Nieuws Inspiratie Fit girl of sporter? Check deze sportfestivals en sportevents

Alle artikelen

Fit girl of sporter? Check deze sportfestivals en sportevents

Niet álle festivals draaien om dansen en drinken tot je niet meer op je benen kunt staan. Ben je een fitgirl of sporter in hart en nieren, lees dan gauw het volgende lijstje van Skyscanner door en combineer je favoriete hobby met een tof sportfestival of sportevent.

Voor hardlopers: Salomon Sunset Series

Scenische hardlooproutes van 10 kilometer dwars door de natuur van Engeland en Schotland, zo gevormd dat je de route eindigt met een spectaculair uitzicht op de zonsondergang: dat zijn de Salomon Sunset Series. Op twee locaties in het Verenigd Koninkrijk, in Londen en in Edinburgh, komen hardloopfans in juni bijeen voor dit trail running festival, waarbij je ook workshops en lezingen kunt bijwonen.

Voor fit girls: Be:FIT

We blijven nog even in Londen, want ook fitnessliefhebbers komen aan hun trekken in deze wereldstad. Ruil de sportschool in mei in voor het Be:FIT festival, hét fitness- en health festival voor vrouwen. Jep, alleen voor vrouwen! Hier krijg je drie dagen langs allerlei soorten fitness- en yogalessen van de allerbeste fitnessexperts, zoals Joe Wicks, Deliciously Ella en Madeleine Shaw. Elke jaar is er een ander thema, maar het doel is om vrouwen van over de hele wereld te inspireren van zichzelf en hun lichaam te houden.

Voor yogi’s: International Yoga Festival

In de eerste week van maart verzamelen yogi’s van over de hele wereld naar dé yogahoofdstad van de wereld: Rishikesh in India. Het International Yoga Festival wordt ieder jaar groter en groter en trekt steeds meer mensen aan van over de hele wereld: in 2018 waren er meer dan tweeduizend deelnemers uit ruim honderd verschillende landen. Tijdens het zevendaagse festival kun je iedere yogastijl uitproberen en leren van spirituele leiders en master yoga teachers in de grootste ashram van India.

Voor surfers: Noosa Festival of Surfing

Van het grootste yogafestival ter wereld naar het grootste surffestival ter wereld, die plaatsvindt in het kleine dorpje Noosa in Queensland, Australië. Op dit event kun je kijken naar de allerbeste longboard amateur-surfers die surfen op de meest spectaculaire golven. Het pittoreske dorpje wordt al vanaf de jaren ’50 gezien als het hart van de Australische surfcultuur en mag je dus echt niet missen als je een roadtrip down under maakt!

Voor tennissers: Wimbledon

Nog nooit een grandslamtoernooi bijgewoond maar ben je helemaal gek op tennis? Pak dan volgend jaar de kans en koop een ticket voor Wimbledon, dat wordt beschouwd als het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. De eerste wedstrijd werd in 1877 gespeeld op de All England Lawn Tennis and Croquet Club in de Londense buitenwijk Wimbledon en de locatie van het toernooi is onveranderd gebleven. De volgende editie vindt plaats van 1 tot 14 juli 2019.

Voor honkballers: World Series

Altijd al de New York Yankees willen zien spelen? Woon dan een wedstrijd van de World Series bij, het belangrijkste honkbaltoernooi van Noord-Amerika. Hoewel de naam misschien doet vermoeden, is dit toernooi geen wereldkampioenschap: het gaat om de finale van de kampioen van de American League (Verenigde Staten) en de National League (Canada). De winnaar wordt bepaald door een serie van zeven wedstrijden, waarbij de eerste die vier overwinningen behaalt de World Series wint. De Yankees hebben de meeste World Series gewonnen, met 27 titels. De volgende editie wordt tussen 23 en 31 oktober 2018 gespeeld.

Voor wielrenners: Tour de France

Deze kon natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Een sport door velen geliefd en waar je helemaal niet ver voor hoeft te reizen, als je het spektakel van dichtbij wilt meemaken. De Ronde van Frankrijk, oftewel de Tour de France, wordt in 2019 voor de 106e (!) keer gehouden in de maand juli. De Tour gaat van start in Brussel en wordt, traditiegetrouw, geëindigd op de Champs-Elysées in Parijs.

Voor motorrijders: Sturgis Motorcycle Rally

Rijd je zelf motor of ben je gek op alles wat maar met motors te maken heeft? Dan heb je genoeg reden om voor tien dagen af te reizen naar South Dakota, naar het stadje Sturgis om precies te zijn. Daar vindt ieder jaar in de eerste week van augustus het grootste motorrally festival van de wereld plaats. Samen met 700.000 motorgekken kijk je tien dagen en nachten naar de tofste stunts en races, woon je concerten bij en eet je van het lekkerste streetfood.

Voor golfers: The Players Championship

Maak als niet-golfer kennis met The Players Championship: het grootste festival in de golfwereld, een prestigieus en sociaal event dat jaarlijks in Florida wordt gehouden. Of je nu al jaren golf speelt, het een klein beetje kunt of er juist helemaal niets vanaf weet: iedereen is welkom op dit festival. Niet alleen kun je hier de beste golfers zien spelen, je kunt ook genieten van heerlijk streetfood, picknicken aan het water, luieren op het gras en naar livemuziek luisteren.

Meer sport in het buitenland? Bekijk dan:

*Geplaatst: september 2018. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.