Nieuws Full Moon Party, Thailand: 10 survival tips

Alle artikelen

Full Moon Party, Thailand: 10 survival tips

Stranden, emmers met drank en body paint: 10 top tips over hoe 'n legendarische Full Moon Party op Koh Phangan, Thailand te overleven.

De Full Moon Party op Koh Phangan in Thailand staat op de lijstjes van de meeste backpackers. Maar een expert is nodig om ervoor te zorgen dat u er ten volle van geniet. Onze correspondent in Zuid-Oost Azië, Cat McGloin, feest mee.

Full Moon Party: misschien heeft u er van gehoord. Het is een must voor ieder zichzelf respecterende net afgestudeerde die een jaartje de wereld verkent of jonge (en niet meer zo jonge) reizigers op reis door Zuidoost Azië. Er zijn veel meer van dergelijke feesten in Thailand, meestal in de tweede week van iedere maand, maar de grootste is op het strand Haad Rin in Koh Phangan.

Volgens de legende begon het met een groep backpackers in de jaren ’80 van de vorige eeuw met een klein verjaardagsfeest. Het idee sloeg aan en momenteel komen er meer dan 10.000 feestvierders iedere maand er naar toe. Overgoten met neon, fluorescerende verf en gevuld met de beruchte emmertjes drank. Velen beleven de nacht van hun leven, dansend, springen over vuurkoorden en feesten tot in de vroege uurtjes.

Grote nachten zoals deze echter, hebben een paar potentiële valkuilen. Hier zijn tien tips om te voorkomen een gevalletje jammer-maar-mislukte-Full Moon-partygoer te worden en gewoon een geweldige tijd te beleven.

1. Boek accommodatie van tevoren

Hostels en hotels op Koh Phangan zijn snel volgeboekt vooral in Haad Rin vlakbij alle actie. Als de datum voor de Full Moon party nadert, gaan de prijzen behoorlijk omhoog. Dus vermijd afzetpraktijken door in ieder geval 4 dagen eerder te komen om een accommodatie te boeken tegen een reële prijs. De meeste onderkomens eisen een minimaal verblijf van 4 nachten gedurende de Full Moon party periode. Als u niet iemand bent die graag vooruit plant, neem dan een ferry naar Koh Phangan, feest de hele nacht en pak de ferry de volgende dag weer terug. De beruchte, onstabiele boottocht krijgt u er bij cadeau, in sommige gevallen beter te vermijden om de opdoemende kater niet in de kaart te spelen.

2. Blijf zolang mogelijk weg van het feest

Er is geen haast om in Haad Rin te geraken en met feesten te beginnen. Als u dat doet, is de kans veel groter dat u eindigt zoals veel overenthousiaste en onfortuinlijke zielen die helemaal los gaan op het strand en de rest van de tijd opgekruld en ziek op het strand liggen in plaats van te feesten. Er zijn een aantal zeer mooie stranden om te chillen aan de westkant van het eiland en een paar bars met dakterrassen om de zonsondergang te zien. Daarnaast komt u genoeg ‘warm-up parties’ tegen in bars weg van het strand waar de sfeer en muziek net zo goed zijn en de drankjes veel goedkoper. Ga niet eerder dan 11 uur ’s avonds naar Haad Rin, zeggen wij!

3. Koop uw eigen verf

Fluorescerende T-shirts en UV body paint is het uniform voor iedere serieuze Full Moon feestvierder. Bij kraampjes kunt u uw lichaam voorzien van ‘over de top’ afbeeldingen en niet zo grappige slogans, voor 50 tot 250 Baht, afhankelijk van het ontwerp. Enkele drankjes later, en u ziet dit als een goed besteed geld. Maar als uzelf zes tubes verf koopt bij een lokale supermarkt bent u maar een fractie van dat bedrag kwijt. Op deze manier kunt u zichzelf de hele nacht door bedekken met UV tattoos en op die manier maakt u ook nog snel vrienden die ook met uw verf mee willen doen!

4. Koop drankjes ver weg van het strand

Net zoals op ieder festival zijn drankjes drie tot vier keer duurder dan daarbuiten. Dezelfde regel geldt bij Full Moon. Koop een emmertje drank op het strand en u betaalt tot wel 500 Baht. Gaat u iets verder weg van het strand, dan krijgt u een sterkere, betere deal voor ongeveer 150 Baht. Een andere optie is een wandelingetje maken naar de plaatselijke supermarkt, maar ook supermarkten dichtbij het strand zullen hun prijzen verhogen dus koop uw Chang biertjes op tijd en wat verder weg van het feest.

5. Blijf weg van het vuur

Op een gegeven moment in de nacht begint u te denken dat fire rope skipping met een paar onbekenden is het beste idee ooit. Dat is het niet. Er zijn veel vuurshows op het strand die u de mogelijkheid bieden om door de vuurringen te springen, te limbodansen onder een vuurkoord door of met een vuurspringtouw te springen. Geen van deze activiteiten zijn wijs om te doen en u ziet dan ook genoeg verbrande slachtoffers aan het einde van de avond.

6. Houd een enkele baht over voor de WC

Al die verschrikkelijke cocktails eisen hun tol en slaan op uw blaas. De meeste mannen kiezen ervor om zichzelf te ontdoen van e.e.a. in de oceaan, dus een ander advies zou zijn: ga niet frolicking in de golven. Maar als u wanhopig op zoek bent naar een WC en wat privacy wenst, dan moet u wel tot 15 Baht betalen. Bars en restaurants langs het strand rekenen deze kleine fee dus het is handig om wat cash te bewaren voor als de natuur op de deur klopt.

7. Zorg voor voldoende vocht

Het lijkt zo logisch maar water zal uw beste vriend zijn als u het wilt volhouden tot zonsopgang. Koop een sixpack met waterflessen voor ongeveer 50 Baht en neem het mee naar het strand of koop in ieder geval een 2 literfles om het de hele avond vol te houden. U heeft tien keer meer energie om te dansen en de kater pakt de volgende dag ook aardig wat vriendelijker uit.

8. Deel (bucket) love

De beruchte Love buckets (een gevaarlijke mix van alcohol, soda en energy drinks) is over het hele strand verkrijgbaar. De kosten variëren dus onderhandelen is een must. Sommige kraampjes bieden 2-voor-1 of koop twee en krijg een gratis. Kan aantrekkelijk zijn, maar twee buckets is al veel meer dan 1 persoon nodig heeft, dus deel =bucket love met vrienden en geef het feest door aan ie wil.

9. Stel uw schoenen veilig

Het strand ligt vol met troep, van bierflesdoppen tot stukken glas dus ga zeker niet blootsvoets hoe verleidelijk het ook mag zijn. Aan het einde van de avond vindt u overal wees slippers en kapotte sandalen overal. Om te voorkomen dat u de uwe verliest, stop uw voeten door de banden van uw slippers rond uw enkels of investeer in plakband. U kunt er misschien suf uitzien, maar het is beter dan terugkomen met een nare wond.

10. Waardevolle spullen achter slot en grendel

Terwijl de meerderheid van feestvierders een vrolijke, misdaadvrije Full Moon beleven, raken toch een paar pechvogels hun waardevolle spullen kwijt en zijn ze slachtoffers van handige jongens. Ons advies zou zijn om alleen het hoognodige mee te nemen: geld, telefoon, kamersleutel. Laat camera en designer handtassen thuis en geniet van een feest die u om allerlei reden u nog lang zal heugen.

Als u dit artikel leuk vond, lees dan ook deze:

8 bespaartips voor reizen door Zuidoost-Azië