Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Inspiratie 10 tips voor een goedkope stedentrip naar Sevilla

Alle artikelen

10 tips voor een goedkope stedentrip naar Sevilla

Is een stedentrip naar Sevilla een aanslag op je portemonnee? Zeker niet, de Spaanse stad heeft voor elk type reiziger wat wils en ook als je op je budget moet letten valt er genoeg te doen. Een overzicht van de leukste (bijna) gratis activiteiten in Sevilla.

1. Gratis bezienswaardigheden in Sevilla

Voor veel bezienswaardigheden in Sevilla geldt dat ze op maandagen gratis toegankelijk zijn. Je betaalt dan geen entreegeld, dus het is slim om daar je reisplanning op aan te passen. Daarnaast zijn er een aantal iconische plekken die je sowieso helemaal vrij kan bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het fotogenieke Plaza de España en de sfeervolle buurten Santa Cruz en Triana. 

2. Budget tip voor Sevilla: koop een Sevilla City Pass

Ben je op andere dagen in Sevilla en wil je graag zoveel mogelijk musea en bezienswaardigheden bekijken? Dan kan het voordelig zijn om de Sevilla City Pass aan te schaffen. Deze stadspas kost € 49 en geeft gratis toegang tot verschillende bezienswaardigheden en de Hop-On Hop-Off bus. Daarnaast krijg je met de pas korting bij tours en excursies. Het is wel slim om van tevoren uit te rekenen of de pas daadwerkelijk genoeg korting geeft tijdens jouw stedentrip, want je moet het geld er natuurlijk wel uit kunnen halen. 

3. Gratis musea in Sevilla

Voor je broodnodige dosis kunst en cultuur kun je terecht in een van de vele gratis musea die de stad rijk is. Onder andere het Museum voor de Schone Kunsten en het Archeologiemuseum zijn gratis te bezoeken, maar op gezette tijden kun je zelfs bij het wereldberoemde Real Alcázar naar binnen zonder de volle pond te betalen. Het indrukwekkende paleis wordt elke maandagavond opengesteld voor bezoekers met een klein budget. Let op: je kunt niet zomaar langswippen, maar moet van tevoren via de website een kaartje met tijdsslot kopen (€ 1).

4. Torre del Oro

Nog zo’n bezienswaardigheid in Sevilla die je op maandag gratis kunt bezoeken: de Torre del Oro. Deze iconische toren aan de oevers van de Guadalquivir was vroeger onderdeel van de stadsmuur en huist tegenwoordig een maritiem museum. Ook buiten de maandagen is een bezoek aan Torre del Oro een goedkoop uitje. Met een toegangsprijs van slechts € 2 is een bezoekje altijd te verantwoorden. 

5. Metropol Parasol

Een van de bekendste highlights van Sevilla kun je helemaal gratis van je lijstje strepen. Het futuristische houten bouwwerk Metropol Parasol is een van de iconen van de stad en je kunt er vrij rondlopen. Een bezoekje aan het dak kost wel geld, maar ook die prijs valt te overzien: voor € 3 heb je een fantastisch uitzicht over de skyline van Sevilla. 

6. Kathedraal van Sevilla 

Bekijk de prachtige kathedraal van Sevilla niet alleen van buiten, maar neem ook binnen een kijkje. De kathedraal is namelijk zo groot dat je hier makkelijk een paar uur zoet kan zijn met rondkijken in de verschillende ruimtes, torens en patio’s. Normaliter kost een kaartje € 10, maar op maandagmiddag tussen 16:30 en 18:00 uur mag je gratis naar binnen. 

7. Picknicken in het Parque María de Luisa

Een van de mooiste stadsparken van Sevilla en een aantrekkelijke plek voor een picknick: het Parque María de Luisa. Op warme dagen is het een geliefde spot onder de locals en dat voorbeeld doet volgen. Picknicken is een goede manier om geld te besparen op een (duur) restaurant, maar doet weinig af aan de ervaring. Je kunt voordelig inkopen doen op de mercado, maar ook de Spaanse supermarkten hebben doorgaans een groot assortiment aan kant-en-klare tapas en lekkernijen. 

8. Gratis wandeltour in Sevilla 

Een wandeling met lokale gids is een van de beste manieren om een stad te leren kennen. Zo ook in Sevilla waar je kan aansluiten bij diverse gratis wandeltours. Tijdens zo’n excursie ga je samen met een gids op zoek naar zowel bekende als onbekende bezienswaardigheden en bekijk je de stad vanuit het perspectief van een local. Een leuke manier om meer te leren over Sevilla en je hebt volop de gelegenheid om vragen te stellen. De lokale bevolking zit vol met goede raad voor restaurants, bars en cafés die vaak net buiten de toeristische hotspots liggen. 

9. Gratis flamenco

De temperamentvolle flamenco is een van de belangrijkste iconen van Andalusië en ook tijdens een stedentrip Sevilla kun je daar maar moeilijk omheen. Liefhebbers bezoeken het Flamenco Museum, nemen een dansles of schuiven aan bij een flamencobar, maar daar ben je wel de nodige euro’s aan kwijt. Een betaalbaarder alternatief is een avondje uit bij La Carboneria, een bar waar je verrassend genoeg géén entree hoeft te betalen voor een show. Je betaalt hier alleen voor je eigen drankjes, dus je kunt het zo duur (of goedkoop) maken als je zelf wilt.

10. Goedkoop uit eten in Sevilla

Buiten de deur eten is in Spanje een stuk goedkoper dan thuis, dus een avondje uitgebreid tapas eten past ongetwijfeld binnen je budget. In de meeste restaurants betaal je zo’n 2 à 3 euro per gerechtje en dan ben je voor een paar tientjes klaar. Het kan soms ook slim zijn om te kiezen voor het Menú del Día. Dit dagmenu kost doorgaans niet meer dan € 15 en bestaat uit een driegangendiner inclusief brood en een drankje. Je hebt dan niet de vrijheid om te kiezen, maar het is een prima deal als je betaalbaar uit eten wilt in Sevilla.

Deze artikelen over Spanje vind je misschien ook leuk:

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.