Nieuws Inspiratie Beste reistijd Bali en klimaat op Bali

Alle artikelen

Beste reistijd Bali en klimaat op Bali

Wat een vooruitzicht: een paar weken lang genieten van een vakantie op Bali. Van de stranden, tempels, het lekkere eten, de groene rijstvelden en de vriendelijke locals. Skyscanner vertelt je de beste reistijd voor Bali en welk weer je kunt verwachten, het klimaat op Bali kent een droog- en regenseizoen.

Beste reistijd Bali

In feit kun je Bali het hele jaar door bezoeken. Door het tropische klimaat (ligging dichtbij de evenaar) zijn de temperaturen vrij constant, altijd rond de 30 C. Maar, over het algemeen zijn de maanden mei, juni en juli de beste maanden om naar Bali te reizen. Het hangt wel af van het doel van je reis en wat je wilt gaan doen. Surfers gooien zonder problemen hun plank tussen mei en oktober in het water. Het hoogseizoen op Bali valt in de maanden juli en augustus, precies in de Nederlandse zomervakantieperiode, en vanaf december tot begin januari, de kerstvakantie en met Oud en Nieuw. Dit is ook precies wanneer de meeste toeristen op Bali zijn en de (hotel)prijzen en tarieven voor vliegtickets soms de pan uit rijzen.

Seizoenen op Bali

Hoewel tropisch Bali het hele jaar door warm is met een hoge vochtigheidsgraad, zijn er wel twee seizoenen te onderscheiden. Het droge seizoen begint in april en loopt door tot in september. Het regenseizoen start in oktober en loopt tot mei.
Tip: Nog net droog maar een stuk goedkoper en rustiger dan het hoogseizoen, zorg dat je in mei of september in Bali bent.

surfen op Bali

April tot september op Bali

Het droge seizoen is in feite het beste seizoen om Bali te bezoeken. Dit is wanneer de stranden op hun schoonst zijn en Bali op z’n mooist is. Af en toe valt er een buitje, maar niet zo dat je plannen van die dag letterlijk in het water vallen. Houd wel rekening met extra veel toeristen en drukte in de maanden juli en augustus, het hoogseizoen op Bali.

Last minute maandenVliegticketprijzen
Bali in julivanaf €660*
Bali in augustusvanaf €572*
Bali in septembervanaf €505*

*Geplaatst op 29/05/19: Genoemde vliegticketprijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid. Check altijd actuele tarieven.

Bali doen tips

Oktober tot maart op Bali

Bali’s regenseizoen is echt regenachtig. De ligging vlakbij de evenaar zorgt voor enorme regenval, flinke winden, sterke stromingen en wilde zee met hoge golven nabij de kustplaatsen. De stranden zijn een stuk minder aantrekkelijk, er ligt veel troep op de stranden en in de oceaan drijft veel plastic. Maar, ook de zon laat volop haar gezicht zien. Als je af en toe en flinke bui niet erg vindt en gaat voor een goedkopere Bali-vakantie met goedkopere (hotel)prijzen en vliegtickets, dan kun je de gok wagen en juist dan naar Bali te reizen.

De beste tijd om vliegtickets Bali te boeken

Nu je helemaal op de hoogte bent wanneer de beste reistijd is voor Bali, wil je natuurlijk ook weten wanneer je het beste vliegtickets kunt boeken voor een top Bali vakantie tussen mei en september. Volgens onze meest recente data geldt 5  weken voor vertrek, maar stel een prijsalarm in om de prijzen in de gaten te houden. 

Bali inspiratie en tips voor Indonesië

Top 10 Bali bezienswaardigheden, het eiland van de goden

De 9 mooiste bezienswaardigheden in de natuur op Bali

Top 5 resorts op Bali met een Kids Club

Food lovers guide to… Bali

Avontuur: 6 onbekende eilanden in Indonesië

Boek nu je vliegticket Bali

 

Bali natuur

Meer handige tips voor op reis:

Dit kost het om de datum te wijzigen op je vliegticket

Hoeveel kost het om je naam te veranderen op een vliegticket?

In 7 stappen gratis een lange overstap regelen

Plan je vakantiedagen slim en vier langer vakantie!

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.