Nieuws Inspiratie De 8 mooiste skylines in de wereld

Alle artikelen

De 8 mooiste skylines in de wereld

Hemelhoge wolkenkrabbers, een bonte mix van kleuren, en glimmende façades zorgen in de volgende 8 steden voor beroemde skylines.

Veel wereldsteden lonken vanwege spectaculaire attracties. Vaak maken deze deel uit van een spannende skyline, die meestal zelf ook prima voor top bezienswaardigheid kan doorgaan. De volgende 8 steden bezitten skylines waar je uren naar kunt kijken, vooral tijdens de zonsondergang.

Klik op de fotos en vind vluchten naar genoemde bestemmingen. Laat het avontuur beginnen!

1. New York, Verenigde Staten

Wanneer het om een waardige Skyline gaat, dan staat New York bovenaan de lijst. Van het Vrijheidsbeeld tot de Empire State Building, de Big Apple biedt zoveel indrukwekkende wolkenkrabbers! Maak tijdens een paar dagen New York vooral gebruik van een watertaxi of een boot omdat je vanaf het water een fantastisch uitzicht hebt op de Skyline – alleen een helikoptervlucht kan het uitzicht nog overtreffen.

Hier enkele gratis activiteiten om te doen in de Big Apple: 10 dingen (gratis) te doen in New York.

New York Skyline

2. Sjanghai, China

Vrijwel geen enkele andere stad kan Sjanghai bijbenen als het gaat om de variëteit in vormen en kleurenpracht. China’s grootste stad is eenvoudig te herkennen aan de China Pearl Tower en de imposante LED-lichtshows ’s avonds. Maak van „The Bund Waterfront“ je favoriete plek om te genieten van het beste uitzicht op de skyline van Sjanghai.

Zie nog meer spectaculairs met deze 27 adembenemende foto’s vanuit de lucht!

Skyline van Sjanghai

3. Sydney, Australië

Alsof droomweer en coole activiteiten nog niet genoeg zijn, heeft Sydney ook nog een van de beroemdste skylines ter wereld. Toegegeven: de bijzondere vorm van de Opera heeft daar wel iets mee te maken, maar de vele wolkenkrabbers op de achtergrond en de blauwe oceaan rondom maken er echt iets moois van. Ga voor het beste uitzicht naar Cremorne Wharf aan het einde van Milson Road in Cremorne Point.

Regel een huurauto en begin vanaf hier een road trip door Down Under. Hier hebben we alvast wat tips voor je verzameld: De 10 allerberoemdste wegen in de wereld, inclusief Australië.

Skyline van Sydney

4. Tokio, Japan

Tokio’wolkenkrabbers zijn vanwege het aardbevingsgevaar weliswaar minder hoog dan in andere delen van de wereld maar daardoor ziet de skyline van de grootste stad ter wereld er in volle glorie meer als een ‘skywereld’ uit. Voor een bijzonder spectaculaire foto ga je de hoogte in van het Bunkyo Civic Center, van daaruit heb je zelfs de Fuji berg als achtergrond!

Gadget-lovers halen hun hart op in Tokio. Lees hier onze tips: De 8 beste ‘nerdy’ dingen in Tokio.

De skyline van Tokio

5. Seattle, Washington

Seattle komt misschien niet vaak voor op onze bestemmingslijstjes, maar wie eenmaal in deze bruisende stad is geweest met z’n onmiskenbare Space Needle, ontdekt de liefde voor deze Amerikaanse stad. Ga zeker naar het Kerry Park en maak een ansichtkaartachtig plaatje met de berg Rainer als decor.

Het hoeft niet altijd alleen maar Californië, New York en Co. te zijn, ook buiten de mainstream plaatsen vind je geweldige reisbestemmingen in de Verenigde Staten: 8 geheime Amerikaanse staten.

Skyline van Seattle

6. Singapore

Sinds de bouw van het monumentachtige Marina Bay Sands Hotels heeft Singapore zich naar de hogere regionen van Skyline-lijstjes gekatapulteerd. Ook het reuzenrad The Flyer past goed in het geheel. Van daaruit krijg je trouwens een prachtig uitzicht op de pracht en praal van de bonte skyline.

Wie direct vanaf een toplocatie de skyline wil zien, gaat naar het Marina Bay Sands Hotel. Hier nog enkele andere suggesties voor hotels: De 10 gekste hotels in de wereld.

Singapore's skyline

7. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Wanneer een stad een kunstmatig aangelegd palmeiland bezit, dan kun je ook een even overdonderende skyline verwachten. Dubai heeft een duizelingwekkende collectie wolkenkrabbers waarbij de iconische Burj Khalifa toch wel het meest opvalt, zeker in de wetenschap dat het met z’n 828 meter het hoogste gebouw ter wereld is. Ga ook zeker naar de Dubai Marina, de haven waar je wordt getrakteerd op een perfect uitzicht op de skyline.

Wie Dubai liever onderwater ziet, geen probleem! Boek een nachtje in de onderwatersuite van Atlantis, The Palm. Hier vind je nog meer onderwaterhotels: 8 te gekke onderwaterhotels: van Dubai tot de Malediven.

Skyline van Dubai

8. Las Vegas, Nevada

En natuurlijk mag in onze verzameling mooiste skylines Las Vegas niet ontbreken dat toch zo wat de hele wereld samenbrengt met een mini-Eiffeltoren, een replica van het Vrijheidsbeeld en de zwarte piramide. Las Vegas heeft het allemaal en nog veel meer! Het beste uitzicht krijg je vanaf de Stratosphere Tower.

Vanuit Las Vegas rijd je eenvoudig met je huurauto naar Grand Canyon National Park. Hier enkele top tips voor een bezoek aan de Grand Canyon.

Skyline van Las Vegas

Nog meer tips voor geweldige steden(trips):

Top 10 dingen (gratis) te doen in Istanbul

10x doen in Parijs voor een tweede keer

Fabelhaft slapen: de mooiste hotels van Berlijn

Skyscanner – is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.