Nieuws Inspiratie 23x de beste en leukste Escape Rooms

Alle artikelen

23x de beste en leukste Escape Rooms

Codes kraken, kluizen openen en geheimen ontrafelen à la Sherlock Holmes of James Bond om binnen een uur een moordzaak of ander raadsel op te lossen. Welkom in de wereld van de Escape Rooms! Skyscanner zette de beste en de leukste in Nederland én buitenland voor je op een rij.

Escape Rooms Nederland

1. Escape Room Amsterdam: Room of Riddles

Er zijn natuurlijk tal van Escape Rooms te vinden in Amsterdam, maar Room of Riddles was de allereerste en naar onze mening ook één van de beste escape rooms van onze hoofdstad. Hoe de escape room werkt blijft natuurlijk geheim, maar hier alvast een hint: vind de code om de kluis te openen met daarin de sleutel naar buiten. Als je er echt niet uitkomt, gebruik je de walkietalkie voor aanwijzingen. Prijs vanaf €39 *, afhankelijk van het aantal personen.

2. Escape Room Utrecht: Mysterium

Een dagje shoppen in Utrecht afwisselen met iets spannends? Direct aan de Oude Gracht zit Mysterium, de beste escape room van de stad. Zoals in alle escape rooms is hier niets wat het lijkt: in een historische werfkelder wordt je getrakteerd op ‘het mysterie van Utrecht’, die je oplost door vragen te beantwoorden en codes te kraken. Een grote hit én leuk begin voor een avondje stappen in de Domstad! Prijs vanaf €99 *.

3. Escape Room Rotterdam: Breakout

Opzoek naar de beste escape room van Rotterdam? Wij tippen Breakout. Met escape rooms als Alcatraz, Whodunnit en de Engine Room valt er telkens weer iets nieuws te ontdekken. Elke kamer heeft een eigen thema waaruit je binnen 60 zenuwslopende minuten moet zien te ontsnappen door middel van raadsel en opdrachten. Na afloop krijg je een hapje en een drankje in De Machinist (met korting). Prijs vanaf €19.50* per persoon, afhankelijk van het aantal personen.

4. Escape Room Breda: Prison Escape

Ontsnap uit een gevangenis bij Prison Escape in Breda, de crème de la crème van de escape rooms in Brabant! En dan hebben we het over een échte gevangenis, namelijk de koepelgevangenis. Een beleving die je het gevoel geeft dat je regelrecht in een gevangenisfilm bent gestapt én met een extra element, namelijk dat jij zelf het verhaal bepaalt. Dit is een escape room op z’n best! Prijs vanaf €59 *.

5. Escape Room Eindhoven: Next Level Escape Rooms

In de Oude Rechtbank op Stratumseind, in hartje Eindhoven, vind je Escape Room Eindhoven. Kies voor de ‘Suspicious Farmhouse’ of ‘Catch me if you can’, beide superspannend en sensationeel en met dezelfde hoofdpersoon: John, de eigenaar van een oude boerderij, die wordt vermist. Het maakt overigens niet uit welke kamer je eerst speelt. Prijs vanaf €18 *, afhankelijk van de grootte van de groep.

6. Escape Room Nijmegen: Project Escape

Ook in Gelderland kun je escape rooms uitproberen en wij vonden natuurlijk de beste voor je: Project Escape in Nijmegen! De Duivelskamer, de Ramkraak, de Tweede Wereldoorlog Drukkerij én een escape room speciaal voor kids: hier kun je je een hele (regenachtige) middag vermaken. Prijs vanaf €16 * per persoon.

7. Escape Room Den Bosch: Bossche Escape Room

De Bossche Escape Room is de nieuwste aanwinst onder de Escape Rooms in Den Bosch. Er zijn twee kamers: het geheim van de Bossche Bol (uiteraard) en de Zeven Zielen van de Sint Jan. Probeer met drie tot maximaal zeven personen binnen een uur te ontsnappen. Prijs vanaf €14 * per persoon.

8. Escape Room Tilburg: Locks & Keys

Met Locks & Keys heeft Tilburg er drie spannende, nieuwe escape rooms bij. Ontrafel het geheim van Schrobbelèr in de oude werkkamer van Jan Wassing, kom terecht in een onwaarschijnlijk spannende bankoverval of ga naar binnen bij de Boshut 17, waar je alleen met stalen zenuwen het einde zal halen… Prijs vanaf €18,50 * per persoon.

9. Escape Room Maastricht: Best Escape

Je kan het gratis parkeren, het ligt dichtbij het centrum van Maastricht én hij is zeven dagen per week geopend: welkom bij Best Escape! Logisch nadenken handigheid en vooral goede communicatie en samenwerking zijn key om op tijd de kamer te verlaten. Elke kamer vertelt een volledig verhaal en zijn prachtig ingericht, de trucs en puzzels zijn origineel en bieden een goede mix van hersengymnastiek en licht fysieke spanning.  Prijs vanaf €75 * per kamer.

10. Escape Room Alkmaar: Hidden Temple

Ook voor de inwoners in Alkmaar hebben we goed nieuws, want Hidden Temple behoort tot één van de beste escape rooms van Nederland. Je bent op expeditie in de jungle en als een ware Indiana Jones ga je op zoek naar een verborgen tempel. Tijdens je ontdekkingsreis gebeuren er vreemde dingen; puzzel je een weg door het Maya-mysterie, kraak je hersenen, kruip, sluip en prikkel je zintuigen en have fun! Prijs vanaf €79 * per kamer.

11. Escape Room Haarlem: Escape Room Zandvoort

Woon je in Haarlem en wil je een dagje strand combineren met een spannend uitje? Ga dan naar Escape Room Zandvoort! Het is misschien niet de beste escape room van Noord-Holland, maar wél een van de leukste. In een team van twee tot zes personen geniet je van een geweldige reis door een wereld van fictie en werkelijkheid waarbij al je zintuigen geprikkeld zullen worden. Je kiest uit de escape rooms ‘The Boat Trip’, ‘The Grand Prix’ en ‘The Gold Mine’. Prijs vanaf €59 * per kamer.

12. Escape Room Purmerend: Best Escape

Improviseer stilletjes de weg naar de bankkluis en steel de diamant in het spel de Bank Kraak, of ontsnap via de ventilatieruimte in Romanov’s Bunker voordat het aftellen stopt en de bom ontploft…. twee spannende kamers vind je bij Best Escape in Purmerend. 66% slaagt erin om de eerste kamer te openen en slechts 45% slaagt erin om uit te tweede te ontsnappen. Kun jij het aan? Prijs vanaf €80 * per kamer.

13. Escape Room Schagen

Een vooraanstaand ingenieur is dood gevonden in het NASA Training Center in Schagen en aan jou de taak om uit te vinden wat er met haar is gebeurd. Ga met je team naar binnen bij Escape Room in Schagen en ontdek het! Leuk aan deze Escape Room is dat elke kamer binnen no time kan opgebouwd worden tot een geschikte versie voor kinderen vanaf 10 jaar. Ben je met meer dan zeven personen? Speel dan de Space Lab Battle! Prijs vanaf €79 * per kamer.

14. Escape Room Hoofddorp: Escape World

Maar liefst drie escape rooms zijn er te spelen bij Escape World in Hoofddorp, zoals The Inca’s Room en de Grand Casino Part 1 en 2. De eerste kamer heeft een moeilijkheidsgraad van 2 (uit 5), de andere twee kamers hebben een moeilijkheidsgraad van 4. Prijs vanaf €70 * per kamer.

15. Escape Room Delft: The Freakshow

The Freakshow van de Escape Challenge in Delft werd in 2015 tijdens de escape room-verkiezingen uitgeroepen tot beste escape room van Nederland. Hier krijg je een heuse Freakshow voorgeschoteld waarin jijzelf de hoofdrol speelt als … freak. In een circus waar je moet optreden voor publiek, tenzij het je lukt om aan die Freakshow te ontsnappen. Prijs vanaf €120 * per kamer.

16. Escape Room Groningen: Hunt Experience

Wordt het Deadly Virus in the Garden, Murder in the Studio of English Family Drama? Bij Escape Hunt Groningen kies je uit drie verrassende games. Dat betekent: samen raadsels oplossen, codes ontcijferen en het grote mysterie ontdekken. Leuk tijdens een dagje Groningen als tussendoortje of voor een compleet feest. Prijs vanaf €20 * per persoon.

17. Escape Room Den Haag: Operation Exit

Bij Operation Exit krijg je 60 minuten de tijd om de legende van Baron Van Hagesteijn te ontrafelen. De beste man is een wereldreiziger, kunstverzamelaar en hartstochtelijk jager, sommigen zeggen ook een verleider. Genoeg ingrediënten dus om er een spannend uurtje van te maken. Operation Exit is één van de beste escape rooms van Zuid-Holland! Prijs vanaf €90 * per kamer.

Escape Rooms buitenland

18. Escape Room Antwerpen: Antwerp Clue

Weekendje Antwerpen of België? Geef je stedentrip net dat beetje extra sensatie door uit één van de escape rooms van Antwerp Clue te ontsnappen. De zeven (!) kamers maken dit één van de beste escape rooms van Vlaanderen – kies bijvoorbeeld voor ‘The C.S.I Room’, ‘The Cold War’ of ‘The Lost Diamonds of Antwerp’. Geen zorgen, de spellen en puzzels zijn universeel en werken met iedere taal. Prijs vanaf €120* per groep.

19. Escape Room Boedapest: ParaPark

Boedapest is de stad waar het allemaal begon. Hier bedacht Attila Guyurkovics het concept van de escape room met tal van games geïnspireerd op Rubiks Cube tot Houdini’s trucs. In de Hongaarse hoofdstad is het ParaPark onverminderd populair, het is tenslotte de moeder aller escape rooms. Je kiest er uit meerdere games zoals die van Bye, Bye, Miss Enigmatic Spy! Prijs vanaf €21,85 * per kamer.

20. Escape Room Wenen: Crime Runners

In Wenen kun je je bij Crime Runners Escape Room verlekkeren aan tal van crime scenes. Hier ontrafel je ‘The Dark secret of the Congressman’, waarbij je moet bewijzen dat je het aankunt alvorens je mee mag op geheime missie om een moordzaak op te lossen. Deze escape room is razend populair en erg leuk tijdens een weekendje Wenen om de Mozart-bezienswaardigheden en uurtjes met koffie en Apfelstrudel in Weense koffiehuizen mee af te wisselen. Prijs vanaf €22 * per persoon

21. Escape Room Madrid: EXIT

Opgesloten zitten in een volledig gemeubileerde kamer waar je alleen uit kunt ontsnappen als je de missie volbrengt. Slimheid, tactisch denken, het combineren van creativiteit, intelligentie en team spirit helpen je bij het oplossen van de raadsels van EXIT, dé escape room van Madrid. Je krijgt niet een uur, maar 66 minuten de tijd. Prijs vanaf €48 * per groep.

22. Escape Room Barcelona: Habitacion 73

Wat is er leuker dan een stedentrip Barcelona combineren met een spannend spel tussen tapas en strand door?! Ga dan bijvoorbeeld naar Habitacion 73 (kamer 73). Bereid je voor op een goed verhaal, een missie die je moet volbrengen en vooral veel plezier. Je begeeft je in een kamer met gedimd licht, donkere muren en een schilderij van Mona Lisa aan de muur. Prijs vanaf €55 *.

23. Escape Room New York: Omescape

Mystery Room, Escape the Room, Mission Escape Games: ook in New York lusten ze er wel pap van. Als je houdt van mysteries gemixt met technologie dan is waarschijnlijk de Omescape een schot in de roos. Evil Dr. Snake is van plan om een vernietigend gif over New York te verspreiden. Aan jou om ervoor te zorgen dat er een einde komt aan het laboratorium waar hij het gif maakt. Laat die hersenen maar kraken! Prijs vanaf €27.40* per persoon.

*Bijgewerkt: juni 2019. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.