Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Droombestemmingen en de toekomst van reizen met Jess van The Layover Life

Alle artikelen

Droombestemmingen en de toekomst van reizen met Jess van The Layover Life

Skyscanner interviewde Jess Parr, een reis- en lifestyleblogger van The Layover Life, om erachter te komen over welke bestemmingen ze wil bezoeken nadat de beperkingen van de lockdown zijn opgeheven. Over dierbare reisherinneringen, droombestemmingen en wat de gevolgen zijn voor de toekomst van reizen.

Reisblog The Layover Life is ontstaan nadat Jess haar stewardess uniform aan de wilgen had gehangen. Vijf jaar lang reisde ze de wereld over voor haar werk. Haar baan als stewardess zorgde ervoor dat Jess bestemmingen op haar bucketlist kon afvinken. Haar werk zorgde ervoor dat familie en vrienden contact met haar opnamen voor bestemmingen en tips ter plaatse. En zo zag The Layover Life het levenslicht. De blog werd een verzamelplaats van tips voor bestemmingen, accommodaties en hotspots om te eten en drinken. Zo konden bekenden gemakkelijk de informatie en inspiratie vinden waarnaar ze op zoek waren.

Hoe meer Jess reisde, hoe groter de blog werd totdat ze eindelijk in staat was haar dagelijkse baan op te geven en fulltime te gaan schrijven over reizen. Zonder de beperkingen van vluchtschema’s van de luchtvaartmaatschappij of haar drukke werkrooster, kan Jess nu de tijd nemen om bestemmingen te verkennen en haar ervaringen te delen via haar blog.

Droombestemmingen op bucketlist

Als het gaat om bestemmingen waar Jess van droomt om naartoe te reizen, gaat haar interesse uit naar landen over de hele wereld. Van duurzame bestemmingen in Zuid-Amerika tot het ontdekken van de schoonheid van haar geboorteland het Verenigd Koninkrijk. Ze heeft een lijst met bestemmingen gemaakt, en is er klaar voor om ze één voor één af te strepen.

Seoul, Zuid-Korea staat bovenaan mijn lijst. De cultuur, het eten, de architectuur, de moderne geschiedenis, de cosmeticaproducten en het nachtleven. Seoul lijkt me zo’n unieke stad en ik kijk ernaar uit om het te ontdekken, van de traditionele dorpen tot discobowling en speciale eetgelegenheden.

Schotland: ik woonde zes jaar in Edinburgh en ik schaam me dat ik niet beter mijn best heb gedaan om de natuurlijke schoonheid van Schotland te zien. Bergen, meren, gezonde lucht en stranden die niet onder doen voor die van Frans-Polynesië (Google Outer Hebrides en je begrijpt wat ik bedoel). Meerdere roadtrips door het Verenigd Koninkrijk staan ​​hoog op mijn bucketlist.

Costa Rica wordt dit jaar klimaatneutraal en het land is een pionier op het gebied van duurzaam toerisme. Stranden, jungle, wildlife en eco-vriendelijke hotels. Ze spelen een grote rol in eco-toerisme. Naarmate de wereld om ons heen verandert, zal ook het toerisme veranderen omdat mensen bewuster gaan reizen.

Bijzondere droombestemmingen die zijn afgevinkt

Vóór het coronavirus was Jess in de gelegenheid een paar droombestemmingen te bezoeken die nu dierbare herinneringen zijn, vastgelegd op haar blog en social-mediakanalen. Haar reiservaringen maken duidelijk waarom deze landen op Jess’s lijstje stonden. Reizen naar bucketlist bestemmingen heeft haar verlangen om nóg meer van de wereld te zien aangewakkerd.

Het klinkt cliché, maar onze huwelijksreis naar de Malediven afgelopen zomer was de mooiste week van mijn leven. Het was de perfecte ‘switch off’ bestemming waar we volledig konden ontspannen na een paar hectische maanden voorafgaand aan ons huwelijk. Als stewardess bezocht ik de Malediven tijdens een tussenstop van 24 uur, maar heb destijds de echte schoonheid van dit paradijs nooit kunnen ervaren. Het is echt de hemel op aarde.

Een andere reiservaring die erg speciaal voor mij was, was het bezoek aan mijn beste vriendin Lisa in Mexico-Stad. Een bestemming die ik altijd al wilde bezoeken, en waar ik als een local door de stad werd rondgeleid. De schoonheid en charme van de stad is onvergetelijk en het eten is overheerlijk. Iemand kennen die weet waar je in de hoofdstad van Mexico de beste taco’s, tamales en tortas kunt eten is een bonus.

Ik heb voor mijn blog een uitgebreide gids over Mexico-Stad geschreven: The complete Mexico City guide.

Hoe ziet de toekomst van reizen en The Layover Life eruit?

Terwijl het reizen langzaamaan weer op gang komt, wil Jess graag weer genieten van bezienswaardigheden, geluiden en geuren van verschillende bestemmingen, en hoopt dat haar beste vriendin Lisa zich bij haar voegt voor een avontuur in Seoul. Omdat ze al zo lang thuis is, verlangt ze ernaar zich onder te dompelen in nieuwe culturen, verschillende talen om zich heen te horen en nieuwe gerechten te proberen. En hoe denkt Jess dat de toekomst van reizen eruit gaat zien?

Ik denk dat goedkope internationale vluchten tot het verleden behoren. Luchtvaartmaatschappijen zullen zich aan boord moeten houden aan social distancing maatregelen, waarvoor de reiziger uiteindelijk zal betalen. Hoewel kleinere passagiersaantallen, waarbij niemand op de middelste stoel zit, een bonus is! Mensen zullen bewuster reizen. Minder vaak reizen, maar langere tijd doorbrengen op één bestemming. Een roadtrip ter vervanging van reizen met het vliegtuig en een staycation in plaats van een vakantie naar het buitenland.

Wat de toekomst van reizen ook wordt, je kunt Jess’s avonturen volgen op The Layover Life en via Instagram. Haar account is tijdelijk omgedoopt tot @thestayoverlife om het leven thuis vast te leggen omdat ze niet op reis is.

Meer lezen?

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.