Nieuws Geheime eilanden: 7 eilanden die niet iedereen kent

Alle artikelen

Geheime eilanden: 7 eilanden die niet iedereen kent

Wil je wel eens verder kijken dan de Balearen? En de Canarische eilanden inruilen voor iets onbekends? Verbreed je eilandenhorizon met onze selectie van zeven geheime eilanden. En ver vliegen hoeft niet!

1. Bozcaada, Turkije

Dit eiland van slechts 43 km oppervlakte in het Tracische kustgebied kent een roerige geschiedenis en was alom geliefd. Met een blik op het heuvelachtige land, de lavendelvelden, wijnbergen en geplaveide straatjes schakel je direct over naar een andere versnelling. Hier wacht je een leven zonder hectiek. De lokale bevolking speelt buiten backgammon, de zon schijnt altijd en het eten en drinken is er heerlijk. Wie dit eiland wil bezoeken, kan het beste een goedkoop vliegticket Istanbul boeken om vervolgens met de veerboot en huurauto verder te gaan.

Als je dan toch naar Istanbul vliegt, dan hebben we ook nog 10 dingen te doen in Istanbul.

2. Elba, Italië

Dit historische eiland, waar Napoleon ongeveer een jaar in ballingschap verbleef, ligt op zo’n 20 kilometer voor de kust van Italië. Het is na Sicilië en Sardinië het derde grootste Italiaanse eiland. Elba heeft een gevarieerde geschiedenis, een prachtige kustlijn en fraaie bergen en bossen. Ga windsurfen, kajakken op zee, duiken, klimmen en mountainbiken om maar een paar mogelijke activiteiten te noemen. Een echt eilandparadijs.

3. Gotland, Zweden

Gotland met z’n ongeveer 800 km lange kustlijn is geen onbekend eiland in de Oostzee, toch is het niet super toeristisch. De middeleeuwse hoofdstad Visby staat sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan de hoofdstad en aan het Nationale park met meer dan 100 natuurgebieden ontleent dit mooie eiland zijn charme. Gotland is een eiland om actief te ontdekken, al wandelend, op de fiets, te paard of zwemmend. In combinatie met veel cultuur en geschiedenis, het eiland telt meer dan 100 middeleeuwse kerken en prehistorische vindplaatsen.

4. Poros, Griekenland

Poros is een klein Grieks eiland in de Saronische Golf. Ga je hier vakantievieren, breng dan zeker een bezoek aan Lemonodassos, een bos gevuld met 30.000 citrus- en sinaasappelbomen. Geniet er van de rust en de eindeloze kustlijn. Poros is idyllisch en kosmopolitisch tegelijk. Als de avond valt en het donker wordt, zoek dan de gezellige cafés en pubs op. Wie op zoek is naar afzondering, vindt in Poros de perfecte plek.

5. Holy Isle, Schotland

Holy Isle ligt in de buurt van het eiland Arran aan de westkust van Schotland. Dit is het eiland voor bezinning, op dit eiland heeft niemand minder dan een boeddhistische monnik het voor het zeggen. Je kunt een of meerdere dagen op het eiland doorbrengen om de omgeving te verkennen of om een spirituele cursus te doen, te mediteren, yogalessen te volgen of aan droomcursussen mee te doen. Vanuit Glasgow of Prestwick beland je eenvoudig met de trein op het eiland. Sowieso heeft Schotland geweldige eilanden te bieden, waar het leven rustig aan verloopt en winkels nog gewoon op zindag gesloten zijn.

Zien: Schotland in 11 spectaculaire foto’s

6. Sanna, Noorwegen

Sanna behoort tot de Noorse gemeente Træna die uit 1000 kleine eilanden bestaat, slechts een handvol zijn bewoond. Dit slechts drie vierkante kilometer grote eiland voor de Noorse kust zou waarschijnlijk geheel onbekend blijven, als het Træna-Festival niet had bestaan. Dit festival is het meest afgelegen muziekfestival ter wereld. Eén keer per jaar komen muzikanten uit alle hoeken van de wereld hier samen om op speciale podia in onder meer kerken en grotten hun beste performance te geven. De reis er naar toe vergt wel wat geduld, je vliegt eerst naar Bodo en neemt van daaruit de ferry naar Træna (vaartijd bedraagt zo’n 6 uur). Maar je geduld wordt in grote mate beloond. De gastvrijheid van de inwoners is uniek, het eten een klasse apart en de decors van het festival schilderachtig.

7. Comino, Malta

Comino is met een inwonertal van slechts vier personen het kleinste, bewoonde eiland van de Malteser archipel. Rust, ver weg van alles en iedereen? Je vindt het hier gegarandeerd. Het eiland is autovrij en is een waar natuurparadijs voor wandelaars, duikers en windsurfers. Vooral de Blue Lagune is indrukwekkend met z’n felblauwe water en witte zandstrand, het zou zo maar als een van de Malediven door kunnen gaan. Vanuit Malta vaar je rechtstreeks naar Comino.

Welke eilanden ken jij en welke heb jij bezocht? Laat het ons hieronder weten. En vind snel een vliegtickets met Skyscanner.