Nieuws Insider tips: zo vind je de beste vliegtickets voor jou

Alle artikelen

Insider tips: zo vind je de beste vliegtickets voor jou

De beste vliegtickets vind je met Skyscanner. Gebruik onze tools om verschillende data, bestemmingen en prijzen van vliegtickets met elkaar te vergelijken. Lees hier onze insider tips waarmee je sneller en effectiever naar de beste vliegtickets kunt zoeken.

Zoekopdrachten met flexibele datum

Vliegticketprijzen kunnen per dag enorm verschillen, daarom raden wij je aan om te zoeken met flexibele datums voor jouw heen- en terugreis. Kies indien je niet persé op een specifieke datum dient te reizen de reisperiode zo ruim mogelijk zodat je meer keuzemogelijkheden heeft. Zoek dus binnen een week, een maand of zelfs een jaar.

Grafiek of kalender

Het is mogelijk om de resultaten in een kalender of grafiek overzicht te zien. Zo is het nog makkelijker om de goedkoopste vliegtickets te vinden!

Gecombineerde vliegtickets

Indien je graag op de kosten let is het ook het overwegen waard om vliegtickets van verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar te combineren. Een reiziger die bijvoorbeeld een last minute Bali zoekt krijgt bij Skyscanner alle vliegticketmogelijkheden getoond, inclusief gecombineerde vliegtickets zoals een ticket van Amsterdam naar Singapore met KLM en vervolgens een ticket van Singapore naar Bali met Singapore Airlines. Bovendien krijg je daarbij alle bijbehorende reisinformatie te zien, zoals prijs, vertrektijd, luchtvaartmaatschappij, wachttijden, terminals, etc.

Prijsalarm

Een andere belangrijke aanbeveling is je in te schrijven voor het prijsalarm, zodat je altijd als eerste op de hoogte wordt gebracht van de meest actuele aanbiedingen. Het vinden van een goedkoop vliegticket wordt zo wel heel erg eenvoudig en op die manier kun je echt de krenten uit de pap halen. Het prijsalarm is afgestemd op jouw reiswensen zodat je altijd de goedkoopste vliegtickets vindt naar de bestemmingen die je zoekt. Je ontvangt nooit meer dan één email per dag.

Lees hier meer: krijg de beste vliegticketprijzen met skyscanners prijsalarm

Klik op de bel om een prijsalarm aan te zetten

De keuze van jouw luchthaven

Veel grote steden zoals Londen en New York hebben meerdere luchthavens. De luchthaven waarop je vliegt heeft invloed op de vliegticketprijs, dus wij raden aan om altijd vluchten te vergelijken die naar verschillende luchthavens vliegen en tevens uit te rekenen of de transfer vanaf een goedkopere maar verder afgelegen luchthaven naar jouw hotel het prijsverschil wel waard is. Skyscanner maakt het je heel gemakkelijk, want bij het zoeken naar last minute tickets worden alle alternatieve luchthavens getoond.

Vink ‘vliegvelden in de buurt toevoegen’ aan.

Zoals je in onderstaand voorbeeld ziet vliegen we in dit geval vanaf Eindhoven naar Barcelona en terug naar Rotterdam.

Laat je inspireren en zoek op “Overal”

Alle bestemmingen in de hele wereld komen binnen jouw handbereik met Skyscanner, je hoeft er alleen maar naar te zoeken! Indien je nog geen bestemming weet, zoek dan op “overal”, dan weet je zeker dat je altijd van de beste aanbiedingen profiteert. En omdat de prijzen doorlopend geactualiseerd worden zie je altijd de goedkoopste last minute vliegtickets. Makkelijk toch?

Lees hier meer: Skyscanners tips & Tools: Zoeken op “Overal”

Beste tijd om te boeken

Ontdek de beste tijd om te boeken voor goedkope vliegtickets. De beste last minute vluchten worden over het algemeen aangeboden in het laagseizoen. Tussen oktober en mei wordt er veel minder gereisd dus het is logisch dat er dan veel scherpe aanbiedingen zijn. Onderzoek van Skyscanner laat zien dat november gemiddeld genomen de goedkoopste maand van het jaar is om te reizen, en je het beste een vliegticket 8 weken van te voren moet boeken. Hiermee bezuinig je ruim een tiende (11.1% om precies te zijn) op de gemiddelde prijs!

Ga op ontdekkingstocht

Wij staan klaar om jouw perfecte vliegticket te vinden. Ga op ontdekkingstocht en bekijk bijvoorbeeld de laatste deals, goedkope vluchten naar ‘Overal‘, of leer meer over flexibele vliegtickets.