Nieuws Dit zijn de leukste spelletjes voor op vakantie

Alle artikelen

Dit zijn de leukste spelletjes voor op vakantie

Ook zo gek op bord- en kaartspellen? De echte liefhebber neemt ze gewoon mee op reis. Skyscanner maakte een lijstje met de leukste spelletjes voor op vakantie. Of je nou gaat backpacken of met een vriendengroep op vakantie gaat, vervelen zul je je sowieso niet.

Uno – € 12,56*

De spelregels van UNO komen je vast bekend voor, want ze zijn gebaseerd op het kaartspel ‘pesten’. UNO is echter mooier vormgegeven en net iets makkelijker uit te leggen aan buitenlandse spelers. Ideaal dus als je een spelletje wilt spelen met wat mensen uit je hostel. UNO is bovendien lekker compact en past daarom altijd in je backpack.

Het perfecte spel voor: onderweg

Kolonisten van Catan: Het snelle kaartspel – € 9,34*

Kolonisten van Catan is een van de mooiste bordspellen, maar het is misschien een beetje onhandig om die grote doos mee te nemen op vakantie. Kies daarom voor de reiseditie, het kaartspel van Kolonisten van Catan. Ook hier moet je straten, dorpen en steden bouwen, en kun je de andere spelers tegenwerken. Het spel is echter een stuk compacter én je kun het met z’n tweeën spelen. Zorg dus dat je het altijd in je handbagage hebt zitten.

Het perfecte spel voor: stelletjes

Ticket to Ride – € 33,99*

Heb je met vrienden of familie een huisje gehuurd en ben je op zoek naar onderhoudend spelletje om met een groep te kunnen spelen? Ticket to Ride combineert elementen uit Kolonisten van Catan, Stratego en Monopoly, en blijft tot aan het einde spannend. Het is een ontzettend mooi vormgegeven spel met veel details die de magie van het treinreizen tot leven brengen. Dit spel is minder geschikt om in je koffer mee te nemen, maar kan prima mee op een autovakantie.

Het perfecte spel voor: families

Sushi Go – € 9,50*

Sushi Go is een slimme variant op het kwartetspel en ook leuk voor iedereen die niet van rauwe vis houdt. Met dit kaartspel moet je zo snel mogelijk verschillende combinaties maken en scoor je punten met maki rolls, sashimi en wasabi. Het is een piepklein pakketje dat makkelijk in je handbagage past en dankzij de snelle speelduur kun je het makkelijk tussen de bedrijven door spelen. Het was nog nooit zo leuk om vertraging te hebben.

Het perfecte spel voor: in je handbagage

Regenwormen – € 11,99

Je hebt een speciale reiseditie van het spel Regenwormen, maar ook het originele dobbelspel kun je vrij makkelijk in je bagage kwijt. Het spel is een combinatie van dobbelen en punten verzamelen, en leuk voor zowel jong als oud. Een potje kost niet veel tijd en neemt weinig ruimte in beslag. Dat valt dus prima te combineren met een drankje op het terras.

Het perfecte spel voor: op het terras

Halli Galli – 13,99*

Halli Galli kun je met meerdere mensen spelen, dus daar maak je op reis gegarandeerd sier mee. Het ‘spel met de bel’ draait om snelheid en reactievermogen, en gaat niet snel vervelen. Halli Galli is bovendien makkelijk uit te leggen aan buitenlandse spelers, en is daarom een leuke manier om het ijs te breken.

Het perfecte spel voor: backpackers

30 Seconds – € 28,99*

Heb je met vrienden of familie een huisje gehuurd en ben je op zoek naar onderhoudend spelletje om met een groep te kunnen spelen? Met 30 Seconds kun je elkaars algemene kennis testen en moet je binnen 30 seconden 5 begrippen zien te omschrijven. Een spelletje waar je bloedfanatiek van wordt en een foutje is snel gemaakt. 30 seconds kun je met maar liefst 24 mensen spelen en is een gegarandeerde hit onder grote groepen.

Het perfecte spel voor: vriendengroepen

Weerwolven van Wakkerdam Kaartspel – € 9,95*

Het spel Weerwolven draait om leugens en vertrouwen, en is alleen geschikt voor grotere gezelschappen. Je moet minimaal acht personen verzamelen voor dit spannende rollenspel waarbij je met de hele groep de weerwolven probeert te ontmaskeren. Speel dit spel bij voorkeur rondom het kampvuur, want dan is het extra spannend.

Het perfecte spel voor: op de camping

  • Actuele prijzen op moment van publicatie op 21 december 2017.

Nog meer leuke gadgets voor op reis:

10 onmisbare gadgets voor je fietsvakantie

Tips voor de zomervakantie: boeken, apps, playlists en gadgets

10 reisgadgets die je nodig hebt in je leven

9 handige reisgadgets voor globetrotters

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.