Nieuws Inspiratie Emirates bagage: kosten, afmetingen en gewicht

Alle artikelen

Emirates bagage: kosten, afmetingen en gewicht

Vlieg je met Emirates naar Dubai, Bangkok of Sydney (met stop-overs via Dubai), dan is het handig om de bagageregels te kennen. Hoeveel kg handbagage mag je gratis meenemen en hoeveel koffers check je in als ruimbagage? Skyscanner zocht het voor je uit en geeft antwoord op veelgestelde vragen over Emirates, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten die al vaak in de prijzen viel vanwege haar sublieme service.


Emirates handbagage: gewicht, afmetingen en toeslagen

 

Emirates handbagage afmetingen Emirates handbagage gewicht Aantal toegestane koffers aan boord Kosten inchecken te grote handbagage
55x38x20cm inclusief handvat en wieltjes 7kg maximum gewicht in Economy voor alle bestemmingen vanuit Amsterdam 1 stuk, een gewone (rol) koffer die voldoet aan regels voor handbagage en niet groter is dan 114 cm (h + b + l). Daarnaast zijn taxfree aankopen toegestaan. Overschrijdt de handbagage het toegestane gewicht, dan moet je of de bagage inchecken of extra bagagevrijdom kopen, online of op de luchthaven.

Emirates ruimbagage: gewicht, afmetingen en toeslagen

 

Emirates ruimbagage afmetingen Emirates ruimbagage gewicht Aantal toegestane koffers Kosten extra ruimbagage Emirates
Maximaal 300 cm (h + b + l), bij overschrijding moet bagage worden ingecheckt als vracht 20 – 35 kg totaal per passagier, afhankelijk van tarief in Economy (Special, Saver, Flex, Flex Plus), met tickets uitgegeven voor 4 februari 2019, na 4 februari 2019 geldt: 15-35 kg Bij boekingen gedaan voor 4 februari 2019 geldt nog 2 stuks van 23 kg in Economy, na 4 februari 2019 1 stuks van 23 kg Emirates vermeldt geen specifieke tarieven voor overbagage. Dit is afhankelijk van de vliegroute en vliegtarief. Bagagevrijdom bereken je met de bagagevrijdom calculator, betaal je extra bagage met creditcard dan krijg je 10% korting.

Let op: gewicht, afmetingen en toeslagen kunnen anders uitpakken op bepaalde vluchtroutes, zo gelden op vluchten vanuit India andere handbagageregels. Ook mag je meer meenemen als je met een baby reist.

Check actuele informatie altijd als je boekt op de site van Emirates

Afmetingen en toegestaan gewicht (hand)bagage Emirates

bagage regels Emirates
Voor boekingen gemaakt voor 4 februari 2019
Voor boekingen gemaakt vanaf 4 februari 2019

Bestemmingen Emirates vanaf Amsterdam Schiphol

Twee keer per dag start Emirates de motoren van een Boeing-777 of de A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, om non-stop koers te zetten naar Dubai. Vanuit Dubai kun je doorvliegen naar meer dan 150 bestemmingen wereldwijd. Naast Dubai zijn onder meer Bangkok, Shanghai, Singapore, Beijing en Sydney zijn populaire steden om op te vliegen met Emirates vanaf Amsterdam.

Als je vliegt naar Dubai, lees dan over de top 10 niet te missen (gratis) bezienswaardigheden.

Dubai met Emirates

Veelgestelde vragen over vliegen met Emirates

Waar is de check-in balie van Emirates op Schiphol?

Deze bevindt zich in Vertrekhal 3.

Online inchecken Emirates

Online inchecken kan vanaf 48 uur tot 90 minuten voor vertrek.

Stoel van tevoren reserveren bij Emirates, kan dat?

Als je in Economy Class reist, kun je tegen betaling vooraf een stoel selecteren, of gratis wanneer het online inchecken geopend is (vanaf 48 uur vóór de vlucht). In Business Class of First Class, is het kiezen van stoelen altijd gratis. Meer over stoelen reserveren bij Emirates

Beenruimte Emirates

Emirates heeft een beenruimte van 81 cm in Economy Class. Daarmee staan ze vrijwel altijd bovenaan in de beenruimtelijstjes. De luchtvaartmaatschappij biedt geen optie om meer beenruimte te kopen. Als het je lukt om een Exit-seat te bemachtigen, dan krijg je wel extra ruimte cadeau.

Welke vloeistoffenregels gelden bij Emirates?

Dezelfde internationale veiligheidsregels als bij alle andere luchtvaartmaatschappijen. Je mag in de handbagage maximaal 1 liter aan vloeistoffen meenemen die elk in een container van 100 ml verpakt moeten zijn. Alle vloeistoffen en gels moeten in een doorzichtige plastic zak zijn opgeborgen. Deze mag niet groter zijn dan 20 cm + 20 cm (hoogte + breedte). Onder vloeistoffen en gels vallen onder meer: water, crèmes, parfums, tandpasta en mascara. Goed om te weten: op vluchten naar bepaalde landen zoals Australië en Nieuw-Zeeland krijg je te maken met aanvullende controles op vloeistoffen, verstuivers en gels bij de gate. Het kan daardoor voorkomen dat taxfree aankopen alsnog in beslag worden genomen.

Klantenservice Emirates

Neem voor informatie en vragen over vluchten en Emirates services contact op via telefoonnummer +31 (0)20 203 5163. Ze geven hier ook informatie over de chauffeurservice en Dubai-stopovers. Kijk voor andere telefoonnummers bij het Helpcentrum

Dubai vakantie

*Informatie correct op moment van publicatie, laatste update juni 2019. Deze informatie is onderhevig aan wijzigingen, check daarom altijd de website van de luchtvaartmaatschappij.

Meer artikelen over bagagetips, vliegen en reizen:

10 geheime tips voor het vinden van goedkope vliegtickets

Alles wat je moet weten over vluchten met een lange overstap

20 geldbesparende reistips en andere geheimen

Zo vind je de goedkoopste last minute vluchten

Vliegticket annuleren, wijzigen of omboeken: zo doe je dat

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.