Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Hotels Het duurste en het goedkoopste hotel ter wereld

Alle artikelen

Het duurste en het goedkoopste hotel ter wereld

Het duurste hotel ter wereld: Hotel President Wilson in Genève, Zwitserland

Bij het duurste hotel ter wereld dachten wij in eerste instantie aan de Burj al Arab in Dubai, gebouwd op een kunstmatig eiland waar je alleen per privé-helikopter afgezet kunt worden. Maar één van de beste kamers in dit hotel kost nog geen €4.000*, wat, bleek later, een schijntje is vergeleken met een kamer in het duurste hotel ter wereld.

Nee, een suite in het President Wilson in Genève spant de absolute kroon als het gaat om de prijs die je per nacht betaalt. De duurste kamer in dit hotel overtreft zelfs The Mark in New York, waar je €75.000* (!) per nacht neertelt voor een suite met vijf kamers en uitzicht op Central Park. Waarom President Wilson nou precies zoveel geld vraagt voor een overnachting? Dat heeft alles te maken met de bevoorrechte locatie, namelijk recht tegenover het meer van Genève. Bovendien ligt het hotel aan de Rue du Rhône, die je het beste kunt vergelijken met de P.C. Hooftstraat in Amsterdam – vol met luxe designerwinkels.

Hoe ziet de duurste kamer ter wereld eruit?
De duurste suite in het President Wilson hotel is ook meteen de grootste suite van Europa: de suite is 1700 vierkante meter groot en beslaat de gehele bovenste verdieping van het hotel. In het Royal Penthouse Suite heb je onder meer een eigen biljartkamer, fitnessruimte, eetkamer met Steinway-vleugel (mocht je een pianotalent zijn) en bubbelbad met uitzicht op het meer van Genève. In één van de twaalf badkamers kun je jezelf pamperen met producten van Hermès.

Ook heb je een eigen thuisbioscoop (een televisiescherm van 103 inch) waar je toegang hebt tot alle films en series die je maar kunt bedenken. Even een luchtje scheppen? Ga dan naar je eigen privé-terras die, uiteraard, uitzicht biedt op het spectaculaire meer en de toppen van de Mont Blanc. Heb je iets nodig en ben je te lui om het zelf te pakken of te maken, dan staan een butler, chef-kok, persoonlijke assistent en chauffeur (die je rondbrengt in een Rolls Royce) 24/7 tot je beschikking.

Je kunt je zeker wel voorstellen dat alleen de meest belangrijke personen op aarde het geld hebben om hier te kunnen overnachten. Onder meer Bill Gates, Bill Clinton, Rihanna en Michael Jackson gingen je voor. Daarom wordt er veel waarde gehecht aan veiligheid in deze kamer. Niet alleen heeft de suite een groot aantal beveiligingscamera’s, maar ook een eigen lift, ramen met kogelvrij glas en paniekknoppen in iedere kamer. Wanneer je op deze knop drukt, wordt de kamer dusdanig afgesloten dat het een soort bunker wordt. Wow…

Oké, hoeveel kost die kamer nou?
Hou je vast: voor de Royal Penthouse Suite betaal je €80.000* per nacht. Maar je kunt er makkelijk met 24 man in slapen, dus als je die kosten deelt, betaal je nog geen €3500 per persoon. Best te doen, toch? En anders boek je de meest simpele tweepersoonskamer; prijzen beginnen vanaf €400* per nacht.

Het goedkoopste hotel ter wereld: Hotel Faridpur in Dhaka, Bangladesh

Hotel Faridpur staat op het water en werd in de jaren vijftig gebouwd om hindoe-kooplieden onderdak te bieden die van de stad naar de overkant van de rivier wilden. Dit soort hotelboten vermenigvuldigde zich flink in de jaren ’70, toen Bangladesh een onafhankelijke staat werd. En van dit soort accommodaties zijn er nog vijf over, waaronder Faridpur. Over unieke hotels gesproken…

Hotel Faridpur bestaat uit vijf losse bootjes aan de oever van de Buriganga-rivier in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh en één van de meest dichtbevolkte steden ter wereld. Gezien er geen ruimte meer is om te bouwen, zijn boten en rivieren van levensbelang geworden. Slechts een klein percentage van de klanten die Hotel Faridpur heeft zijn toeristen; er slapen hier met name lokale forenzen die buiten Dhaka wonen en er voor zaken naartoe reizen.

Hoe ziet de goedkoopste kamer ter wereld eruit?
Geen suites, bubbelbaden en uitzichten op meren in dit hotel. Het goedkoopste hotel ter wereld is, zoals je al had verwacht, extreem eenvoudig. Het biedt slechts de basisdiensten: een sta-toilet, drinkwater, een ventilator en een stapelbed in één van de 48 gedeelde kamers. Zonder matras. En als toegevoegde waarde biedt het hotel een paar kleine kluisjes waar je je persoonlijke en waardevolle spullen in op kunt bergen. Hoewel ze in het verleden nog ontbijt boden, doen ze dat intussen niet meer. Wie iets meer betaalt, kan tegenwoordig wel een privé-tweepersoonskamer boeken.

Oké, hoeveel kost die kamer nou?
Een nacht in een gedeelde kamer in het Faridpur kost omgerekend… €0,30*. Ja, echt. En die privé-kamer? €1,20*. Voor het geld hoef je het dus niet te laten. En hé, dan zit je wel in het hart van Bangladesh. Hotel Faridpur is overigens niet online te boeken en dus ook niet op Skyscanner. Je zult er zelf naartoe moeten reizen om het hotel met eigen ogen te kunnen zien (en erin te kunnen slapen, als je durft). Wel bieden we andere hotels in Dhaka.

Meer hoteltips- en nieuws? Bekijk dan:

*Geplaatst: september 2018. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.