Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Huiveringwekkend: de 10 gevaarlijkste bruggen ter wereld

Alle artikelen

Huiveringwekkend: de 10 gevaarlijkste bruggen ter wereld

Als je graag de adrenaline door je aderen voelt stromen, dan zijn deze extreme bestemmingen voor jou. Bij Skyscanner wilden we graag een verzameling bruggen bij elkaar speuren die een beetje of eigenlijk veel respect opleveren als je ze oversteekt. Van hout, ijzer, of touw… Werp een blik op de bruggen die we je presenteren en besluit of je je voeten hierop durft te zetten en je leven in de waagschaal wilt stellen. De 10 gevaarlijkste bruggen op onze prachtige planeet.

Wat is de langste brug van Nederland?
Benieuwd naar hoe het zit met de bruggen in ons eigen landje? De in 1965 gebouwde Zeelandbrug is misschien geen huiveringwekkende brug, maar wel de langste brug van Nederland, namelijk 5022 meter! De brug zorgt voor de verbinding tussen Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland en overbrugt de Oosterschelde tussen Zierikzee en Colijnsplaat.

1. Hangbrug van Hussaini, Pakistan

Deze brug voert de lijst aan van meest huiveringwekkende bruggen, in de kleine stad Hussaini op 2600 meter hoogte in de regio Gilgit-Baltistán, Pakistan. De inwoners van de dorpen aan weerszijden van de rivier Hunza bouwden een hangbrug met materialen uit het gebied wat uitmondde in een brug met een twijfelachtige stabiliteit. Maar het is het enige middel om elkaar zo nu en dan te ontmoeten. We weten niet hoe lang dit nog duurt, maar het ergste is dat je de resten van de vorige, nog armzaliger brug nog altijd ziet … Dat gezegd hebbend: het zien van de bergketens van de Himalaya en Karkorams vanaf het midden van de rivier maakt veel goed voor meer dan gedurfde reizigers.

Boek Pakistan

Hangbrug van Hussaini

2. Hangbrug op de gletsjer Trift, Zwitserland

Triftbrücke is de naam van de brug die het mogelijk maakt om de gletsjer Trift in al z’n glorie te bewonderen (hoewel de hoogte je bijna een doodsangst bezorgt). Er werd in 2004 een brug gebouwd toen je nog niet van de ene naar de ander kant kon komen en de hoogte van ijs afnam. Deze werd vervangen door een wat veiligere in 2009. Momenteel is het een van de langste hangkabelbruggen ter wereld met 170 meter lengte en 100 meter hoogte boven het meer van de gletsjer.

Boek Zwitserland

Triftbrücke Zwitserland

3. Q’eswachaca brug, Peru

De Inca’s leggen een systeem van paden en bruggen aan om zich door de Andes te bewegen. Sommige van deze bruggen bestaan nog en werden gemaakt door middel van het weven van lokale planten en gewassen. De komst van de Spanjaarden veroorzaakte dat veel verdween, maar de Queshuachaca, op zo’n 100 kilometer ten zuiden van Cuzco, ziet er nog net zo uit als 500 jaar geleden. Als je durft kun je de 36 meter lange brug over lopen en naar het wilde water er onder kijken op een hoogte van 70 meter, net zoals de makers eeuwen geleden.

Boek Peru

4. Captain William Moore bridge, Alaska

Op het eerste gezicht lijkt deze brug in Alaska behoorlijk veilig, maar als je net iets beter kijkt gaat het toch wat angst inboezemen. De ingenieurs die de constructie bedachten, wisten van het gevaar van de positie van de brug, omdat deze zich boven een actieve aardbeving plek bevindt. De ingenieurs besloten de hele constructie te laten steunen op een enkele kant van de brug, zodat als er een aardbeving komt, de brug niet kapot getrokken wordt door de kracht van de beving.

Boek Alaska

Captain William Moore Bridge

5. Skybridge, Rusland

In de stad Sochi, Rusland, vind je een van de meest indrukwekkende hangbruggen ter wereld: de Skybridge. De brug strekt zich uit over een kilometer over de mooie vallei Krasnaya Polyana en biedt adembenemende uitzichten. Het is zo gemaakt dat het gebruikt kan worden voor activiteiten als bungeejumping vanaf 69 en 207 meter hoogte, of je kiest ervoor om de kabelbaan, die wel 70 km per uur haalt, naar beneden te nemen.

Boek Rusland

Skybridge Sotsji Rusland

6. Mount Nimbus bridge, Canada

Wil je weten hoe het voelt om in de hemel te lopen? Op Mount Nimbus, Canada, heb je de gevaarlijke mogelijkheid om precies dat te doen. Ga eerst in een helikopter zitten om er te komen, vervolgens moet je wat klimmen en kun je deze brug overwandelen. De brug trilt als een pudding als je over de 60 meter lengte loopt. Maak je geen zorgen: er zijn veiligheidsmaatregelen, maar de moed krijg je er niet bij.

Boek Canada

7. Hangende bruggen van Taman Negara, Maleisië

Hoewel deze niet op zo’n hoogte hangt als de voorgaande, zorgt deze set van hangende bruggen in het oudste tropische woud ter wereld, Taman Negara, dat de hoogtevrees bij veel mensen toeslaat. Over een lengte van 510 meter en bijna reikend tot de boomtoppen die miljoenen jaren oud zijn, loop je over deze bruggen die onder je voeten bewegen. Angst of niet, het panoramisch uitzicht en het gevoel om zo hoog te staan midden in de jungle is uniek, net als een mogelijke ontmoeting met een local uit het oerwoud.

Boek Maleisië

8. Carrick-a-Rede bridge, Noord-Ierland

De touwbrug die naar het eiland Carrick in Ierland leidt, balanceert op 30 meter boven zeeniveau. De twee kliffen liggen maar 20 meter van elkaar af en komen samen met deze minuscule brug. Vissers aan de rotsachtige kust van Antrim gebruikten deze brug gedurende 250 jaar om bij de beste zalmvisplekken te komen. Nu zijn het veelal toeristen die de brug overgaan om even die adrenalinekick te krijgen en te genieten van het landschap van de fraaie Ierse kust.

Boek Noord-Ierland

9. El Caminito del Rey, Málaga

De Gaitanes kloof in Málaga, is een van de gevaarlijkste en indrukwekkendste van Spanje. Veel wandelaars die zich eraan waagden verloren hier hun leven voordat het in 2015 geheel gerestaureerde en beveiligde pad openging. Als je de veiligheidsregels in acht houdt, dan hoeft er niets te gebeuren. Kijk vanaf de bruggen en platforms van deze hoogtevrees aanwakkerende route over de rivier Guadalhorce.

Boek Málaga

10. Levende bruggen van Meghalaya, India

Als je datgene wat de mens heeft gebouwd niet vertrouwt, misschien vertrouw je dan nog minder op de natuur… Als dat het geval is, loop dan niet over de bruggen die ze op de vochtigste plek op aarde hebben gemaakt. In: Meghalaya, India. Honderden constructies van een soort rubberboom verbinden dorpen van de Khasi-stam. Zij hebben deze techniek gedurende vijf eeuwen ontwikkeld. Ze laten trots de stabiliteit van de bruggen zien, maar wie durft een brug van takken over te steken op 30 meter hoogte?

Boek India

Dit artikel is geschreven door reisblogger Claudia Rodríguez van het blog Solo Ida en is vertaald vanuit het Spaans.

Leuk artikel? Lees dan ook zeker:

Eropuit! 6 bijzondere wandelroutes in Europa**

Wonderbaarlijk: 7 exceptionele natuurwonderen**

Natuur in Duitsland: 21 natuurwonderen **

De 17 allermooiste pleinen ter wereld**