Nieuws Twijfels over reizen tijdens COVID-19? Met deze 5 tips ga je met vertrouwen op reis

Alle artikelen

Twijfels over reizen tijdens COVID-19? Met deze 5 tips ga je met vertrouwen op reis

We weten dat reizen op dit moment niet vanzelfsprekend is, maar dat betekent niet dat we geen plannen voor de toekomst kunnen maken. Daarom blijven we je graag van inspiratie voorzien voor als we straks weer volop veilig kunnen reizen.

Van frequent flyers tot jongeren die één keer per jaar op vakantie gaan, iedereen staat te popelen om weer op reis te gaan en de wereld te ontdekken. Hoewel het plannen van reizen tijdens COVID-19 lastig is, is het niet onmogelijk. Sommige landen hebben hun grenzen gesloten, terwijl andere landen reizigers vragen om zich voor aankomst te laten testen. Luchtvaartmaatschappijen en hotels doen er alles aan om je een zo veilig mogelijk gevoel te geven. Ook zijn er nieuwe flexibele boekingsvoorwaarden en zoekhulpmiddelen op basis van hygiëne om je te helpen bij het plannen en boeken van een reis.

Lees verder voor onze vijf beste tips om je te helpen grip te krijgen op het ‘nieuwe normaal’ voor het plannen van reizen.

Reizen tijdens COVID-19: strandvakantie

1. Reizen tijdens COVID-19? Gebruik de ‘Waar kan ik heen’ kaart

Wil jij het Caribisch zand tussen je tenen voelen – en laten we eerlijk zijn, wie wil dat niet – zet je droombestemming op onze interactieve kaart met kleurcodes en kijk hoe en wanneer je die droom kunt verwezenlijken.

Omdat het reisadvies zo vaak verandert, is het voor reizigers moeilijk om bij te houden welke landen daadwerkelijk open zijn. Gelukkig maakt onze wereldkaart het gemakkelijker. De kaart wordt elke dag bijgewerkt met de nieuwste informatie. Omdat het een kleurcode heeft, kun je in één oogopslag zien welke bestemmingen ‘open’ zijn. Klik gewoon op de bestemming die je wilt bezoeken om de laatste informatie over reisbeperkingen, quarantaine en toelatingseisen te zien.

Is jouw droombestemming voorlopig gesloten? Meld je aan voor e-mailupdates over bestemmingen waar de reisbeperkingen zijn gewijzigd. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zelfs als jouw bestemming open is en je een reis hebt gepland, is het een goed idee om je aan te melden. Zo weet je direct of er iets verandert en of je actie moet ondernemen.

Ontdek waar je heen kunt illustratie Skyscanner
Reizen tijdens COVID-19: op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen

2. Blijf op de hoogte van het laatste reisadvies over het coronavirus

Of je nu wilt duiken op Bonaire of naar de Canarische Eilanden wilt vliegen voor wat zonneschijn, de beste manier om met vertrouwen te boeken is door op de hoogte te blijven.

Controleer voordat je een reis boekt altijd de lokale beperkingen van de bestemming die je wilt bezoeken. De regels kunnen per regio verschillen. Vooraf inlezen betekent geen onaangename verrassingen bij aankomst en geeft je ook de kans om te beslissen of je je prettig voelt bij de beperkingen. In sommige landen is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat je een mondkapje moet dragen, zelfs als je buiten bent. De meeste landen hebben een speciale COVID-19-pagina op de website van hun officiële toerismebureau met alle informatie die je nodig hebt.

Of je nu op zoek bent naar informatie over reisbeperkingen binnen en buiten Europa of het nieuwste beleid van luchtvaartmaatschappijen, onze coronavirus reisadvies pagina bevat de laatste informatie over het plannen van reizen tijdens COVID-19. Je vindt hier actuele informatie, reisadviezen van de overheid en nieuws over annulering van vluchten en het beleid van grote luchtvaartmaatschappijen met betrekking tot het coronavirus. En we geven antwoord op veelgestelde vragen over reizen tijdens COVID-19.

We werken deze pagina dagelijks bij, zodat je beschikt over de laatste informatie met links naar officiële instanties.

Vrouw doet yoga op het strand

3. Zoek naar flexibele aanbieders

Het enige dat teleurstellender is dan het annuleren van jouw vakantie, is dat je het geld kwijt bent dat je eraan hebt uitgegeven. Gelukkig heeft COVID-19 luchtvaartmaatschappijen en hotels aangemoedigd om flexibeler te zijn. Sommige polissen geven je recht op een volledige terugbetaling, zelfs als je op het laatste moment moet annuleren, terwijl andere je reisvoucher aanbieden. Dit is de grootste aanjager van vertrouwen bij het plannen van reizen tijdens COVID-19.

De eenvoudigste manier om de beste voorwaarden te vinden, is door het Flexible Ticket-filter te gebruiken wanneer je zoekt met Skyscanner. Dit beperkt jouw resultaten tot aanbieders met de meest flexibele boekingsvoorwaarden. Alle zoekresultaten bevatten een directe link naar het boekingsbeleid van de luchtvaartmaatschappij of het hotel voor het geval je de kleine lettertjes wilt lezen.

Het maakt het gemakkelijker om jouw ultieme vakantie te plannen. Als je bijvoorbeeld droomt van een vakantie naar Aruba, hoef je je geen zorgen te maken als het eiland een oranje reisadvies krijgt. Je kunt het geld dat je hebt uitgegeven terugkrijgen en ergens anders heen gaan, of de reis maken zodra het weer mogelijk is.

Wil je het nu proberen? Zoek naar hotels of blader door vliegtickets.

Flexibele vliegtickets boeken Skyscanner
Jongetje in de zee

4. Reizen tijdens COVID-19: besteed aandacht aan hygiëne en veiligheid

Uitstekende hygiëne en netheid zijn altijd belangrijk geweest, maar tijdens de pandemie zijn ze een hoge prioriteit geworden. De wetenschap dat je hotelkamer met zorg en aandacht is schoongemaakt voordat je aankomt, kan op dit moment de doorslag geven om kamer te boeken. De meeste luchtvaartmaatschappijen en hotels zijn trots op de extra maatregelen die ze hebben genomen tijdens COVID-19. Je kunt deze informatie meestal vinden op hun officiële websites.

Als je geen tijd hebt om elke luchtvaartmaatschappij en elk hotel op je bestemming te controleren – en wie wel? – je kunt het snel verfijnen met het filter voor netheid- en veiligheidsclassificaties op Skyscanner.

Hoe weet ik welke luchtvaartmaatschappijen veilig zijn tijdens COVID-19

Met Skyscanner’s COVID-19-veiligheidsbeoordelingsfilter kunnen gebruikers luchtvaartmaatschappijen zoeken en kiezen op basis van beoordelingen die rechtstreeks afkomstig zijn van een exclusieve samenwerking met AirlineRatings.com. De algemene score van een luchtvaartmaatschappij (maximaal 5 punten) is gebaseerd op hoeveel van de volgende vijf COVID-19-veiligheidsmaatregelen zijn getroffen:

  • Mondkapjes zijn verplicht
  • Vliegtuig wordt dagelijks grondig schoongemaakt
  • Vliegtuigbemanning draagt ​​persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Hygiënepakket voor passagiers wordt verstrekt 
  • Wijzigingen in de maaltijdservice aan boord 

Door op het paarse badge pictogram te klikken dat in alle zoekresultaten wordt weergegeven, zie je in één oogopslag de veiligheidsmaatregelen die door elke luchtvaartmaatschappij aan boord van hun vliegtuigen worden genomen, evenals wat er van reizigers wordt verwacht.

Hoe weet ik welke hotels het schoonst zijn tijdens COVID-19?

We hebben een nieuwe hygiëneclassificatie toegevoegd aan onze hotelzoekopdracht, en de meest hygiënische hotels zijn gemarkeerd met een paarse badge. Om dit niveau te bereiken, moet het hotel minimaal een score van 4,5 op 5 hebben voor hygiëne en netheid. Deze beoordelingen zijn gebaseerd op gegevens uit onze samenwerking met TripAdvisor. Ze worden in realtime bijgewerkt en zijn gebaseerd op feedback van gasten.

Hotelverblijf tijdens COVID-19 illustratie Skyscanner
Reizen tijdens COVID-19

5. Lees het laatste nieuws voor het plannen van reizen tijdens COVID-19

Als je alle informatie binnen handbereik hebt, is het gemakkelijker om je reis te plannen tijdens COVID-19, maar soms heb je een beetje inspiratie nodig om echt enthousiast te worden over waar je heen kunt. Voed je reislust door reisblogs en nieuws te lezen. Zo heeft de Skyscanner blog volop artikelen vol tips en advies over de laatste bestemmingen, trends en reisnieuws.

Vraag je je af wanneer je weer naar Spanje kunt reizen? Of wil je op zonvakantie in februari? Onze artikelen beantwoorden die vragen en meer.

Hier zijn enkele voorbeelden van wat je kunt verwachten:

Wil je deze artikelen rechtstreeks ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

strand

Klaar om te reizen tijdens COVID-19?

Het plannen van reizen tijdens COVID-19 is een stuk eenvoudiger als je gewapend bent met de informatie die je nodig hebt. Nu we weten welke landen je kunt bezoeken en welke luchtvaartmaatschappijen het meest flexibele beleid hebben, hopen we dat deze tips je het vertrouwen geven om jouw volgende vakantie te boeken.

Onthoud: dingen veranderen heel snel tijdens de pandemie. Hoewel we onze artikelen en kaarten voortdurend bijwerken, is het altijd het beste om de officiële richtlijnen van de Rijksoverheid te controleren voordat je boekt. Goede reis!

Veelgestelde vragen over reizen tijdens COVID-19

Is het veilig om te reizen tijdens COVID-19?

Als je met andere mensen in een openbare ruimte bent, ook tijdens het reizen, verhoog je het risico op blootstelling aan het coronavirus. Draag daarom een mondmasker en houdt 1,5 meter afstand. Heb je koorts of verkoudheidsklachten, blijf dan thuis. Ga in thuisquarantaine en laat je testen.

Wat als het reisadvies verandert tijdens je vakantie?

Wat moet je doen als het reisadvies tijdens je vakantie naar oranje verandert? Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt aan om na te gaan of er mogelijkheden zijn om naar huis te gaan. Neem contact op met je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij en maak gebruik van de vertrekmogelijkheden die er nog zijn. Als je (nog) niet kunt vertrekken, zorg dan in overleg voor een veilig onderkomen. Neem ook altijd contact op met je reisverzekering om te checken wat de gevolgen zijn voor jouw dekking als je niet vertrekt.

Moet ik in quarantaine na mijn vakantie?

Als je uit een land komt met een oranje reisadvies, dan is het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine te gaan. Dit geldt ook als het reisadvies tijdens je vakantie gewijzigd is van geel naar oranje. Bekijk de website van Nederland Wereldwijd voor het actuele reisadvies van alle Europese landen.

Reizen tijdens COVID-19

Meer lezen?

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.