Nieuws Geweerd aan boord: 10 verrassende no-go artikelen in je handbagage

Alle artikelen

Geweerd aan boord: 10 verrassende no-go artikelen in je handbagage

Nadat security personeel op het Britse Derry Airport een student tegenhield omdat hij reisde met een Green Lantern-masker in z’n tas, zijn wij op zoek gegaan naar andere verrassende spullen die de autoriteiten weigeren.

1. Tentharingen

Vlieg je naar een muziekfestival? Ga je kamperen? Neem dan vooral niet je tentharingen mee in je handbagage omdat ze zeker worden ingenomen. En dan heb je een probleem: je tent waait weg of je moet of onder de sterrenhemel slapen! En dan loop je het risico dat een mede-festivalganger ’s nachts over je struikelt of dat je een paar dagen wakker blijft, wat je misschien sowieso al zou doen, dus eigenlijk levert het geen problemen op! Tentstokken zijn overigens wel oké.

2. (Meerdere) aanstekers

Officieel bekeken, “mag je geen enkel voorwerp in je handbagage meenemen waarmee je jezelf of andere passagiers mee kunt verwonden”. Gek genoeg mag je wel een aansteker meenemen in het vliegtuig. Alleen niet meer dan één. Om het nog verwarrender te maken, moet je de aansteker bij je houden gedurende de vlucht. Het is erg belangrijk dat je het niet terug stopt in je handbagage na de security check.

Lees meer: Regels bagage: overzicht afmetingen en gewicht voor handbagage

3. Soep

Regels zijn regels. Terwijl je misschien ter discussie stelt dat een eenpersoons portie kippensoep minder gevaarlijk is voor de veiligheid dan een aansteker, vloeistof is vloeistof. Om precies te zijn: 101ml of meer vloeibaar spul. Hetzelfde geldt voor mascara, slagroom en water. Dat zou je toch ondertussen moeten weten.

4. Tien liter Chanel N°5 parfum

Je kunt misschien denken dat je de vloeistoffenregels kunt omzeilen door verschillende flesjes in kleine verpakkingen over te hevelen, maar NEE: ‘verpakkingen moeten worden getoond in een enkele, transparante, afsluitbare plastic tas, die niet meer bevat dan een liter in totaal en ongeveer 20 x 20 cm meet’.

5. Medicijnen

Nu we het toch over het onderwerp vloeistoffen hebben, wat nu als je een grote verpakking met noodzakelijke medicijnen mee moet nemen… lastig. Je mag niet meer dan 100ml van welke vloeistof dan ook meenemen. Het kan alleen als je het vliegveld van tevoren informeert. We zijn er niet zeker van of ze sauvignon blanc als een noodzakelijk medicijn beschouwen, maar het is het proberen waard.

6. Badmintonrackets

De autoriteiten staan meestal negatief tegenover sportuitrustingen. Honkbalknuppels: lijkt ons heel reëel – voor sommigen een wapen. Maar, de ban strekt zich zelfs uit tot badmintonrackets. Vechtsporten zorgen niet voor problemen zolang de uitrusting maar is ingecheckt. Dus je kunt je koffer prima vullen met boksbeugels.

7. Vishengels

Waarom je een harpoen mee wilt nemen, is jouw zaak. Als je op vakantie gaat om walvissen te spotten, moet je ze toch thuislaten. Datzelfde geldt voor hengels. Waarschijnlijk zodat je niet in de verleiding komt om een aantrekkelijke stewardess aan de haak te slaan.

Lees meer: 7 manieren om de Easyjet handbagageregels te omzeilen

8. Boren

Als je een snelle schrijnwerker of een handige loodgieter bent, heb je misschien (werk)tassen die je moet inchecken en dat kost je een fortuin. Schroevendraaiers, zagen, boren of booronderdelen mag je niet meenemen in het vliegtuig. Eigenlijk is het onduidelijk of je wel booronderdelen en schroefjes mee mag nemen en niet de boor zelf.

9. Peroxide

Van traangas tot brandblussers, ‘Chemicaliën en Giftige substanties’ zijn een absolute NEE. Dat geldt ook voor peroxide. Dus als je richting Mali vertrekt met vrienden en grappig denkt te zijn door je haar te bleken, doet het dan voor vertrek.

10. Fakkels

‘In welke vorm, soort en maat dan ook’, zeggen de regels. Voor het geval je daar niet zeker van was. Als dit nog niet helemaal duidelijk is, lees dan de officiële regels hier.

Benieuwd wat je nu wél mag meenemen in je handbagage in het vliegtuig? Dit artikel geeft eindelijk duidelijkheid.

Wil je nog meer weten? Lees ook:

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.

Kaart