Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Inspiratie Disneyland: ontdek alle locaties en parken ter wereld

Alle artikelen

Disneyland: ontdek alle locaties en parken ter wereld

Disneyland Parijs is niet de enige locatie van Disneyland ter wereld. Wist jij dat er wel 11 parken zijn? Ontdek alle locaties en parken wereldwijd en duik met Skyscanner in de wereld van Mickey Mouse, Doornroosje en de Assepoester.

app

Een bezoekje aan Disneyland staat hoog op het lijstje van veel reizigers – en heus niet alleen op dat van kinderen. Ja, een bezoek aan Disneyland is niet goedkoop: daarom wordt het ook wel een once in a lifetime experience genoemd. Er zijn in totaal 11 Disneyparken verspreid over de wereld, maar vijf daarvan zijn Disneyland zoals we die uit Parijs kennen.  De overige zes parken zijn een afgeleide van Disneyland en heten: Magic Kingdom, Animal Kingdom (beide in Bay Lake, Florida), Tokyo Disney Sea (in Tokio) Disney California Adventure (Anaheim, Californië), EPCOT (Orlando, Florida) en Disney Hollywood Studios (Lake Buena Vista, Florida).

Goedkoop naar Disneyland Parijs? 11 tips voor je bezoek aan dit pretpark

De geschiedenis van Disneyland

Walt Disney kwam zelf met het idee om een Disneyland te creëren, nadat hij regelmatig met zijn dochters amusementsparken bezocht in de jaren ’30 en ’40. In eerste instantie wilde hij een toeristenattractie maken naast zijn huis in Burbank, Californië, maar die locatie bleek al gauw te klein te zijn. Later kocht hij een stuk land in Anaheim en was het eerste Disneyland Resort in juli 1955 een feit. Walt Disney World in Orlando, Florida was het tweede themapark dat zijn deuren opende in oktober 1971. Vandaag de dag is Disneyland een van de meest bezochte attractieparken ter wereld, met wereldruim ruim 52 miljoen bezoekers per jaar. En dan hebben we het nog niet eens over de twintigduizend mensen wereldwijd die voor Disney werken…

Benieuwd naar de vijf Disneyland-parken ter wereld? Lees dan snel verder!

1. Disneyland Parijs, Parijs

Deze locatie kennen we natuurlijk allemaal. Het is namelijk het enige Disneypark in Europa en – lucky for us – redelijk dichtij huis! Veel stellen en gezinnen combineren een bezoek aan de stad van de liefde met en bezoek aan Disneyland Parijs, want na de Eiffeltoren is Disneyland de meest bezochte attractie van Parijs! Maak een selfie voor het kasteel van Doornroosje, ga terug naar het 19e-eeuwse Amerika op Main Street USA, bezoek Alice in Wonderland in Fantasyland en maak een ritje met het duizelingwekkende Big Thunder Mountain, de beroemdste attractie van Disneyland Parijs.

Beste tijd om te bezoeken: een mid-week van januari tot juni
Waar slapen? Bekijk hier 9 goedkope hotels in de buurt van Disneyland Parijs

2. Disneyland Anaheim, Californië

Disneyland Anaheim is het oudste en grootste themapark van Disney. Het werd gebouwd door Walt Disney zelf en geopend op 17 juli 1955. Het park heeft negen verschillende themazones, waardoor je aan één dag eigenlijk niet genoeg hebt. Check daarom in in één van de luxe Disneyresorts om je bezoek aan Disneyland compleet te maken. Heb je maar kort de tijd? Koop dan een dagpas voor alle attracties en tours.

Beste tijd om te bezoeken: tussen maart en mei of september en oktober
Wat mag je niet missen? Adventureland en Mickey’s Toontown! Neem ook een tour door de bakkerij en bekijk de musical van de Kleine Zeemeermin of stap aan boord van de Finding Nemo Submarine.

3. Walt Disney World, Orlando, Florida

Het Walt Disney World Resort in Orlando is het tweede themapark dat door Walt Disney is gebouwd. Uniek aan deze locatie is dat jij je kinderen met een gerust hart los kan laten in het park (mits ze oud genoeg zijn, natuurlijk) terwijl jij je tegoed doet aan een welverdiend bezoekje aan de spa. Binnenin Walt Disney World vind je zes verschillende themazones, waarvan je de Blizzard Beach en Typhoon Lagoon niet mag missen.

Beste tijd om te bezoeken: tussen januari en maart of augustus en december
Wat mag je niet missen? Surfen, snorkelen en zwemmen in het gigantische golfzwembad!

4. Disneyland en Disney Sea, Tokio, Japan

Tokio heeft niet alleen een Disneyland, maar ook een zogeheten Disney Sea. Als je de ‘gewone’ Disneyparken al kent, kan een bezoek aan Disney Sea een leuke afwisseling zijn. In de zeven themazones ga je op zoek naar Ariël in de Mermaid Lagoon of maak je een reis door de onderwaterwereld op Mysterious Island. Disneyland en Disney Sea in Tokio is het op twee na meest bezochte Disneypark ter wereld, dus de Japanse hoofdstad zal je hier zeker niet mee teleurstellen!

Beste tijd om te bezoeken: tussen januari en februari of begin juni
Wat mag je niet missen? Maak een tochtje met een gondola vanaf de Mediterranean Harbour, ga het avontuur aan in de Raging Spirits-achtbaan en trotseer Indiana Jones bij de Lost River Delta.

5. Disneyland Hong Kong, China

Disneyland Hong Kong is de jongste onder de themaparken van Disney en bestaat pas sinds 2005. Het is daarnaast is van de kleinste parken van Disney, maar het park krijgt het toch voor elkaar om jaarlijks duizenden toeristen te trekken. Waarom? Vanwege de spectaculaire achtbanen, attracties en shows. Bezoek bijvoorbeeld Toy Story Land met levensgrote speelgoedbeesten uit de bekende film, een Mickey en Minnie Mouse Broadwayshow en bekijk de dagelijkse spectaculaire vuurwerkshow in de avond.

Beste tijd om te bezoeken: tussen maart en april of oktober en november
Wat mag je niet missen? Stap in een van de karretjes om een natuurlijke geiser te spotten bij de Grizzly Gulch, waag je aan de huiveringwekkende achtbanen in Mystic Point of stap in een 3D-spookhuis…

Meer lezen over pretparken? Bekijk dan:

*Geplaatst: oktober 2018. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.