Nieuws Dit wil je zien: 10 bezienswaardigheden onder water

Alle artikelen

Dit wil je zien: 10 bezienswaardigheden onder water

Misschien vind je geen ananas op de zeebodem, maar deze onder water bezienswaardigheden zijn wel heel speciaal.

Met de release van de Spongebob Squarepants film: Sponge Out of Water krijg je zelf misschien ook zin om je eigen versie te beleven van Bikinibroek (de fictieve plaats op de zeebodem). Want, ook in ‘real life’ bestaan er bijzondere en komische onderwaterbestemmingen. Van musea onder zeeniveau tot ’s werelds eerste onderwaterpostkantoor. Hier de tien wildste, meest bijzondere onderwaterattracties op onze planeet die zeker weten het zeewezen dat in iedereen leeft wakker maken.

1. Onderwaterpostkantoor – Vanuatu

Beleef je ultieme kinderdroom door de Kleine Zeemeermin een brief te sturen vanaf deze one-of-a-kind locatie. Vanuatu Post heeft ’s werelds eerste en enige onderwaterpostkantoor bij Hideaway Island Marine Sanctuary behorend bij de eilandengroep Vanuatu in Oceanië. Bezoekers kunnen een snorkel pakken of een duikerspak aantrekken om naar het postkantoor te gaan dat op 3 meter diepte staat om vervolgens een speciale waterproof ansichtkaart te posten. De ansichtkaarten kunnen nationaal en internationaal worden verstuurd.

2. Museo Subacuático de Arte (MUSA) – Cancun, Mexico

Beeld je een beeldentuin in op 8 meter onder zeeniveau en je krijgt een idee van het Museo Subacuático de Arte. MUSA met meer dan 500 levensgrote beeldhouwwerken toont kunst op de zeebodem omdat het mooi is, maar ook omdat het de natuur helpt. Ieder beeld is gemaakt van een materiaal dat de groei van koraal stimuleert. Zo zou een rif ontstaan waarin het zeeleven zich kan voortplanten.

3. Baiheliang onderwatermuseum – Fuling, China

Om een onderwatermuseum te bezoeken zonder duikerspak ga je naar Baiheliang in Fuling, China. Onderwatertunnels met -trappen zijn gebouwd om bezoekers langs oude inscripties op de Baiheliang ridge te leiden. Na de bouw van de Drieklovendam, de grootste waterkrachtcentrale ter wereld, kwam deze archeologische site permanent onderwater te staan. Daarvoor kon je om de drie tot vijf jaar de oude beelden van vissen en poëtische teksten zien als de het waterpeil van de Yangtze rivier daalde. De inscripties bestaan uit beelden van vissen en poëtische teksten. Baiheliang staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

4. LIME Spa – Maldiven

Idee voor je volgende spabezoek: kies in plaats van je te laten wentelen in zeewier voor een spa omgeven door zeewier? LIME, onderdeel van het Per AQUUM’s Huvafen Fushi resort, is de eerste spa in de wereld met twee onderwaterbehandelkamers. Geniet van het uitzicht op de diepten van de oceaan tijdens het LIME Light Ritual, een 180 minuten durend treatment met de omschrijving: “the signature underwater experience.”

5. Ithaa Undersea Restaurant – Maldiven

Geniet van een weldadige lunch of heerlijk diner met een 180 graden view op de omliggende oceaan in dit restaurant van het Conrad Maldives Rangali Island resort. Ithaa serveert Westers georiënteerd eten en ligt 5 meter onder de zeespiegel. Het uitzicht is ongeëvenaard en, naast gewone maaltijdtijden, kun je het ook boeken voor ontbijtsessies of speciale gelegenheden.

Extreem! Eten in een van deze 10 restaurants op de wereld

6. Subsix Bar – Maldiven

Wederom op de Maldiven en behorend bij een Per AQUUM, behorend bij het Niyama Resort. De Subsix bar laat je feestvieren op de donkerste diepten van Indische Oceaan. Deze luxueuze club is eerst aan land gebouwd en is vervolgens op de zeebodem geplaatst. Het heeft gigantische ramen voor een overdonderende ‘ocean view’, naast een bar en een DJ booth om te feesten in stijl.

7. Weeki Wachee Springs – Spring Hill, Florida

Als je echt je zeemeerminfantasieën tot leven wilt laten komen, ga dan naar Weeki Wachee Springs State Park. Eenmaal daar kun je de historische zeemeerminnenshow beleven, in een onderwatertheater. Zestig jaar lang voeren de zeemeerminnen al shows en stunts op zoals eten en drinken onder water.

tps://www.youtube.com/embed/jPldM_88Rb4

8. Jules’ Undersea Lodge –Key Largo, Florida

Om eens echt letterlijk samen met de vissen je ogen dicht te doen, ga je naar Key Largo Undersea Park in Florida. Je kunt er genieten van een middaglunch genieten of een complete nacht doorbrengen. Om de lodge binnen te komen moet je zelf kunnen duiken. Eenmaal binnen, geniet je van twee kamers en van een soort woonkamer met telefoon en iHome. Er is zelfs gratis free Wi-Fi.

tps://www.youtube.com/embed/wHipLuWIadE

9. Cenote Angelita – Tulum, Mexico

Zeer ervaren duikers die iets totaal anders willen meemaken moeten een reis plannen naar deze unieke duiklocatie in Tulum. Wat Cenote Angelita zo speciaal maakt is dat hier een laag zoet water samenkomt met een laag zoutwater die worden gescheiden door waterstofsulfaat, waardoor het lijkt op een onderwaterrivier die door de oceaan stroomt. Van een bizarre, buitenaardse schoonheid.

10. Onderwater waterval – Mauritius

Net zoals Cenote Angelita, is dit verbazingwekkend fenomeen voor de kust van Mauritius een illusie. Door de stroming is het slib en zand zo verspreid dat het lijkt alsof het meters naar beneden valt en er op het oog een waterval onder het wateroppervlakte ligt. In tegenstelling tot andere items op deze lijst, zie je deze waterval niet goed onder water maar het beste vanuit de lucht kunnen bekijken, in een helikopter.

Meer inspirerende artikelen:

8 te gekke onderwaterhotels: van Dubai tot de Maldiven

Skyscanner is dé reiszoekmachine die jou helpt meer met je geld te doen door het zoeken van goedkope vliegtickets, hotels en autohuur.

Kaart