Nieuws Inspiratie Deze hoogtepunten van Namibië wil je niet missen

Alle artikelen

Deze hoogtepunten van Namibië wil je niet missen

Namibië is een ongerepte wildernis waar je de mooiste roadtrips kan maken. Een land waar je met een 4X4 woeste landschappen doorkruist en kennismaakt met bijzondere tradities. Benieuwd naar de hoogtepunten van een rondreis Namibië? Skyscanner maakte een lijstje met de mooiste bezienswaardigheden in Namibië.

Bezienswaardigheden en interessante plaatsen in Namibië

Etosha National Park

Het hoogtepunt van je rondreis door Namibië is een bezoek aan Etosha National Park, een plek die zeker niet mag ontbreken op je reisroute. Dit is het grootste wildpark van Namibië, want op de ruim 20.000 vierkante kilometer kun je honderden verschillende dieren tegenkomen. Het park wordt bewoond door olifanten, giraffen en leeuwen, en het is een uitstekende plek om de Big Five te spotten.

Etosha

Fish River Canyon

Als je dacht dat de Grand Canyon indrukwekkend was, dan heb je overduidelijk nog nooit oog in oog gestaan met de Fish River Canyon in Namibië. Deze indrukwekkende kloof is 160 kilometer lang en op sommige punten maar liefst 27 kilometer breed. De kloof heeft een duizelingwekkende diepte van 550 meter en de grootsheid daarvan is alleen te bevatten als je het met eigen ogen hebt gezien. Ben je sportief aangelegd? Je kunt er een uitdagende wandeltocht van maar liefst vijf dagen maken en overnachten op een matje in de buitenlucht.

Swakopmund

Wist je dat Namibië vroeger een Duitse kolonie was? Het sfeervolle kustplaatsje Swakopmund is daarvan het perfecte bewijs. Hier wandel je door straten met Duitse namen en word je omringd door traditionele vakwerkhuizen die je misschien wel herkent uit Europa. Een van de leukste plekjes in de stad is de pier, een indrukwekkende houten constructie die tientallen meters in zee loopt. Hier kun je de mooie zonsondergang bekijken en proosten met echte Duitse biertjes.

Skeleton Coast

In het noorden van Namibië vind je de Skeleton Coast, een onherbergzaam kustgebied dat bekend staat als de meest geïsoleerde en onbegaanbare kustlijn ter wereld. Hier ligt de branding bezaaid met walvisskeletten en duizenden scheepswrakken die hier in de loop der tijd zijn vergaan. Ondanks het afgelegen karakter kun je er mooie roadtrips maken en is het zeker de moeite waard om hoogtepunten als het Cape Cross Seal Reserve en Henties Bay te bezoeken.

Sossusvlei

Rode zandduinen, goudgele vlaktes en uitgestrekte panorama’s: de Sossusvlei is een uniek natuurgebied dat je niet snel van je netvlies zal krijgen. Je kunt er met een 4X4 het landschap doorkruisen en volop genieten van deze bijzondere bezienswaardigheid in Namibië. Het hoogtepunt van je bezoek is een beklimming van Dune 45, de beroemde duin die met 170 meter hoogte een geweldig uitzicht over de omgeving biedt.

Namibie

Dodevlei

Het desolate landschap van de Dodevlei ligt vlak bij de Sossusvlei en wordt geheel terecht gerekend tot de mooiste bezienswaardigheden van Namibië. Het landschap bestaat uit een uitgestrekte kleivlakte dat hier en daar wordt onderbroken door zwartgeblakerde boomstammen. Een surrealistische plaatje, zeker als je je bedenkt dat de boomstammen inmiddels zo’n 900 jaar oud zijn.

Damaraland

Damaraland is een streek in het ruige noorden van Namibië. Een regio die wordt gekenmerkt door interessante plaatsen: van indrukwekkende rotsformaties tot wilde dieren en van rotsschilderingen tot geologisch erfgoed. Hier kun je het versteende woud bezoeken, waar boomstammen van honderden miljoenen jaren oud zijn te bewonderen. Andere hoogtepunten in Damaraland zijn de rotsformaties Spitzkoppe en Twyfelfontein.

Spitzkoppe

Met zijn 1748 meter hoge top mag Spitzkoppe tot de bekendste bezienswaardigheden van Namibië worden gerekend. Deze Matterhorn van Afrika is vanuit de wijde omtrek te zien en aan de voet van de berg vind je een aantal mooie campings waar je kan overnachten in de openlucht.

Spitzkoppe

Twyfelfontein

Het buitenaards ogende Twyfelfontein is een schitterende vallei in hartje Damaraland. De aanwezige waterbron is de belangrijkste reden dat zich hier ooit boeren hebben gevestigd, maar de belangrijkste trekpleister zijn de vele prehistorische rotstekeningen van mensen en wilde dieren. De tekeningen zijn honderden jaren oud en staan daarom sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Windhoek

Maak je een reis naar Namibië, dan is de kans groot dat je op een bepaald moment verzeild raakt in de hoofdstad Windhoek. Dit is de toegangspoort tot Namibië, en hoewel minder spectaculair dan de omliggende natuur is het een aanrader om er één of twee dagen te blijven hangen. Windhoek is het culturele hart van Namibië, met als hoogtepunten de vele musea en de botanische tuin.

Een ontmoeting met de San

Tijdens je rondreis door Namibië ligt een ontmoeting met de oorspronkelijke bewoners in het verschiet. De San, oftewel de Bosjesmannen, zijn een belangrijke bevolkingsgroep in Namibië en een groot aantal leeft nog steeds een nomadenbestaan. De traditionele San wonen voornamelijk in Bushmanland, een regio in het noordoosten van Namibië. Hier kun je het Nyae Nyae Conservancy bezoeken, waar je kleine San-dorpjes tegenkomt en kennismaakt met lokale tradities.

Himba-stam bezoeken

In het noorden van Namibië maak je niet alleen kennis met de San, ook de Himba is een bevolkingsgroep waar je niet omheen kunt. De Himba leven een nomadisch bestaan en houden er bijzondere tradities op na. Zo wassen de vrouwen zich niet, maar smeren ze zich in met oker en geitenvet. Als je het interessant vindt om de Himba te bezoeken, dan is het een aanrader om met een lokale gids op pad te gaan.

Kamperen in de wildernis van Namibië

Namibië is het land bij uitstek voor de avontuurlijke reiziger, want met zoveel ongerepte wildernis binnen handbereik gaat je kampeerhart ongetwijfeld harder kloppen. Een van de leukste manieren om Namibië te verkennen is namelijk met een 4X4 en daktent. Overdag maak je de mooiste roadtrips, ’s avonds slaap je op de bovenkant van je auto met uitzicht over het mysterieuze landschap en de heldere sterrenhemel. Bij vrijwel alle bezienswaardigheden in Namibië vind je eenvoudige campings waar je je tent kan opzetten.

Praktische informatie voor een rondreis Namibië

Waar ligt Namibië?

Namibië is gelegen in zuidelijk Afrika en grenst grotendeels aan Zuid-Afrika, Botswana en Angola.

Namibie

Wat is de hoofdstad van Namibië?

De hoofdstad van Namibië is Windhoek.

Welke inentingen voor Namibië?

Ga je op vakantie naar Namibië, dan worden een Hepatitis A en DTP vaccinatie geadviseerd. Daarnaast komt malaria voor in Namibië. Neem altijd voor vertrek contact op met de GGD voor persoonlijk advies over de benodigde vaccinaties.

Is Namibië veilig?

Voor reizen naar Namibië gelden veiligheidsrisico’s. Deze hebben met name te maken met criminaliteit.

* Informatie actueel juli 2018 en gevonden op Nederland Wereldwijd Zoek altijd officiële en actuele informatie op voordat je boekt.

Welke taal spreken ze in Namibië?

De officiële taal in Namibië is Engelse en op sommige plekken wordt nog steeds Duits gesproken.

Namibie

Hoe lang is het vliegen naar Namibië?

Vanuit Nederland kun je niet direct naar Namibië vliegen, en dien je dus ergens onderweg een overstap te maken. Houd daarom rekening met een minimale vliegtijd van 15 uur (inclusief overstap). Je kunt bijvoorbeeld een overstap maken op het vliegveld in Frankfurt. Vanuit Frankfurt is het vervolgens nog 10 uur vliegen naar de luchthaven in Windhoek.

Vind goedkope vliegtickets naar Windhoek

Meer reisinformatie voor Afrika

Wat te doen in Nador, Marokko: tips en bezienswaardigheden

Wat doen in Kaapstad en de beste tips voor de Garden Route

Deze 8 bezienswaardigheden moet je gezien hebben tijdens een vakantie naar Ghana

Alles wat je moet weten over reizen naar Egypte

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.