Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Gratis wifi in het buitenland: 17 hotspots in Europa

Alle artikelen

Gratis wifi in het buitenland: 17 hotspots in Europa

Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, Pinterest - om je volgers tevreden te houden, wil jij 24/7 verbonden zijn. Óók op vakantie. Skyscanner zocht daarom uit waar de gratis wifi-hotspots zich bevinden in de volgende zeventien Europese steden.

Londen

Leuk hè, die rode telefooncellen in Londen? Ga eens op zoek naar de zwarte, want daar heb je namelijk gratis wifi! Rondom het British Museum kun je inloggen op het netwerk The City of London, maar ook bij Canary Wharf en het Southbank Centre heb je een goede verbinding. Check voor meer wifi-hotspots dit handige kaartje.

Boek nu je vliegticket naar Londen

Rome

Er zijn in Rome genoeg publieke wifi-hotspots te vinden, maar voor veel netwerken moet je je registreren met een Italiaanse simkaart. Roma Wireless biedt je twee uur gratis wifi aan op verschillende hotspots in de stad, waaronder Campo di Fiori, Largo Argentino en de Trevifontein. Het enige wat je hoeft te doen, is je browser te openen en in te loggen. De eerste keer moet je registreren, maar daarna niet meer.

Boek nu je vliegticket naar Rome

![Roman Forum](http://content.skyscnr.com/2c64e68b8a549999a7f688d9cbee4d2a/GettyImages-501396596.jpg “Roman Forum”)

Milaan

Ook Milaan heeft sinds 2012 ruim 500 hotspots met gratis wifi, verspreid over het centrum. Zoek naar het netwerk ‘Open Wifi Milano’, registreer je en klaar is kees! Iedere gebruiker heeft een dagelijks limiet van 300 mb. Ga je daar overheen, dan wordt je internetsnelheid verlaagd naar 192 kb. Kijk op deze kaart voor alle gratis wifispots in Milaan.

Boek nu je vliegticket naar Milaan

Milaan

Barcelona

Een video van het imposante Sagrada Família, kekke foto’s van Playa Barceloneta of even een appje sturen naar het thuisfront: geen probleem in Barcelona! Verspreid over de stad vind je hotspots waar je een verbinding maakt met Barcelona WiFi. Dit netwerk is het grootste wifi-netwerk van Spanje en zelfs een van de grootste van Europa! Even de voorwaarden accepteren en je kunt zorgeloos internetten.

Boek nu je vliegticket naar Barcelona

Alicante

In Alicante vind je niet zo veel openbare wifi hotspots als in andere steden. Maar op Plaza del Ayuntamiento, Plaza de los Luceros, Plaza de la Montañeta, het Castillo de Santa Barbara en op het strand van Postiguet heb je de grootste kans op verbinding! Mocht dat niet werken, dan kun je gelukkig terecht bij veel cafés en restaurants. Bekijk hier het kaartje.

Boek nu je vliegticket naar Alicante

Málaga

Op zoek naar wifi tijdens je vakantie in het zonnige Málaga? Ga dan naar Plaza de la Marina: volgens de locals werkt de wifi hier het beste. Het fijne aan dit plein is dat je bij de hotspot meteen je telefoon op kunt laden! Ook in de bus werkt het internet goed via het netwerk ‘EmtMalaga’. Wat betreft wifi in restaurants, cafés of bars check je dit kaartje.

Boek nu je vliegticket naar Malaga

![Malaga](http://content.skyscnr.com/885adc49a58167bc2bfc0ec3176095d1/mala_178637651.jpg “Malaga”)

Madrid

Wil je gratis wifi in Madrid, dan moet je op zoek gaan naar de tijdschrift-kiosken ‘kioscos de prensa’. Hier maak je verbinding met het netwerk ‘GOWEX WiFi’ of ‘Madrid Wifi’, die je ook in de meeste openbare bussen vindt. Dit netwerk heeft een gelimiteerde bandbreedte, maar meer dan genoeg om iets op internet op te zoeken of je e-mail te checken! Check hier voor een kaartje met wifi-hotspots in Madrid.

Boek nu je vliegticket naar Madrid

Valencia

Anders dan het nabijgelegen Barcelona heeft Valencia geen openbaar wifi-netwerk in de stad. Wel kun je in het Parque del Turia gebruik maken van de wifi tussen het Palau de la Musica en et Museo de las Ciencias, maar dat ligt een beetje buiten het centrum. Voor wat betreft cafés en restaurant zijn dit onze aanraders: Amadeus in de hippe wijk Ruzafa (een fijne lunchplek!), Café Infanta in de wijk El Carmen of cocktailbar Barcode. Kijk hier voor het volledige overzicht.

Boek nu je vliegticket naar Valencia

![Valencia Cathedral](http://content.skyscnr.com/ed1a5867b0baa2480a02e3d1637c0d08/GettyImages-519665215.jpg “Valencia Cathedral”)

Ibiza Stad

Tot een paar jaar geleden was er lang niet altijd wifi te vinden op Ibiza. Gelukkig zijn de tijden veranderd en kun je in de meeste hotels, bars en cafés gebruikmaken van het internet. Ben je in Ibiza Stad in de buurt van de toeristische hotspots, zoek dan naar het netwerk ‘Be Free’ – dit netwerk is gratis, voor iedereen toegankelijk en werkt prima zonder wachtwoord. Hij is een klein beetje traag, maar wees geduldig want het werk wel! Kijk hier voor nog meer hotspots.

Boek nu je vliegticket naar Ibiza

![Ibiza](http://content.skyscnr.com/f419e6a4871264811034d883f0296ffb/ibiz_168720541.jpg “Ibiza”)

Palma de Mallorca

Van het ene eiland door naar het volgende: ook Mallorca heeft sinds 2014 veel gratis en openbare wifi-hotspots. Vooral in het centrum van Palma de Mallorca heb je grote kans op een goede netwerkverbinding. Kijk voor een overzicht van de hotspots op MallorcaWifi.com. Heb je je geregistreerd, dan krijg je 500 mb per dag tot je beschikking met een maximum van zeven dagen. Gebruik je de wifi een half uur niet, dan moet je opnieuw je gegevens invullen.

Boek nu je vliegticket naar Palma de Mallorca

Las Palmas de Gran Canaria

De Canarische Eilanden zijn nu niet bepaald de voorlopers als het gaat om gratis wifi, maar geef je hoop niet op! Vooral in Las Palmas de Gran Canaria heb je een goede kans op gratis en snel internet. Op initiatief van het stadhuis zijn er sinds kort wifi-hotspots van ‘WiFi Las Palmas’ op verschillende plekken in de stad gezet, waarmee je één uur per dag gratis kan internetten (meer als je ervoor betaalt). Kijk hier voor een overzicht.

Boek nu je vliegticket naar Las Palmas de Gran Canaria

![Gran Canaria](http://content.skyscnr.com/faa5ad8e39752cf81986416e6aca00ac/gran_466699451.jpg “Gran Canaria”)

Lissabon

Ontdek jij graag lopend een stad? Jammer dan, want wie gratis wil internetten in Lissabon zal toch echt met de metro moeten! Na een investering van ruim vijf miljoen heeft Lissabon – na Londen – het grootste en snelste ondergrondse wifi-netwerk van Europa. Zoek naar het ‘ON-FI’-netwerk en klik op verbinden. Geen gebruikersnaam of wachtwoord nodig! Kijk hier voor wifi in cafés.

Boek nu je vliegticket naar Lissabon

![Lissabon](http://content.skyscnr.com/e198029a49e3782a87d2e12ea99bbcd2/GettyImages-481628378.jpg “Lissabon”)

Faro

Een vakantie in de Algarve is op alle vlakken fantastisch, behalve als het gaat om wifi. Die vind je hier namelijk niet zo snel – op openbare plekken dan. Wij hebben er wel twee voor je gespot: in het Forum Algarve, bij de food court (kun je meteen je honger stillen) en bij de SBC Cinemas. Wifi in cafés vind je op dit kaartje.

Boek nu je vliegticket naar Faro

![Faro](http://content.skyscnr.com/635d57390e5f58df084e1dfc47dd3a89/GettyImages-522541769.jpg “Faro”)

Berlijn

Berlijn moet haar imago als wereldstad natuurlijk wel hoog houden en laat dus de hipster-inwoners zoveel mogelijk delen met de buitenwereld. Verspreid over de stad zijn er 100 wifi-hotspots te vinden onder het netwerk ‘Public Wi-Fi Berlin’, waarbij alleen de voorwaarden accepteren voldoende is. Kijk hier voor alle hotspots!

Boek nu je vliegticket naar Berlijn

![Berlijn](http://content.skyscnr.com/6623aab38face9ecad17212ae4bb470e/GettyImages-187876200.jpg “Berlijn”)

Boedapest

Wie draadloos wil internetten zonder meteen vast te zitten aan een kop koffie, kan in Boedapest terecht bij grote winkelcentra, zoals Westend, Mahmut en Lurdy Ház. Zomerse temperaturen? Ga dan lekker in het Mechwart Ligetpark zitten, in het tweede district. De internetverbinding is hier wel beperkt (30 minuten per dag). Ook de Déli, Nyugati en Keleti-treinstations bieden gratis wifi en, voor wie de stad uit wil, zijn er 770 treinen met wifi.

Boek nu je vliegticket naar Boedapest

![Budapest](http://content.skyscnr.com/d04aec2bedd922c126372da7c691b47f/GettyImages-462917761.jpg “Budapest”)

Praag

Wie dit kaartje bekijkt van openbare wifi-hotspots in Praag, ziet al meteen dat je geen dure internetbundel voor je telefoon hoeft aan te schaffen! Vooral tussen de oude stad en de wijk Florenc zijn er genoeg leuke cafeetjes en bars te vinden die gratis wifi aanbieden. Onze favoriet ligt echter aan de overkant van de rivier, de Letná Beer Garden! Hier heb je én wifi, én fantastisch uitzicht over de stad.

Boek nu je vliegticket naar Praag

![Prague](http://content.skyscnr.com/6272fbc8ed4f26ccbe6a2f993d5ebaf3/GettyImages-459133525.jpg “Prague”)

Istanbul

Sinds 2014 biedt ook Istanbul gratis wifi-hotspots aan op verschillende pleinen en parken door de stad. Ga op zoek naar het IBB-netwerk, voer je telefoonnummer in en registreer je met het wachtwoord dat je via een sms krijgt toegestuurd. Een aantal plekken waar je gratis wifi hebt, zijn: Taksim Square, Istiklal Avenue, Sultanahmen Square en de Galata Tower. Kijk hier voor de volledige lijst. Happy surfing!

Boek nu je vliegticket naar Istanbul

Meer lezen over wifi op reis? Bekijk dan:

Wifi in het vliegtuig: bij deze maatschappijen kan het

Wifi op Europese vliegvelden

Vliegvelden en gratis wifi

Reiziger wil gratis wifi op luchthaven

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.