Nieuws Inspiratie De 18 beste geldbesparende reistips en travel hacks van lezers

Alle artikelen

De 18 beste geldbesparende reistips en travel hacks van lezers

Ben je toe aan een paar weken op een paradijselijk strand of een last minute stedentrip, maar laat je bankrekening het eigenlijk niet toe? Skyscanner brengt je 18 geldbesparende tips waardoor je met een klein budget alsnog kunt reizen in stijl.

Eerder dit jaar sloeg Skyscanner de handen ineen met Student Money Saver en vroeg lezers naar hun beste geldbesparende tips voor tijdens het reizen. Lees hieronder de 18 beste tips die we kregen:

1. Neem een hoed mee!

Ja, een hoed! Neem een hoed mee voor de zon. Niet alleen een toffe accessoire, maar ook handig als je een bad hair day hebt, wanneer je alvast je strandstoel wilt ‘reserveren’, om je strandslippers in te dragen, als vorm om zandkastelen mee te bouwen, als frisbee, als houder voor je drankje, om spinnen mee te vangen en om je waardevolle spullen in te bewaren wanneer je gaat zwemmen.

Lees ook: Koffer inpakken? Doe het slim met deze 10 tips

Hoed voor de zon, slippers, zonnebril, tropisch strand

2. Wees flexibel

Vluchten kunnen op sommige dagen véél goedkoper uitvallen wanneer de meeste mensen niet reizen, zoals tijdens de kerst. Probeer flexibel te zijn en kijk naar verschillende vertrekdatums of tijden.

Lees ook: de beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht

3. Go local

Ga naar lokale markten om te eten en vraag om restauranttips aan de mensen die op je vakantiebestemming wonen. Check of er een app of website is waar je goedkoop een last minute-ticket voor een voorstelling of show kan bemachtigen en gebruik het openbaar vervoer!

Check ook deze markten in Londen die je nog niet kende

Broadway Market in Londen

Beeld: Martijn Senders

4. Studenten/senioren korting

Maak altijd gebruik van het feit dat je studeert of 50-plusser bent. Het mag dan misschien nergens staan, maar bedrijven bieden misschien wel een leuke korting aan.

5. Check de valuta

Bekijk vlak voor je op reis gaat de valutakoers van het land waar je naartoe gaat. Check ook of het goedkoper is om in het land zelf te pinnen, of om je euro’s op het vliegveld om te ruilen voor een beter tarief.

Singapore dollars

6. Ontbijt stevig

Boek een hotel met een goed ontbijt. Wie een goede bodem legt en wat sandwiches maakt om mee te nemen, bespaart zichzelf een lunch in een restaurant in de middag.

Bekijk ook deze 5 coole hotels voor een city break in Europa

7. Maak veel foto’s

Maak zoveel mogelijk vakantie snapshots, de allergoedkoopste souvenir die je kunt hebben! Doe ook eens mee aan een wedstrijd (je vindt er altijd een in het tijdschrift van het vliegtuig) en wie weet win je een gratis vakantie!

Lees ook deze 7 tips voor ultieme vakantiefoto’s

Foto met een smartphone in Berlijn

8. Free walking tours

Veel steden bieden een gratis wandeltour aan door de stad, vaak met een local die de leukste plekjes van de stad kent. Een te gekke manier om je vakantiebestemming van een andere kant te bekijken en om nieuwe mensen te ontmoeten! Google maar eens op: ‘free walking tour’ + de stad waar je heen gaat.

9. Bespaar kofferruimte

Pak slechts een paar outfits in. Je draagt waarschijnlijk toch vaak hetzelfde en je kunt je kleding gewoon wassen. Zo houd je ook ruimte over om nog wat extra te shoppen op vakantie!

Overvolle koffer

10. Vermijd (vooraf geboekte) excursies

Boek geen excursies (vooraf). Je betaalt vaak veel te veel en het resultaat is dat je met twaalf man op elkaar zit in een minibus. Boek op je bestemming het lokale transport en laat je adviseren door locals wat de beste plekken zijn om naartoe te gaan.

11. Huur een fiets

Fietsen is een van de beste manieren om een stad of streek te verkennen! Je ziet veel meer dan wanneer je een ondergrondse metro neemt en het is ook nog eens hartstikke gezond.

Check ook deze 7 fietsvriendelijke landen in Europa

Huur een fiets op vakantie

12. Neem zo weinig mogelijk toiletspullen mee

Neem geen tot weinig toiletspullen mee, want die kun je gemakkelijk op je vakantiebestemming kopen. Dat bespaart een hoop gewicht in je koffer! Koop kleine verpakkingen, zodat je de toiletspullen weer kunt achter laten wanneer je teruggaat.

13. Check ook de (buiten)wijken

Wandel niet alleen in het centrum rond, want de (buiten)wijken van een stad zijn vaak minstens zo interessant. De prijzen in cafés en winkels liggen een stuk lager en de kans dat je veel toeristen tegenkomt, is veel kleiner.

Kende jij Greenpoint in New York al?

Greenpoint in New York

Beeld: Benjamin Bousquet (Flickr)

14. Gooi nooit meer een flesje water weg

Neem een leeg (plastic) flesje mee in je handbagage, zodat je die kunt vullen met water wanneer je voorbij de douane bent.

Check ook: Skyscanner’s top 10 vliegveldtips

15. Bescherm je waardevolle spullen

Neem een hersluitbaar zakje mee naar het strand om zo je mobiele telefoon of iPod te beschermen tegen het zand.

Smartphone en zonnebril op het strand

17. Maak vrienden

Maak zoveel mogelijk vrienden, zodat je kunt profiteren van groepskortingen, het delen van rekeningen in restaurants of gratis slaapplekken.

18. Zoek overal

Gebruik Skyscanner’s ‘zoek overal’-functie en je krijgt een lijst van vluchten naar alle bestemmingen, met bovenaan de goedkoopste. Stel een prijsalarm in en je krijgt een melding wanneer de prijs van jouw favoriete vakantiebestemming verandert.

Meer weten? Lees dan hier verder.

Laat je hier verrassen door de leuke prijzen

Vrienden op het strand

Kijk hier als je zin gekregen hebt in reizen

Meer reistips? Bekijk dan ook:

10 tips voor budgetvakanties

13 handige tips voor autohuur

10 tips voor het vinden van de beste vluchten

50 travel tips and tricks: wat we geleerd hebben van het reizen

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.