Nieuws De Top Tien Italië van een Reisjournalist

Alle artikelen

De Top Tien Italië van een Reisjournalist

Reisjournalist Corno van den Berg bekend van reiswebsite Droomplekken.nl geeft zijn top tien Italiaanse droombestemmingen.

Een reis langs Florence en haar meesters. Maar ook Napels, Pompeï en de Vesuvius. En ook Venetië hoort er bij. Elke maand schrijft reisjournalist Corno van den Berg van Droomplekken.nl voor onze nieuwsbrief een rubriek waarin hij de beste tips van één van zijn droomplekken beschrijft.

Beklim een wereldberoemde vulkaan

Het is een wereldberoemde vulkaan. Al is hij maar 1.281 meter hoog. Volgens geleerden is het een van de meest actieve vulkanen van de wereld, maar sinds 1944 is de Vesuvius rustig. Het is dus relatief veilig de klim naar boven te wagen. En u wordt beloond met een uitzicht over de indrukwekkende krater en de omgeving. Soms is zelfs Pompeii te zien.

Leer van een archeoloog

Wie eens een andere vakantie wil kan een archeoloog als reisleider nemen. Zeker op een plek als Pompeii is dat een goede manier veel te leren over deze unieke plek. Je krijgt antwoord op al je vragen en je ziet waarschijnlijk meer dan wie ook.

Sta stil bij de mummies

De wereldberoemde mummies in Pompeii vertellen letterlijk het verhaal over de ramp. Er is een grote ruimte een opslagruimte voor archeologische vondsten. Waaronder mummies, al zijn het eigenlijk gipsafdrukken van mensen die om zijn gekomen tijdens de vulkaanuitbarsting. Let ook op de gipsafdrukken van honden en varkens die de uitbarsting niet overleefd hebben.

Zoek de Romeinse erotiek

Erotiek was bij de Romeinen gewoon. En zowel in Pompeii als Herculaneum kom je vanzelf erotische afbeeldingen tegen. Beroemd zijn de tekeningen in Pompeii in het Huis van Vettii en die in de Stabiaanse Thermen. Ook prostitutie was in deze tijd al wijdverbreid. Sommige afbeeldingen zouden op een bordeel kunnen duiden.

Zin gekregen om vliegtickets Napels te boeken, zoek ze nu en vergeet niet prijsalarm aan te zetten!

Zie de zon onder gaan bij de mooiste brug

De Ponte Vecchio is dé plek voor een zonsondergang. De beste plek is de Ponte Santa Trinita-brug. Pak je camera en zie de brug in goud en geel licht veranderen. Struin aan het einde van de dag over de Ponte Vecchio zelf met al zijn juwelenstalletjes, zie de watertoren en loop rustig naar de Ponte Stana Trinita-brug.

Duik in het leven van Da Vinci

Michelangelo en Da Vinci worden gezien als de sterkste exponent van de Renaissance. In Florence zijn diverse tours te boeken waarbij je veel uitleg krijgt over Da Vinci, zijn werk en zijn leven. Denk aan hoe de dood van zijn vader hem inspireerde. Maar ook de speurtocht van wetenschappers naar ‘verloren’ werken die hier nog steeds gaande is.

Zie voetbal uit de 16e eeuw

Een soort voetbalspel stamt al uit de 16e eeuw. Het heet Calcio Storico en is feitelijk een groots toernooi. Het wordt elk jaar rond juni gespeeld. De teams komen uit de diverse wijken van de stad. Het is niet zomaar een spel, want bijna alles is geoorloofd. De bal moet simpelweg in het doel belanden om te scoren, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit toernooi is een waar spektakel..

Na deze tips boekt u toch gelijk vliegtickets Florence, zoek ze nu en vergeet niet prijsalarm aan te zetten!

Hop van eiland naar eiland

Venetië is meer dan alleen een stad. Met name de drie omliggende eilanden zijn ideaal voor een eigen verkenningstocht. Pak een waterbus of watertaxi en ga een dagje eilandhoppen. In Murano kun je het beroemde glasblazen zien (wel toeristisch), maar op het eiland Burano vind je slaperige vissersdorpjes met opvallend kleurige huisjes. Op het laatste eiland, Torcello, staat de oudste kathedraal van de gehele lagune.

Geef elkaar het ‘ja’-woord

Venetië wordt de stad van de romantiek genoemd. Niet zo gek met de vele monumenten, de kanalen, de gondels en het Mediterrane klimaat. En je kunt hier trouwen. Natuurlijk in een gondel, maar je hebt meer keuzes. Zo hebben veel grotere en bekendere hotels hebben speciale suites of aangepaste kamers voor bijvoorbeeld een groots diner. Terwijl er genoeg authentieke locaties beschikbaar zijn voor het ‘ja’-woord en een knallend feest.

Ontdek culinair Venetië

Wie van lekker eten houdt moet even langs gaan bij het gerenommeerde Hotel Gritti Palace. Hier kun je extreem goed eten, maar tegelijkertijd ook leren hoe deze gerechten worden gemaakt. Koks geven speciale masterclasses over de Italiaanse, maar ook de Venetiaanse keuken, die meer oosters is georiënteerd. Niet goedkoop, maar wel lekker.

Vliegen naar Venetië deze zomer, bekijk de beste tijd om te boeken voor Italie.

Rome kwam al eerder aan bod: Rome: de top tien van een reisjournalist.

Kaart