Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Een onvergetelijke vakantie: de 4 mooiste plekken in Jordanië

Alle artikelen

Een onvergetelijke vakantie: de 4 mooiste plekken in Jordanië

Sinds The Martian een Golden Globe binnensleepte, wil iedereen de filmlocatie die zoveel op Mars lijkt - in Jordanië - met eigen ogen zien. Maar het land biedt nog veel meer prachtige bezienswaardigheden. Skyscanner selecteerde de vier mooiste plekken voor jouw rondreis.

Content via Visit Jordan

1. Petra

Een bezoek aan de magische stad Petra zou het startpunt moeten zijn van iedere reis door Jordanië. Een aanbik op de uit zandstenen rots uitgehouwen stad is waanzinnig, ook al is het inmiddels uitgegroeid tot dé toeristische trekpleister van het land. Omringd door roodroze rots kun je hier architectonische pareltjes ontdekken, zoals de Al-Khazneh (het bekendste monument van Petra) of het klooster Ad Deir. Kamelen en een wirwar van mensen brengen de historische stad dagelijks weer tot leven.

Petra is de beroemdste bezienswaardigheid in Jordanië
© Jordan Tourism Board

De geschiedenis van Petra gaat ver terug in het verleden. Zelfs in de oudheid ontwikkelde Petra zich snel tot een bloeiend, commercieel centrum. Vreemd genoeg werd de voormalige metropool in de moderne wereld lange tijd vergeten. Tot 1812, toen de Zwitserse ontdekkingsreiziger Johann Ludwig Burckhardt Petra herontdekte. In 1989 hielp Indiana Jones, gespeeld door Harrison Ford, Petra aan wat publiciteit toen de vierde film van de populaire reeks hier werd opgenomen.

Bekijk ook: 10 ervaringen die je echt niet mag missen in Jordanië

Het beroemde rode zandgesteente van Petra
© Jordan Tourism Board

2. Al-Maghtas

Aan de oostelijke oever van de Jordaanrivier, een half uurtje rijden van hoofdstad Amman, vind je de archeologische site Al-Maghtas. Hier krijg je de kans om de plek te aanschouwen waar de Bijbelse Doop van Jezus Christus plaatsvond.

Al-Maghtas, Jordanië
© Jordan Tourism Board

Boven de grot waar Johannes de Doper wordt gezegd te hebben geleefd, werd ter ere van hem deze kerk gebouwd. Plan je een bezoek aan Al-Maghtas, zorg er dan voor dat je een kijkje neemt in dit bijzondere bouwwerk. De bakermat van het Christendom belooft een unieke, spirituele ervaring naar het verleden.

Bekijk ook: de 7 mooiste archeologische vindplaatsen ter wereld

![De Johanneskerk in Al-Maghtas, Jordanië](http://content.skyscnr.com/a5dd8d09f88b26149db76cfaee5b511e/john-paul-ii-church-baptism-site-jordan.jpg "De Johanneskerk in Al-Maghtas, Jordanië”)

3. Wadi Rum

Nog niet overtuigd van de schoonheid van Jordanië? Bezoek dan de Wadi Rum, de locatie waar The Martian werd opgenomen omdat het zoveel gelijkenis toont met Mars. De vallei met rotwanden van zandsteen en graniet ligt in het zuidwesten van het land en werd in 2011 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Vanaf de prehistorie werd de Wadi bewoond door diverse culturen en de vroegste bewoners lieten rotstekeningen achter.

![Wadi Rum, Jordanië](http://content.skyscnr.com/1610f07b46c391720f9e7b4a6e2df1fd/GettyImages-471925356.jpg "Wadi Rum, Jordanië”)

In de verschillende bedoeïnenkampen kunnen bezoekers overnachten en met een jeepsafari, te voet of per kameel het gebied verkennen. Niet alleen The Martian, maar ook Missions to Mars, Red Planet (2000) en The Last Days on Mars (2013) werden hier gefilmd.

Bekijk ook: zie de mooiste filmlocaties van de Oscars 2016

Sterrenhemel in de Wadi Rum, Jordanië
© Jordan Tourism Board

4. Dana

Dat Jordanië vol natuurlijke schoonheid zit, bewijst de verborgen parel van het land: Dana. Het grootste beschermde gebied van Jordanië is niet alleen overtuigend met een veelzijdig landschap, maar ook de verscheidenheid aan manieren om de omgeving te verkennen. Zo kun je de loop van de rivier door een kloof volgen, canyoning, of een spectaculaire wandeling met zonsopkomst maken.

Het landschap van Dana, Jordanië
© Jordan Tourism Board

Met name actieve vakantiegangers die op zoek zijn naar avontuur, komen graag naar Dana. Je verblijft in tenten in stenen dorpen uit de vijftiende eeuw met adembenemend uitzicht over de vallei en maakt wandelingen over de rode, zandstenen rotsen. Houd je ogen ten alle tijden open: misschien ontdek je wel een van de 25 bedreigde zoogdiersoorten die hier, in deze beschermde omgeving, leven!

Vliegen naar Jordanië? Boek hier je ticket!

Overnachten in een tent in Dana
© Jordan Tourism Board

Meer tips over bijzondere plekken? Bekijk dan:

Zes reizen naar het einde van de wereld

Prachtig, maar levensgevaarlijk: de meest onveilige plekken ter wereld

6 bijzondere soorten toerisme

Negen Europese alternatieven voor ’s werelds top must-sees

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.