereld rondtrekken.

De 10 beste tips en trucs voor bij het backpacken

Tien essentiële tips voor het backpacken; van hoe je moet inpakken tot hoe je geld bespaart onderweg.

De top 10 om te doen tijdens backpacken in Perth

Van stranden tot botanische tuinen, van wijn tot walvissen spotten, van vis eten tot surfen, Perth heeft meer te bieden dan een gemiddelde stedentrip.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotels en autoverhuur.