Nieuws Inspiratie Bangkok, Thailand: klimaat en de beste reistijd

Alle artikelen

Bangkok, Thailand: klimaat en de beste reistijd

Heb jij Bangkok altijd al een keer willen bezoeken maar heb je geen idee wanneer de beste periode is voor een vakantie in Thailand? Skyscanner vertelt je wat het beste seizoenen zijn om Bangkok en Thailand te bezoeken en wanneer het regenseizoen plaatsvindt.

Zin in een hedonistische, culturele, relaxte en goedkope vacay dit jaar? Bangkok is the place to be! De Grand Palace, het historische centrum, een wirwar aan kleurrijke steegjes, de chaos aan verkeer op de kruispunten, de geur van pad thai op straat, de spetterende uitzichten vanaf rooftop bars en de neonverlichting in de avond – de Thaise hoofdstad is geliefd bij velen.

Hoewel je Bangkok jaarrond kunt bezoeken, zijn er momenten waarbij de hitte, luchtvochtigheid en moessonbuien niet zo heftig zijn als in de rest van het jaar. Daarbij speelt het weer en het klimaat een belangrijke rol; wij informeren je over de weersverwachting en wat je de komende maanden kunt doen in Bangkok. Wordt het uitwijken naar de stranden of het bezoeken van coole festivals?

Het hoogseizoen: november tot februari

Terwijl wij nu opgescheept zitten met winterse kou, vieren ze het hoogseizoen in Thailand. Juist vanwege de winter in Europa is dit de beste periode om Bangkok te bezoeken. De herfst komt nu tot zijn einde in Bangkok en de ‘winter’ begint, wat zorgt voor een aangenaam en koeler klimaat en droger weer zonder regenbuien. Dit is de periode waarin er processies plaatsvinden rondom de Grand Palace en waarin het Loy Krathon Festival op 4 november wordt gevierd, als de rivieren op zijn hoogst staan en de maan het felst schijnt. Verwacht rond kerstmis veel festiviteiten en een spectaculaire oud en nieuw-viering op 31 december. Dit staat los van het Chinees nieuwjaar; die vindt in 2018 plaats op 16 februari.

Hoewel het hoogseizoen de beste tijd is om Bangkok te bezoeken, is dit ook meteen de drukste periode: de stad zal krioelen van de toeristen en de prijzen van accommodaties zullen dan een stuk hoger liggen. Wil je een goedkope vakantie in het hoogseizoen, boek je vliegtickets, je huurauto en je accommodatie dan ver van tevoren.

Vliegtickets Bangkok

Het tussenseizoen: maart tot juni

Als een vochtig klimaat en hoge temperaturen je niet tegenhouden, bezoek je Bangkok in de tussenmaanden maart, april, mei en juni. Dit zijn wel de heetste maanden in Bangkok, waarin het klimaat droog is en er weinig regen valt. Dus laat je regenjas thuis, pak niet teveel kleren in en wees er zeker van dat je airconditioning op je hotelkamer hebt. Temperaturen kunnen in de middag stijgen tot de 40 ℃, dus plan je uitstapjes in de ochtend en namiddag om de felle zon te vermijden en zoek verkoeling aan het zwembad of aan zee.

Het laagseizoen: juli tot oktober

Regen en het laagseizoen gaan hand in hand. Van juli tot oktober vindt het regenseizoen plaats in Bangkok en Thailand. Deze periode wordt gekenmerkt door hevige regenbuien die meestal niet langer dan een uur duren. Tussen de buien door is er meestal bewolking met af en toe wat zonneschijn. Kom je naar Thailand om te surfen? Dan zijn juli en augustus de beste maanden om naar de stranden af te reizen.

September is de maand om het Moon Festival in Chinatown mee te maken (dit is iets anders dan de full moon parties op de Thaise eilanden!), of bezoek het Vegetarian Festival in oktober als je vegetarisch bent en van Aziatisch eten houdt. Oktober is overigens wel de natste maand van het jaar, maar wie in deze periode reist krijgt daar goedkopere vliegtickets en hotelkamers voor terug.

Vliegtickets Bangkok

Beste tijd om te boeken

Onderzoek van Skyscanner laat zien dat je voor de allergoedkoopste tickets naar Bangkok het beste 21 weken van tevoren kunt boeken. Ben je niet zo’n planner? Boek dan, om alsnog geld te besparen, 11 weken van tevoren je vliegtickets naar de Thaise hoofdstad. Kijk hier voor meer informatie.

*Geplaatst: januari 2018. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Meer Bangkok tips?

Alles wat je moet weten voordat je naar Bangkok gaat

Top 10 (gratis) bezienswaardigheden in Bangkok

Acht toffe boetiekhotels in Bangkok

Vakantie Thailand: de beste reistijd

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.

Kaart