Nieuws Inspiratie De beste fotografie locaties van Nederland: in beeld

Alle artikelen

De beste fotografie locaties van Nederland: in beeld

Lammetjes in de wei, bomen in bloei en de zon wat langer aan de hemel: de lente is hét seizoen om naar buiten te gaan met je camera en Nederland eens onder de loep te nemen. Of je nou een iPhone of professionele camera hebt, Skyscanner zette bekende en minder bekende fotografie locaties voor je op een rij, van natuurgebieden tot verlaten gebouwen.

Reitdiephaven, Groningen

Reitdiep is een jachthaven op zo’n twintig minuutjes met bus 11 vanaf het centrum van Groningen. De haven ligt aan de ‘staande-mastroute’, die vanaf Delfzijl tot het Waddengebied loopt. De kleurrijke Scandinavische bebouwing vormt een fraaie entourage die je zeker een paar mooie kiekjes oplevert!

Bekijk ook: de 12 mooiste kerken en kathedralen van Nederland

Kiekkaaste, Groningen

Zo’n drie kwartier met de auto van het centrum van Groningen richting het noordoosten vind je Kiekkaaste: de enige buitendijkse vogelkijkhut van Nederland. Het is een goede plek om honderden bonte strandlopers en andere vogels op de slikvelden van de Dollard te spotten. Maar het prachtige huisje zelf is misschien nog wel het meest fotogeniek!

Laaxum, Friesland

Laaxum is een klein plaatsje in het westen van Gaasterland aan het IJsselmeer, in de gemeente Súdwest-Fryslân. Het staat ook wel bekend als het kleinste vissersdorpje van Europa: er staan elf huizen en één boerderij. Bij het prachtige haventje bevindt zich een recreatieterrein, inmiddels een bescheiden attractie voor toeristen.

Bekijk ook: 5 meren in Friesland voor een weekje zeilen

Paard van Marken, Noord-Holland

Het Paard van Marken is de vuurtoren van Marken. Hij staat op het oostelijke puntje van het eiland en is sinds 1970 een rijksmonument. Het Paard van Marken heeft vaak last van kruiend ijs, wat minder goed is voor de toren, maar prachtige kiekjes oplevert.

Vuurtoreneiland, Durgerdam, Noord-Holland

[Vuurtoreneiland](http://vuurtoreneiland.nl/ en ) is een eilandje in het IJmeer, net uit de kust van de polder IJhoren bij Durgerdam. De vuurtoren moest in 1883 Amsterdam helpen verdedigen tegen aanvallen uit de Zuiderzee. Tegenwoordig kun je een excursie maken naar het eiland en sinds 2012 staat er in de zomer een pop-up restaurant.

Bekijk ook: de 16 mooiste vuurtorens ter wereld

De Magere brug, Amsterdam, Noord-Holland

Ook wel hét rijksmonument aan de Amstel genoemd: de Magere Brug in Amsterdam. De ophaalbrug staat ter hoogte van de Kerkstraat/ Nieuwe Kerkstraat, tussen de Keizersgracht en de Prinsengracht. ’s Avonds licht de brug prachtig op, een mooi moment om je statief mee te nemen en foto’s te maken!

Magere Brug, Amsterdam

Kinderdijk, Zuid-Holland

Dit Zuid-Hollandse dorp heeft inmiddels internationale bekendheid gekregen door de negentien prachtige molens die je hier vindt. Sinds 1997 staan ze op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast kun je op Kinderdijk alle technologie van waterbeheer vanaf de middeleeuwen bij elkaar zien: de dijken, opslagreservoirs, moderne pompstations en administratieve gebouwen.

Bekijk ook: een reis langs de Nederlandse molens

Kinderdijk, Zuid-Holland

Kop van Zuid, Rotterdam, Zuid-Holland

De Kop van Zuid is de nieuwste wijk van Rotterdam, gelegen op de zuidoever van de Nieuwe Maas tegenover het centrum van de stad.’s Avonds zorgt de Kop van Zuid voor een fantastisch panorama van de stad, omdat hier onder meer de hoogste wolkenkrabber en tevens kantoorgebouw van de Benelux staat: de Maastoren.

De Hef, Rotterdam, Zuid-Holland

De Koningshavenbrug, ook wel ‘De Hef’ genoemd in de volksmond, is een spoorweghefbrug over de gelijknamige haven in Rotterdam. De oude spoorbrug wordt inmiddels niet meer gebruikt en is een monument ter herinnering aan de plek waar ooit de treinen het centrum van Rotterdam verlieten.

Bekijk ook: de 10 gevaarlijkste bruggen ter wereld

Delfshaven, Zuid-Holland

Waarom onze toeristische hoofdstad bezoeken, als je net zulke mooie grachten in de buurt van Rotterdam hebt? De stadswijk Delfshaven kent een grote variëteit aan historische grachtenpanden uit de 19e eeuw en arbeiderswoningen uit de jaren ’20. Bezoek hier ook de Moutmolen en het Zakkendragershuisje.

Oisterwijkse vennen, Noord-Brabant

Vlakbij Tilburg vind je de Oisterwijkse vennen, die stammen uit de laatste IJstijd. De meeste zijn gevormd door de wind: die sleet de laagtes uit en stoof het zand op tot grote hopen eromheen. Je kunt allerlei bijzondere vogels en planten zien – een perfect natuurgebied om lekker te wandelen, fietsen en te fotograferen.

Bekijk ook: 9 avontuurlijke uitjes in de Nederlandse natuur

De Biesbosch, Noord-Brabant

De lente is begonnen en daarmee ook het broedseizoen! Hou jij van vogels spotten en staat het fotograferen van de ijsvogel nog op jouw bucketlist? Ga dan eens naar Nationaal Park de Biesbosch. Wie met een kano of bootje het meer opgaat, heeft de meeste kans er één tegen te komen!

Hoge Veluwe, Gelderland

De Hoge Veluwe wordt met recht ‘de groene schatkamer van Nederland’ genoemd. Het natuurpark is een van de mooiste plekjes van ons kikkerlandje. Het park ontstond in 1935 en ligt grotendeels in Ede en voor een klein deel in Arnhem. Met een omvang van 5.400 hectare is er altijd wel iets nieuws te fotograferen in dit park!

Bekijk ook: 5 unieke natuurgebieden op de UNESCO Werelderfgoedlijst

Kasteel Batenburg, Gelderland

In het stadje Batenburg vind je een kasteelruïne die tot de oudste en belangrijkste kastelen van Gelderland behoorde. Het kasteel werd in 527 gebouwd maar heeft door de jaren heen veel te lijden gehad van oorlogshandelingen. In 1794 werd Kasteel Batenburg uiteindelijk door de Fransen verwoest. Wat er nog van over is, is een plaatje om te zien.

Meer fotografietips? Bekijk dan ook:

7 tips voor de beste Instagramfoto’s

De 10 meest gefotografeerde, cliché vakantiefoto’s

7 tips voor de ultieme vakantiefoto’s

10 top fotografietips voor op reis

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.