Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Inspiratie Bezienswaardigheden in Caïro: deze hoogtepunten mag je niet missen

Alle artikelen

Bezienswaardigheden in Caïro: deze hoogtepunten mag je niet missen

Caïro was voor lange periode niet bepaald in trek bij toeristen, maar inmiddels weten steeds meer reizigers de Egyptische hoofdstad weer te vinden. Want aan de vele interessante bezienswaardigheden ligt het niet, Caïro is een bruisende stad waar je de iconische piramides binnen handbereik hebt.

Waar ligt Caïro?

Caïro is de hoofdstad van Egypte en is gelegen in het noorden van het land. De stad ligt aan de oevers van de Nijl en op ongeveer 200 kilometer van de Middellandse Zee.

Hoe zit het met de veiligheid in Caïro?

Voor reizen naar Egypte gelden veiligheidsrisico’s en dat geldt ook voor de hoofdstad Caïro. Voor een actueel reisadvies moet je de website van Nederland Wereldwijd in de gaten houden. 

Heb ik een visum nodig voor Caïro?

Voor een reis naar Caïro heb je een visum nodig. Als je een Nederlands paspoort hebt, kun je deze online aanvragen. Dat kost 25 dollar via de officiële website

Tijdsverschil Caïro

In Caïro is het één uur later dan in Nederland.

Bezienswaardigheden Caïro

Piramides van Gizeh

De bezienswaardigheden in Caïro die verreweg het meest tot de verbeelding spreken zijn natuurlijk de piramides van Gizeh. De drie enorme exemplaren liggen aan de rand van de stad en je kunt ze soms al vanuit je hotel zien liggen. De piramides van Gizeh zijn samen met de nabijgelegen Sfinx de bekendste attractie van Caïro en het kan hier dus aardig druk worden. Je kunt je bezoek het best plannen bij zonsondergang, want dan is het licht op zijn mooist. 

Piramide van Djoser

Vanuit Caïro kun je ook een uitstapje maken naar de Piramide van Djoser. Deze staat bekend om zijn kenmerkende trapvorm en dateert uit de 27e eeuw voor Christus. Daarmee is het de oudste, nog rechtopstaande piramide van het land. De piramide is onderdeel van de Egyptische dodenstad Sakkara en ligt op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Caïro. 

Khan El-Khalili

De levendige markten van Noord-Afrika zijn een geweldige plek om mooie souvenirs te scoren en in Caïro moet je daarvoor op de bazaar van Khan El-Khalili zijn. Deze zogenoemde souk bestaat uit een wirwar van smalle straatjes vol kleine winkeltjes en kraampjes. Je kunt hier prachtig aardewerk op de kop tikken, maar ook lampen, tapijten en sieraden.

Citadel van Caïro

De Citadel van Caïro werd in de 12e eeuw gebouwd en is een prachtig voorbeeld van de middeleeuwse Islamitische bouwstijl. Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Caïro en gelegen in het zuiden van de stad. Vroeger had het bouwwerk een militaire functie, tegenwoordig huizen hier enkele musea. Grappig feitje: voor de bouw van het complex werden stenen van de Piramides van Gizeh ‘geleend’.

Egyptisch Museum

Het Museum der Egyptische oudheden is een van de beste musea ter wereld. Hier vind je de grootste collectie van schatten uit de Egyptische oudheid en daarom is het een absolute must visit als je in Caïro bent. Tot de topstukken worden onder andere het gouden dodenmasker van Toetanchamon gerekend, maar ook de mummie van farao Ramses II is het bewonderen waard.

Koptisch Museum

Nog een museum in Caïro dat je zeker moet bezoeken: in het Koptisch Museum vind je de grootste verzameling Koptische schatten ter wereld. De kunstwerken komen uit het oude christelijke Egypte en zijn in de loop der jaren verrassend goed bewaard gebleven. In dezelfde buurt kun je ook enkele interessante kerkgebouwen bezoeken, dus trek voldoende tijd uit voor deze bezienswaardigheid.

* Visum informatie correct in januari 2020. Check altijd bij de ambassade voor eventuele wijzigingen voordat je boekt.

Meer reistips?

– 4 onvergetelijke plekken voor je vakantie Jordanië
– Stedentrip Istanbul: Food lovers guide
– Doe eens gek: 10 alternatieve vakantiebestemmingen voor deze zomer
– Negen keer doen in Marrakech

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegticketshotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.