Nieuws Inspiratie Doen met Pasen 2016: 10 leuke paasuitjes met kinderen

Alle artikelen

Doen met Pasen 2016: 10 leuke paasuitjes met kinderen

In 2016 valt Pasen vroeg: van 25 maart (goede vrijdag) tot en met 28 maart (tweede paasdag). Een lekker lang paasweekend om je op te verheugen. Maar, wat te doen met Pasen 2016? Skyscanner verzamelde 10 leuke paasuitjes met kinderen. Van lammetjes aaien, eieren zoeken, smullen van een paasbrunch tussen snelle bolides tot een fortavontuur op het eiland Pampus. Laat het voorjaar maar komen!

Waar staat Pasen voor?
Op de vrijdag voor Pasen (Goede Vrijdag) herdenken christenen het lijden en de kruisdood van Jezus en met Pasen vieren ze zijn opstanding, ook wel de verrijzenis genoemd, uit de dood. Pasen is binnen het christendom het belangrijkste liturgische feest.

Eieren zoeken in Plaswijckpark Rotterdam

Een middagje traditioneel eieren zoeken mag niet ontbreken in de paasvreugde. Hoe simpel ook, eieren verstoppen en zoeken is altijd een groot feest. Je kunt het natuurlijk thuis doen, maar eropuit is wel zo leuk. Een aanrader is eieren zoeken op eerste en tweede paasdag in Plaswijckpark in Rotterdam. Voor kinderen vanaf 1 jaar tot 7 jaar en ouder. Kun je gelijk het leuke, gemoedelijke themapark ontdekken. Er is een verkeerspark om te racen, een kinderboerderij, een kleine dierentuin inclusief apen en luiaards en een grote indoor speeltuin.

Kidsproof Zapp Mattheus Passion

Poeh, de Mattheus-Passion, is dat geen super zware kost en veel te saai voor kinderen? Niet als je de kidsproof variant van Zapp Mattheus kiest. Twee jongens vertellen in 1 uur het verhaal van Jezus’ kruisiging met muziek van het Bach ensemble. Voetbal is de metafoor: Jezus is de coach, de twaalf discipelen vormen het voetbalelftal. Het Laatste Avondmaal is de laatste wedstrijd. Jezus’ sterven staat gelijk aan scoren: het maakt hem onsterfelijk. In Luxor in Rotterdam en Tivoli in Utrecht, geschikt vanaf 8 jaar.

 

Paasuitje met lammetjes bij boerderij ‘t Geertje

Mèh, mèh….Pasen staat voor nieuw leven en daar horen zoete lammetjes bij. Op boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude staan ze met z’n allen te trappelen om de kinderen te ontvangen. Je mag ze de fles geven en ze onbeperkt aaien. Naast lammetjes zijn er oook nog geiten (die je bix mag voeren), koeien, varkens, kippen, konijnen en paarden. Andere mekkerend goede lammetjesdagen zijn: de boerderij De Boerinn in Kamerik op de dag voor Pasen en op Tweede Paasdag en museumboerderij Erve Brooks.

Boerderij 't Geertje lammetjes

Lees ook: De top 10 meest magische plekken van Nederland

Paasbrunch bij Louwman Automuseum

Om je alvast op te verheugen: paasbrood met spijs, chocolade paashazen, een eitje, verse jus en meer. Paasfeest staat immers voor lekker (zoet) eten. En omdat je meestal met Pasen een beetje uitslaapt, ga je voor de paasbrunch. Stoere jongens en meisjes die wel van wat speed houden, gaan naar het Louwman Automuseum. Je smult er van een paasbrunch en ziet snelle bolides waaronder die van James Bond, naast antieke auto’s vanaf het jaar 1886. Het museum is de trotse bezitter van ’s werelds grootste privé-autocollectie.

Louwman Automuseum

Lees ook: Toeren: 7 leuke autoroutes door Nederland

Avontuur in het nieuwe Wildlands in Emmen

Even een dagje safari doen, ijsberen ontmoeten en langs olifanten varen? Het kan vanaf 25 maart in de gloednieuwe Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Net voor de Pasen opent de spectaculaire nieuwe dierentuin in Drenthe. Kleine en grote globetrotters gaan hier op een werelds avontuur en maken expedities door de klimaatzones van de wereld: Jungola, Serenga en Nortica. Zo koers je met een trucksafari over de savanne en ga je bibberend de kou in met een spectaculaire 4D/ride in de Arctic 1.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Lees ook: 10 Nederlandse dorpen en kleine steden waar je geweest moet zijn

Pampus Preview tijdens Pasen

Na al dat eieren eten lig je voor pampus. Nee, alle gekheid op een stokje: je kunt echt naar forteiland Pampus gaan en ervoor liggen want Pampus is tijdens Pasen al geopend. Van vrijdag 25 t/m maandag 28 maart is er de Pampus preview, officieel gaat het eiland pas op 1 april open. Niet alleen kun je banjeren over Pampus, voor wie wil staat er ook een paasbrunch klaar op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 maart. Een eierrace en zoeken naar eieren in de 75 ruimten in het fort maken het feest compleet.

Pampus eiland Amsterdam

 

Lees ook: De 10 mooiste vestingsteden in Nederland

Paasvuur in Espelo

Fikkie stoken! Don’t try this at home, maar kijken naar zo’n enorme berg die in vlammen opgaat is net zo spectaculair. Het paasvuur in Espelo bij Holten geldt vaak als een van de grootste paasvuren van Nederland. Het meters hoge vuur is te zien op eerste paasdag. Maar, waarom eigenlijk een paasvuur? Een paasvuur werd vroeger gezien als lentevuur om de zon aan te moedigen (kom maar!) en de vruchtbaarheid van de velden en gewassen te bevorderen. Nu maar hopen dat het helpt.

Dwalen door Kasteel de Haar

Voel je even een kasteelheer of -dame als je op eigen houtje dwaalt door Kasteel de Haar, het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Vanaf 14 maart 2016 mag je namelijk zélf op ontdekkingstocht door de kamers en diepe krochten. Tot nu toe mocht dat uitsluitend met een rondleiding. Ben je ook nog geïnteresseerd in de slaapkamergeheimen van De Haar, doe dan de slaapkamer-rondleiding. Voor de tweede keer in 100 jaar openen de deuren van slaapkamers waarin beroemde gasten zoals Yves Saint Laurent, Brigitte Bardot, Gregory Peck, Joan Collins en Roger Moore destijds ‘deftig lagen te dutten’.

Kasteel de Haar

Lees ook: De 12 mooiste kerken en kathedralen van Nederland

Vroemmm! Paasraces in Zandvoort

Tijdens het paasweekend ronken op eerste paasdag de motoren op Circuit Park Zandvoort voor de traditionele paasraces in de badplaats. Onder meer Porsches, Mercedessen en BMW’s scheuren over het circuit en doen mee aan het Zandvoort Super Race Weekend. Leuk met een lekkere strandwandeling, een drankje in een van de strandtenten (die net hun deuren weer hebben geopend) en als je wilt: een paasbrunch, onder meer bij Ubuntu.

Paasraces Zandvoort

Lees ook: Top 12 mooie Nederlandse stranden

Varen naar Paaseiland met Oerr

Wow! Altijd al eens naar Paaseiland willen varen? Het kan tijdens de paasdagen op de Nieuwkoopse plassen. Dan is belevingseiland De Geitenkamp eventjes Oerr Paaseiland. Je vaart er naar toe met een boswachter en staat na een kort tochtje oog in oog met de enige echte Paashaas. Deze snelle jongen heeft allerlei soorten vogeleieren op het eiland verstopt. Aan de kinderen de taak om de vogeleieren te vinden en te herkennen. Trouwens: speurneuzen slash zoetekauwen vinden ook eetbare chocolade-eieren.

varen naar Paaseiland met Oerr Natuurmonumenten

Lekker weg in Nederland met het paasweekend is wel zo relaxt. Wil je toch richting het buitenland, lees dan:

Naar Rome met kinderen: 12 toffe tips wat te doen

Waar naar toe op vakantie in maart? De beste tips!

10 leuke bestemmingen om nu naar toe te reizen met kinderen

9 dingen te doen met kinderen in Barcelona

7 skivakantietips voor beginnende skiërs

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotels en autohuur.