Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Inspiratie In deze 9 hotels dwalen spoken rond

Alle artikelen

In deze 9 hotels dwalen spoken rond

Hotels waar het spookt, kamers waar geesten blijven rondhangen, waar spullen verdwijnen of, enger nog, de gasten…. met Halloween in zicht ging Skyscanner op zoek naar enge hotels en griezelige verhalen. Durf jij te slapen in één van deze 9 haunted hotels?

1. The Emily Morgan Hotel, Texas

Het Emily Morgan Hotel werd in 1924 gebouwd en is van origine een ziekenhuis, voor het een hotel werd. En vooral op verdieping 12 en 14 schijnen er nog regelmatig geesten te verschijnen van de zieken die dit ziekenhuis nooit levend hebben verlaten. Meerdere gasten hebben hier wel eens een vrouw in een witte jurk gezien die hier midden in de nacht over de gangen dwaalt. Dat dit hotel haunted is, is niet zo gek: pal naast het hotel ligt namelijk een militaire begraafplaats.

Boek The Emily Morgan Hotel

2. Fairmont Banff Springs, Canada

Het Fairmont Banff Springs is een énorm kasteel midden in de spectaculaire natuur van Canada. En natúúrlijk hoort het te spoken in een kasteel. Gasten en medewerkers komen met regelmaat op de negende verdieping een bellboy tegen, volledig in uniform, die verdwijnt nadat hij klaar is met het sjouwen van koffers. Het gerucht gaat dat hij de geest is van de voormalige medewerker Sam Macauley, die hier in 1967 overleed. Ook wordt  vaak de geest van een jonge bruid gezien, die op haar trouwdag in het hotel overleed nadat ze van de trap viel…

Boek het Fairmont Banff Springs

3. Dalhousie Castle, Edinburgh

Kastelen vind je ook genoeg in Europa en dan met name in Schotland. De geschiedenis van het Dalhousie Castle gaat terug naar de 13e eeuw, toen het kasteel nog bewoond werd door Sir Alexander Ramsay. Het verhaal gaat dat hij in 1342 werd vermoord door ene William Douglas en sindsdien het kasteel weigert te verlaten. Grote kans dat je ’s nachts ook nog de “Grey Lady” tegenkomt, de geest van Lady Catherine, die in de kerkers van het kasteel woont.

Boek Dalhousie Castle

4. The Langham, Londen

Als je het Instagram-account van The Langham Hotel bekijkt, dan zou je hier best wel eens een nachtje willen slapen. Op het eerste oog ziet dit hotel er helemaal niet spookachtig uit. Maar tenzij je een thrill-seeker bent, slaap dan liever niet in kamer 333. In de maand oktober kan het zijn dat een man, gekleed in Victoriaanse avondkleding, gezellig naast je in bed komt kruipen. Ook wordt er vaak de geest van een soldaat gespot, een Duitse prins en de voormalige beroemdheid Napoleon III.

Boek The Langham

5. Ballygally Castle Hotel, Noord-Ierland

Lady Isobella Shaw, een voormalige bewoner van het Ballygally Castle Hotel in 1625, schijnt nog regelmatig een bezoekje te brengen aan dit prachtige kasteelhotel in Noord-Ierland. Lady Isobella was getrouwd met Lord Shaw die, volgens de legende, Isobella opsloot in één van de kamers vlak nadat ze bevallen was van hun zoon. Tijdens een wanhopige ontsnappingspoging viel ze uit het raam en vond ze de dood. Gasten zien haar nog regelmatig ronddwalen in het hotel, op zoek naar haar zoontje.

Boek Ballygally Castle Hotel

6. Hotel Burchianti, Florence

Is er nog iets engers dan geesten? Jawel: kindergeesten. Dit hotel schijnt er vol mee te zitten. Meerdere gasten hebben in het Burchianti hotel in Florence de stemmen van spelende kinderen gehoord, die de trappen op en af rennen en door de gangen dwalen. Ook wordt er regelmatig een vrouw gespot, breiend in een stoel. En de geest van een kamermeisje die ’s ochtends aan de deuren klopt… Slaap je in de Fresco Room? Grote kans dat je een bezoekje krijgt van Benito Mussolini, die hier ooit sliep.

Boek hotel Burchianti

7. Dragsholmslot, Denemarken

Volgens de legende wordt dit 12e-eeuwse kasteel bewoond door de geesten van twee vrouwen. Eén daarvan werkte als kamermeisje, de ander was de dochter van één van de vorige kasteelbewoners. Ze doen niemand kwaad, maar laten gasten wel af en toe flink schrikken. Net als de derde geest die in dit hotel slaapt, een man die gevangen werd genomen in het kasteel en in 1578 overleed in de kerkers. Spooky

Boek Dragsholmslot

8. Toftaholm Herrgård, Zweden

Ook in het Scandinavische buurland Zweden kun je een kamer boeken in een spookhotel. Het verhaal van het 14e-eeuwse landgoed waar Toftaholm Herrgård in is gevestigd, is ietwat tragisch. Een jongeman werd hier verliefd op de dochter van een baron, de voormalige eigenaar van dit huis. Helaas werd de dochter uitgehuwelijkt aan iemand anders. De jongen wist geen raad meer en hing zichzelf op in kamer 324 op de ochtend van het huwelijk. Zijn (boze) geest dwaalt hier nog altijd rond…

Boek het Toftaholm Herrgård

9. Russell Hotel, Sydney

In kamer 8 van het Russell Hotel in de wijk The Rocks in Sydney leeft de geest van een kapitein. Volgens de medewerkers en gasten van dit hotel horen ze ’s nachts regelmatig voetstappen in de kamer, alsof iemand de hele tijd op en neer loopt, terwijl er niemand in de kamer slaapt. Het hotel heeft hier overigens wel leuk op ingespeeld en bieden de gasten ‘ghost tours’ aan, voor diegene die meer wilt weten over de spookachtige legende.

Boek het Russell Hotel

Meer scary reistips? Bekijk dan:

*Geplaatst: september 2018. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.